pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:157/302)

Super pierogi z sojowym farszem. 205

mieliśmy okazji zaprezentować jeszcze żadnej wersji z sojowym nadzieniem i trochę zmienionym ciastem. Zobaczcie jak nam się do udało i koniecznie wypróbujcie, a potem opiszcie jak Wam smakowało. Prezentację czas zacząć :)   Pierożki z nadzieniem sojowym Składniki farsz: 250 g soi 2 ugotowane jaja 8 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku 5 brykietów szpinaku sos sojowy, sos sojowy grzybowy(...)blenderze. Szpinak przesmażamy na patelni do odparowania całej wody. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy. Jaja kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy i dobrze mieszamy. Na koniec przeciskamy czosnek i dodajemy przyprawy. Mieszamy dokładnie, aby wszystkie składniki połączyły się.  Odstawiamy i bierzemy się za ciasto. Ciasto robimy dokładnie tak jak na pierogi np. ruskie. Dodajemy tylko czarnuszkę

vegetanie
Krokiety z gyrosem 600

soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się do patelni. Smażymy cienkie naleśniki. Mięso kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawą kebab-gyros i odstawiamy na pół godziny. Następnie smażymy na oleju, odsączamy na ręczniku papierowym. Pieczarki drobno siekamy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na tym samym oleju

e-PrzepisyKulinarne
Naleśnikus torcikus czyli przepis czytelników 149

przed kupującymi. Produkty : Naleśnik : Mąka, woda. Farsz: Pierwsza warstwa: Ziemniaki, cebula Druga warstwa: pieczarki z półki z przecena lekko czarnawe, koncentrat pomidorowy Trzecia Warstwa: szpinak mrożony. Sos: koncentrat pomidorowy, musztarda, Przyprawy : Sol, czosnek, pieprz, oregano, bazylia. Torcik składa się z 7 naleśników o standardowym rozmiarze patelni. Ciasto wykonane z wody i maki bez użycia jajek i mleka. Każdy naleśnik przekładany

Kryzysowa Książka Kucharska
Brokułowe pizzerinki 214

Wyrabiamy ciasto (może się kleić).  Z jednej większej kulki wybieramy porcje ciasta i na papierze do pieczenia formujemy mniejsze spody do naszych pizzerinek.  Podpiekamy przez ok. 5-10 minut do zarumienia. Po tym czasie na spodach rozsmarowujemy warstwę koncentratu i passaty pomidorowej, układamy plasterki pieczarek i posypujemy serem feta. Podpiekamy kolejne 5 minut. Smacznego

Kuchnia Ellie
PIZZA Z WARZYWAMI 503

słoików http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/2014/09/przecier-z-cukinii.html dodatki: 40 dag piersi z kurczaka puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 8 ogórków konserwowych- ja użyłam z chili 1 ser mozzarella classic Mlekovita 30 dag pieczarek pomidory z czosnkiem i bazylią- przyprawa Piątnica Wykonanie: Piersi z kurczaka kroję w paski, oprószam przyprawą do gyrosa. Obsmażam na rozgrzanym oleju.Pieczarki kroję w plastry smaże na oleju. Przygotować zaczyn(...)mąki. Pomieszać, odstawić w ciepłe miejsce na podrosnięcia. Do mąki dodajemy wyrosnięty zaczyn,wodę, olej i zagniatam. Ciasto dziele na 2 części. Jedną część rozwałkowuję, układam na okrągłej blasze. Smaruję połową słoiczka o poj. 330 ml sosu do pizzy. Wykładam połowę pieczarek,wykładam połowę pieczarek, ogórka pokrojonego w kostkę, cebuli pokrojonej w piórka, kukurydzy. Posypuję pomidorami z czosnkiem i bazylią

Z Majeczką w kuchni
NADZIANE KIESZONKI - Z CIASTA FRANCUSKIEGO 128

warzywami - za to plus dla niego. Minusem jest cena - za 450 g bezglutenowego ciasta francuskiego zapłaciłam prawie 10.oo zł. Jednak nigdy wcześniej nie próbowałam więc postanowiłam coś wyczarować - nadziewane kieszonki.   FARSZ  - nie jestem w stanie określić gramatury ponieważ powstał "na oko" pieczarki cebulka boczek sól, pieprz ser żółty Smażymy wszystko na lekkim ogniu, doprawiamy do smaku. Do gotowego

BezglutenowaIzabela
Pizza familijna – pizza na dużą blachę 155

miałam) 6 większych pieczarek 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju świeżo mielony czarny pieprz 2 szczypty suszonej bazylii Dodatkowo: duża blacha z piekarnika papier do pieczenia odrobina oleju Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy sól, słodką czerwoną paprykę, cukier, suche drożdże, olej i ciepłą wodę (nie gorącą!). Wyrabiamy ciasto dłonią tak długo, aż będzie(...)pieczenia. Papier smarujemy delikatnie olejem. Wykładamy ciasto i ugniatamy na kształt pizzy. Spód pizzy smarujemy sosem pomidorowym. U mnie szybki sos: mieszam przecier pomidorowy ze startym ząbkiem czosnku, szczyptą suszonej bazylii, łyżeczką oleju, całość doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Na nasz pomidorowy sos sypiemy mozzarelle lub inny starty żółty ser, następnie nakładamy półplasterki pieczarek, pokrojoną w paseczki lub drobniej czerwoną paprykę

