tanich składników. Zamiast kiełbasy można dać parówki lub szynkę. Do placków pasuje także zielony groszek, kukurydza, kosteczki cukinii, papryki lub pieczarek. Podaję je z sosem pomidorowym lub ketchupem. Smakują na zimno i ciepło. Jeśli lubisz możesz do ciasta dodać posiekane świeże zioła, np. natkę, koperek, szczypiorek lub udekorować je nimi na talerzu. Placki z kiełbasą i pomidorami SKŁADNIKI: 2 szklanki
Zasmakuj KuchniWczoraj powstało u mnie pyszne i szybkie danie, kurczak + warzywa zapieczone w cieście naleśnikowym, coś idealne na odmianę smaków:) SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 cebula 350g fileta z kurczaka 250g pieczarek 1 puszka mixu meksykańskiego na parze firmy ROLNIK 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki sól pieprz przyprawa gyros czosnek granulowany papryka ostra papryka słodka 120g śmietany 30% PRZEPIS
Dziś Ja gotujeWitkiem Iwańskim (wcześniej Aruana w hotelu Narvill w Serocku). Wina do tapas dobrała Katarzyna Federowicz z Polskie Sommelierki . Marynowany łosoś na cieście francuskim, papryka w proszku, aioli z dzikiego czosnku, Diez Dias de Marzo, 2018, Vilaplana, Granada Brązowa pieczarka zapiekana z serem manchego, z popcornem komosy ryżowej Rupestre Granacha Tintorera MC, 2017, Bodegad Santa Cruz de Alpera, Almansa Smażony
królestwo garówpieprz, przyprawa do kurczaka Piersi kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki ścieramy na tartce razem z cebulą. Przyprawiamy mięso i mieszamy z pieczarkami. W drugiej misce mieszamy mąkę z jajkiem, solimy i dolewamy powoli mleka, mieszając robimy gładkie, gęste ciasto. Mięso wrzucamy do ciasta i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni. Mmm pycha! Niech taneczny lekki krok, będzie z Wami
Na moim talerzudodajemy przeciśnięty czosnek oraz starte pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i przesmażamy do momentu wyparowania całej wody z patelki. 3. Kiedy pieczarki są już gotowe przekładamy je do miseczki, dodajemy bułkę tarta, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania ciasta Ciasto 4. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam
Gotowanie...to proste !Składniki 500 g mąki pszennej duża szczypta soli ciepła woda Nadzienie według smaku, ja mam pieczarki podsmażone z cebulą Przygotowanie Mąkę wsypać do miski, dodać sól i tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Rozwałkować (dość cienko) wykroić kółka (ja użyłam miseczki) na środek każdego położyć farsz , zakleić tak, żeby powstały "bułeczki". Na rozgrzanej suchej patelni smażyć każdy
Gaździnka warzykolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą tuńczykową, sałatą i warzywami. W książce znajdziemy też soki
kruche babeczkikapustą i grzybkami . A jak by tak dodać jeszcze mięsko mielone? Wiecie co, wyszły rewelacyjne ! Polecam :) Składniki : Na ciasto nalesnikowe: Znajdziesz na moim blogu :) Farsz : 0,5 kg mięsa mielonego 30dag kiszonej kapusty 40 dag pieczarek 2 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Bułka tarta Olej Przygotowanie: Smażę cienkie naleśniki ( ok 0,5 cm ) Kapustę kiszoną obgotowuje, odsączam
Domowa Kuchnia u MamyPizza z kalafiora?? To możliwe - a do tego smaczne!! :) CIASTO średni kalafior jajko 1/4 startej kulki mozzarelli przyprawy - sól, pieprz, bazylia DODATKI sos pomidorowy mozzarella szynka pieczarki kukurydza Kalafiora blendujemy albo ścieramy na tarce. Dodajemy jajko, mozzarellę oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Otrzymaną masę układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku 15 minut
BezglutenowaIzabelawyrabiamy ciasto aż zacznie odchodzić od rąk i utworzy się kulka. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części, robimy kulkę, rozpłaszczamy, w środku robimy wgniecienie, smarujemy sosem, układamy salami, ser, pieczarki i paprykę. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach
słodki bratekDlaczego a'la? Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I robi to maszyna... Ja użyłam parówek, których dokładnie nie oblepiałam ciastem, a natomiast owinęłam. I aby nie było zbędnych komentarzy... parówka parówce nie równa, nie musi składać się z samej chemii oraz śladowej ilości mięsa
Di gotujeciasta. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy. Patelnię smarujemy olejem, rozgrzewamy i kładziemy kleksy z jednej łyżki ciasta, układając do jednolitego kształtu. Smażymy na rumiano z każdej strony Gulasz. -cebula czerwona i zwykła, posiekana -pieczarki posiekane -papryka zielona i czerwona, obrana i posiekana -śmietanka 30% -sos sojowy -filet z indyka, pokrojony w kostkę -czosnek niedźwiedzi -masło
BaRepasspróbowałam Quiche z szynką, pieczarkami i żółtym serem postanowiłam zmodyfikować farsz na jarski. Z sosem serowym- niebo w gębie! Przepis na ciasto kruche znajdziecie tutaj Składniki na farsz: 500g brokuła, 1/2 białej części pora, 3 jajka, 200ml śmietany 30%, 150g startego żółtego sera, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, ulubione przyprawy. Brokuł dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy w zimnej
Pudełko rozmaitościpieprz, przyprawa do kurczaka Piersi kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki ścieramy na tartce razem z cebulą. Przyprawiamy mięso i mieszamy z pieczarkami. W drugiej misce mieszamy mąkę z jajkiem, solimy i dolewamy powoli mleka, mieszając robimy gładkie, gęste ciasto. Mięso wrzucamy do ciasta i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni. Mmm pycha! Niech taneczny lekki krok, będzie z Wami
NA MOIM TALERZUSałatka z kurczakiem i pieczarkami podana w formie tortu. Bardzo smaczna, ładnie się prezentuje. Nie wymaga wiele pracy, ale bardzo szybko znika z talerza. Ja wykorzystałam do zrobienia sałatki obręcz do ciast dzięki której mogłam ją przygotować bezpośrednio na talerzu. Nie będzie możliwe przełożenie sałatki na talerz jeśli zrobicie w tortownicy z dnem. To taka moja mała podpowiedź. Polecam! Składniki
O kuchni z uczuciem