pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:161/302)

Razowe pizzerinki nie tylko na Walentynki 141

wszystkim smakowała, mogłam spokojnie wziąć się za kolejną i spisać składniki oraz sposób przygotowania. Może będzie dla Was inspiracją na dzisiejszy wieczór? Kształt oczywiście nie gra roli, śmiało możecie ciasto podzielić na dwie części i zrobić okrągłe pizze! Składniki na ok 8 sztuk:   250ml ciepłej wody 25g świeżych drożdży lub opakowanie drożdży instant 2 łyżeczki cukru Ok 200g mąki(...)oregano Dodatki: 2 kulki sera mozzarella Kilkanaście małych plastrów salami 4 pieczarki 4 łyżki kukurydzy Odrobina czerwonej papryki Kilka małych różyczek brokuła I co tylko dusza zapragnie ;) Sos czosnkowo- jogurtowy 125ml gęstego jogurtu greckiego 3 ząbki małego czosnku Kilka listków posiekanej bazylii Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Ciasto (dzień I): ⅓ ciepłej wody mieszamy z drożdżami, cukrem i pełną łyżeczką

Kuchnia w czekoladzie
Pyszne naleśniki zapiekane z mozzarellą i warzywami 375

Polecam spróbować!     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 100g szpinaku (świeży lub mrożony) + olej do smażenia FARSZ: ok 200g mozzarelli w kulce (w zalewie) pół czerwonej papryki pół młodej cukinii ok 10dkg podsmażonych na maśle pieczarek – w plasterkach DODATKOWO(...)misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Do ciasta dodajemy drobno pokrojony szpinak, mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni *** *** Smażymy do mocnego zrumienienia i przewracamy na drugą stronę *** *** Z podanych składników wychodzi 6 większych lub 8 mniejszych naleśników

Blog z Apetytem
Pizza owsiana z karczochami, salami i czarnymi oliwkami 165

tłuszczu Pół słoiczka karczochów Contessa od  DeCare.pl Salami Kilka pieczarek Czarne oliwki Listki świeżej bazylii Płatki owsiane blendujemy, aż powstanie z nich mąka. Mieszamy w dużym naczyniu razem z mąką pełnoziarnistą, cukrem i solą. W mące robimy "gniazdko", do którego wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłą wodę i oliwę. Zagniatamy ciasto (jeśli jest zbyt twarde, dodajemy trochę wody, jeśli zbytnio się(...)dobrze się ze sobą sklejać, aby można było wykleić nim blachę. Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy suszonym oregano lub ziołami prowansalskimi. Następnie układamy mozzarellę ( u mnie jedna kulka starta na dużych oczkach, druga poszarpana w większe kawałki), salami, karczochy, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz oliwki. Na koniec posypujemy listkami świeżej bazylii. W kładamy do nagrzanego

Zawsze głodna!
Pieczone pierogi z warzywami 73

warzywami, a potem je upiec. Pieczone pierogi z warzywami - przepis na ok. 20 sztuk Do przygotowania ciasta na pierogi będziesz potrzebować: 300g mąki pszennej pełnoziarnistej, żółtko, szczypta soli, ok. 150ml gorącej wody. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: 450g mrożonej włoszczyzny w paski, 450g pieczarek, cebulę, 2 łyżki oleju rzepakowego, 80g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek), pół łyżeczki papryki, pół łyżeczki tymianku(...)bazylii, pół łyżeczki rozmarynu, pół łyżeczki cząbru, sól i pieprz do smaku. 1. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę. 2. Na dużej patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę na rumiano, dodaj pieczarki i smaż 5 minut. 3. Dodaj na patelnię włoszczyznę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami, po czym smaż do odparowania wody. 4. Na koniec dodaj koncentrat i przyprawy, smaż jeszcze

Z notatnika dietetyka
Krokiety z wołowiną, salami, soczewicą i pieczarkami 213

Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 jajka sól, szczypta cukru pudru olej do smarowania patelni  Farsz: 500 g mielonej wołowiny 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy ok. 160 g salami w dużych plastrach 3 ząbki czosnku sól i pieprz, słodka i wędzona(...)posiekany czosnek. Pieczarki umyć, osuszyć i zetrzeć na grubej tarce. Pieczarki wrzucić na patelnię, podgrzewać aż odparują z nich wszystkie soki. Dodać pod koniec zioła prowansalskie lub włoskie oraz obie papryki. Salami pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki farszu wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.  Wszystkie składniki na ciasto zmiksować ze sobą. Smażyć naleśniki z obu stron na dobrze