Słodkie okruszki
Calzone 132

gram schabu podsmażonego do miękkości z cebulą 250 gram żółtego sera 500 gram pieczarek przyprawa do pizzy  dodatkowo: jajko papier do pieczenia Przygotowanie: Ze świeżych drożdży przygotowujemy zaczyn. Do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek wlewamy wyrośnięty rozczyn, sól, mleko. Wrabiamy gładkie i miękkie ciasto. Formujemy kulę, smarujemy oliwą, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi

Życie zaczyna się w kuchni
Szpinak – właściwości lecznicze 265

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariański kulebiak z brokułami i zielonym groszkiem. 180

marginesie powiemy Wam po cichu, że było przepyszne.   Biało-zielony wegetariański kulebiak (5 osób) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 opakowanie mrożonego brokuła 1 duża kalarepa 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 6-7 szt. szpinaku (brykiet) 10 małych pieczarek 1 słodka śmietana ok. 300 ml 1 serek topiony z ziołami 1 szklanka tartego żółtego sera 1 jajko gałka muszkatołowa, pieprz(...)lubczyk, tymianek Zaczynamy od ugotowania na krucho w lekko osolonej wodzie brokuła razem z zielonym groszkiem. W tym czasie pieczarki kroimy w półplasterki, a kalarepę w słupki typu zapałka. Włączamy piekarnik, aby nagrzał się do 200 C. Kiedy piekarnik nagrzewa się mamy czas na przygotowanie sosu. Do rondla wlewamy ok. 300 ml śmietanki i zagotowujemy ją. Dodajemy do niej szklankę

vegetanie
Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym 150

cebulą, dodać resztę składników, przyprawić do smaku i wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, zrumienić z jednej strony i położyć plaster szynki, zalać szynkę masą ziemniaczaną. Placek delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć bardzo powoli do zrumienienia.  Wykonanie sosu: Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć  na łyżce masła. Drugą łyżkę masła rozpuścić oddzielnie , dodać mąkę

Tradycyjna Kuchnia
Kapuśniaczki drożdżowe z kiszonej kapusty 155

idealna świąteczna przekąska (lub dodatek np. do barszczu) Składniki na ciasto: 1 kg mąki pszennej typu 450 ½ litra mleka 1 szklanka oleju 10 dag drożdży 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka kopiata proszku do pieczenia Składniki na farsz: 1/2kg kapust kiszona 30 dag pieczarek 2 białe cebule masło klarowane do smażenia zmielić sól, pieprz(...)smaku Wykonanie farszu: Kapustę opłukać pod zimną wodą i ugotować do miękkości. Pieczarki oczyścić i podsmażyć z posiekaną cebulą. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku i zmielić w maszynce o grubych oczkach lub drobno posiekać. Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać resztę produktów, wyrabiać ciasto przez 15 minut i odłożyć w ciepłe miejsce  na godzinę do wyrośnięcia

Tradycyjna Kuchnia
KROKIETY Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I SEREM 110

wymieszać mikserem. Odstawić na około 10-15 minut, by ciasto "odpoczęło". Patelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Farsz: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 350 g pieczarek * sól do smaku * ostra papryka do smaku * przyprawa do mięsa mielonego do smaku Wykonanie: Na patelnię wlać

Zrób to smacznie
Paszteciki (nie tylko) wigilijne z kapustą i pieczarkami 238

przykładowo w maju ;) PASZTECIKI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI Farsz: 70 dag pieczarek 60 dag do kilograma kiszonej kapusty (jeśli ktoś woli bardziej pieczarkowy smak dodaje mniej kapusty, jeśli lubicie kwaśny farsz kilogram kapusty będzie w sam raz) 2 cebule duże sól, pieprz jajko bułka tarta Ciasto: 500 g mąki 50 g drożdży 250 g margaryny 0,5 szkl. śmietany(...)niej starte pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowaną kapustę i smażyć, aż odparuje woda. Po ostudzeniu farszu dodać jajko i bułkę tartą i dobrze wymieszać.  Drożdże posypać cukrem, zalać ciepłym mlekiem i posypać łyżką mąki. Pozostawić do wyrośnięcia.  Do miski przesiać mąkę, dodać rozdrobnioną margarynę, drożdże, żółtko, śmietanę, sól. Zagnieść gładkie ciasto i odstawić

Co w głowie piszczy
Penne z pieczarkami, porem i mozarellą + filmik 158

Proponuję dziś przepis na kolejny prosty i szybki obiad , z tych w pół godziny , gdy wszystko można przygotować w trakcie gotowania się makaronu , także serdecznie zapraszam

Kawa z mlekiem
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 163

Pieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti po amerykańsku + filmik 194

Zapraszam dziś na spaghetti po amerykańsku . Nie wiem skąd znam ten przepis. Ten rodzaj makaronu z sosem przyrządzam od kilkunastu lat i zupełnie nie pamiętam skąd

Kawa z mlekiem
Łazanki (bezglutenowe) 186

Dziś najprostszy przepis na świecie z tych, co go wszyscy znają, ale nawet najbardziej znany przepis warto opublikować, by nic nie umknęło. Łazanki są dość znanym

Kawa z mlekiem

Proponowane wyszukiwania