Czerwień i błękit
Zwijane bułeczki pizzowe 819

szynki  100 g dowolnych ulubionych dodatków do pizzy np. pieczarki, papryka, oliwi (opcjonalnie, ja nie dawałem) Jak zrobić zwijane bułeczki pizzowe? Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ser długo dojrzewający na tarce o drobnych oczkach. Szynkę i salami kroimy w średnie kawałeczki. Przygotowane ciasto drożdżowe (powinno być dobrze wyrośnięte), krótko zagniatamy i wałkujemy na prostokąt o wymiarach

Kuchnia Łukasza
Pizzerinki z cukinii 53

Łatwy w przygotowaniu przepis na letnią przekąskę z pieczarkami i mozzarellą, czyli bezglutenowe pizzerinki z cukinii z piekarnika. Idealny pomysł dla wszystkich, którzy szukają sprawdzonej alternatywy dla pizzerinek na bazie klasycznego ciasta oraz dla wielbicieli cukinii. Ten przepis ma wszystkie smaki, które lubisz w pizzerinkach, ale tym razem zapieczone na pożywnych plastrach cukinii. To najlepszy przepis na mini pizze(...)naszego letniego krajobrazu pomysłów na dania z tym lubianym warzywem. Większość z nich, jak wegetariańska cukinia smażona w panierce , „mięsna” cukinia faszerowana kurczakiem oraz bezglutenowa cukinia z pieczarkami , to przepisy dobrze znane na polskich stołach. Podobnie zresztą jak placki z cukinii prezentują jej wielką uniwersalność, z której można wyczarować wszystko. Począwszy od prostej zupy z cukinii

Kuchnia Na Wypasie
Pieczone panzerotti. 320

akurat mamy w lodówce. Mogą to być przesmażone z cebulą pieczarki, żółty ser, można dorzucić paprykę, pomidory, wędlinę lub mielone mięso, szpinak, czyli wszystko to na co mamy akurat ochotę. Bardzo polecam!!! Składniki na pieczone panzerotti:  w zależności od wielkości 6-8 bułek CIASTO: 100 ml ciepłej wody 100 ml ciepłego mleka 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukry

Rozpustne gotowanie
Bigos z dynią i pieczarkami 225

wielu dań. Oprócz musu, dyniowego ciasta, kremowej zupy czy dyniowej latte można przygotować z jej dodatkiem wiele innych potraw. Po jesiennym leczo przyszła pora na bigos z dynią. Pyszny! A do czego Wy lubicie dodawać dynię? Na średni garnek bigosu: 600 g łopatki wieprzowej bez kości 300 g dyni hokkaido 300 g pieczarek 600 g białej kapusty 300 g kapusty

Ze smakiem i z pasją
Drożdżowe paszteciki z chorizo 189

międzyczasie w małym rondelku podsmażamy pokrojone pieczarki z drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zaczyn, masło i jajko. Całość dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. W małej miseczce mieszamy passatę z oregano i czosnkiem. Na wysypany mąką blat wykładamy wyrośnięte ciasto(...)rozciągamy na prostokąt grubości około 5 cm. Generalnie nie lubię używać wałka do ciasta drożdżowego, zazwyczaj wychodzi ono wystarczająco elastyczne aby je uformować w dłoniach, ale jak ktoś woli to może użyć wałka. Smarujemy całość sosem pomidorowym, na to układamy plastry chorizo, następnie nakładamy pieczarki i rozkruszony ser mozzarella. Zakładamy jeden koniec na górę i przykrywamy drugim końcem. Kroimy

Delusional Trine
PLACKI ZIEMNIACZANO-MARCHEWKOWE Z PIECZARKAMI I SOSEM CZOSNKOWYM 122

ząbków czosnku, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 4 łyżeczki majonezu. Dodatkowo: 1 kg pieczarek, tymianek, sól, pieprz, 2-3 łyżki masła, pęczek szczypiorku. Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę, czosnek i marchewkę obieram, ścieram na tarce. Koperek bardzo drobno siekam lub miksuję blenderem. Wszystkie składniki łączę, dodaję jajko i mąkę (ciasto ma być gęstej konsystencji, inaczej placki będą się rozpadać) i doprawiam do smaku

JejKuchnia
Podpłomyki, tzatziki i faszerowane kapelusze pieczarek czyli przekąski dla każdego 148

ząbki czosnku sól, pieprz  Podpłomyki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki żytniej (typ 2000) około 1 szklanki wrzątku sól, cukier Faszerowane kapelusze pieczarek: 6-8 dużych pieczarek 2 czerwone cebulki 1 ząbek czosnku tymianek, świeża szałwia grana padano sól, pieprz Idąc po kolei. Przed przygotowaniem tzatzików, musimy umyć nasze ogórki, rozciąć po długości na ćwiartki, wyciąć nasiona(...)ciasto na pierogi, ale również i grubość rozwałkowanego ciasta powinna być podobna jak przy pierogach. Takie placuszki ciasta układamy na patelni i suszymy je. Nic się nie stanie jeżeli się przypalą. Tak wysuszone podpłomyki powinny być kruche i chrupiące. Faszerowane kapelusze pieczarek, jak sama nazwa wskazuje potrzebujemy oczyszczonych i pozbawionych trzonków kapeluszy, trzonki kroimy w kostkę i wsypujemy do miseczki

Kuba Gotuje
WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 144

Wykonanie: Farsz: Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy starte pieczarki i smażymy do momentu, aż cała woda z nich odparuje. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy, a następnie dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Rolada: Len mielony rozprowadzamy w ciepłej wodzie(...)równomiernie rozprowadzamy (u mnie masa zajęła powierzchnię około 25 x 25 cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto a'la serowe kładziemy na nowym papierze do pieczenia górną stroną, a z dołu delikatnie odrywamy papier do pieczenia. Na cieście równomiernie rozprowadzamy farsz pieczarkowy i zwijamy roladę pomagając sobie papierem

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi z gęsimi wątróbkami 128

smak w innym wydaniu. Może po świętach coś zostanie, ale staramy się by nie szło to do kosza. Tak powstały te pierogi. Zachęcamy do eksperymentowania w kuchni.   Składniki Ciasto na pierogi: 500 g mąki 250 gorącej wody 1 jajko Farsz:   500 g wątróbki gęsiej    2 łyżki masła klarowanego    3 łyżki smalcu gęsiego(...)duża cebula 2 łyżki masła 250 g pieczarek sól i pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie, przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy, ponownie robimy w cieście dołek, wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy

R'n'G Kitchen
Placki z parówkami, pieczarkami i żółtym serem + film 101

Placki z parówkami, pieczarkami i żółtym serem to ciekawa, prosta i niedroga propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Takie placki wspaniale smakują zarówno na gorąco jak i na zimno z dodatkiem różnych sosów, z pewnością zadowolą nie jedno podniebienie.     składniki na około 15 sztuk 250 g parówek 200 g pieczarek 150 g żółtego sera 1 czerwona papryka(...)dymki drobno siekamy po czym dodajemy do pokrojonych parówk i papryki. Oczyszczone pieczarki oraz żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do pozostałych składników. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka oraz mąkę, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, oregano i bazylią a następnie mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do składników na placki i wszystko dokładnie razem łączymy. Na patelni

Smakowite Dania
Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami 426

swoją objętość, a nadmiar płynów odparuje. Kolejno do patelni z cebulą i pieczarkami dorzucić ugotowaną do miękkości i odcedzoną kapustę kiszoną. Smażyć całość przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając, by farsz nie przywarł do patelni. Po usmażeniu odstawić na bok. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto kruche do tarty wytrawnej: Mąkę przesiać na stolnicę lub blat kuchenny usypując(...)masą śmietanowo-jajeczno-serową. Na wierzchu tarty ułożyć wycięte z ciasta wzory (u mnie gwiazdki). Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec całość przez ok. 25 minut, do czasu lekkiego zarumienienia. Podawać z barszczykiem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami 209

swoją objętość, a nadmiar płynów odparuje. Kolejno do patelni z cebulą i pieczarkami dorzucić ugotowaną do miękkości i odcedzoną kapustę kiszoną. Smażyć całość przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając, by farsz nie przywarł do patelni. Po usmażeniu odstawić na bok. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto kruche do tarty wytrawnej: Mąkę przesiać na stolnicę lub blat kuchenny usypując(...)masą śmietanowo-jajeczno-serową. Na wierzchu tarty ułożyć wycięte z ciasta wzory (u mnie gwiazdki). Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec całość przez ok. 25 minut, do czasu lekkiego zarumienienia. Podawać z barszczykiem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania