pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:149/302)

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką 90

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą to proste i pyszne danie, w dodatku ładnie prezentuje się na talerzu. Mogą być samodzielnym daniem lub przystawką

Oryginalny smak
Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym 123

Czas przygotowania: 30 minut Drukuj Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym By Piotr 14 września 2018 Składniki: makaron - 250g (u mnie farfalle) pieczarki - 200g śmietana

Pogotujmy.pl
POTRAWKA Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM 162

Szybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki:      70 dag pierś z kurczaka      łyżka masła     40

RAROSSA
Przekąski na mecz 256

Focaccia z cukinią, oliwkami i fetą Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia z cukinią i pomidorem Proziaki Sałatka Cezar z kurczakiem Bruschetta z pieczarkami i grana padano Hummus Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Ogórki małosolne z koperkiem Ciasto na pizzę Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Łódeczki z kurczakiem,pieczarkami i fetą 326

razu ,pyszne zestawienie farszu-z moich ulubionych składników,ale oczywiście możecie go dowolnie modyfikować,tak jak lubicie .Polecam spróbować  Składniki: 2 ciasta francuskie 1 pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona 150 g sera fety 30 dag pieczarek 1 czerwona cebulka pół puszki kukurydzy 20 dag sera żółtego  oliwa przyprawy Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w większą kostkę,przyprawiamy ulubionymi

Swojskie jedzonko
Polenta z duszonymi pieczarkami 154

Pierwszy przepis w nowym roku na blogu Dolcevita- in- my­ kitchen pochodzi z kuchni włoskiej. Polenta z duszonymi pieczarkami to danie, które bardzo kojarzy mi się

dolcevitainmykitchen
Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i serem. 285

Zazwyczaj smażę placki ziemniaczane bez jakichkolwiek dodatków. Dzieciakom najbardziej smakują obsypane cukrem. Tym razem przygotowałam wersję z nadzieniem pieczarkowo-serowym. Zakładałam, że za farsz będą robić wyłącznie pieczarki, ale już w trakcie smażenia pomyślałam, że pasowałby tu także starty ser. Pomysł był trafiony :) Miałam też wątpliwości co do przekładania placuszków na drugą stronę. Bałam się, że się rozpadną. Nic takiego(...)energiczny ruch. Tak tu potrzeba zdecydowanej ręki ;) ;) Polecam, jak dla mnie ta wersja placków ziemniaczanych jest super. Składniki: Ciasto: 1 kg ziemniaków (odmiana mączysta) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej do smażenia Nadzienie: 350 g pieczarek 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz garść tartej mozzarelli (lub innego sera) Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę

zadanie-gotowanie
9 najlepszych sylwestrowych przekąsek 578

moich ulubionych przekąsek, idealnych na domową imprezę sylwestrową. Wszystkie są proste i szybkie do przygotowania, a na pewno zasmakują biesiadnikom. Bułeczki z pieczarkami Flaczki cielęce w rosole Knapka z grillowanym łososiem Domowe nuggets'y Kruche paluchy z ciasta piwnego Kruche miseczki z sałatką tuńczykową Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i serem Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym z gorczycą 129

Polędwiczki, które rozpływają się w ustach, otulone sosem ze śmietany kremówki i smażonymi pieczarkami Wyrazistości całej potrawie nadaje gorczyca z mojej ulubionej musztardy francuskiej i sosu

Ania i Marcin gotują
Tapas Party. Menu na imprezę. 140

pomarańczy i kopru włoskiego turecka sałatka z ciecierzycy Na ciepło: ekspresowe calzone pieczarki faszerowane po liguryjsku (z czosnkiem i natką pietruszki) pieczarki faszerowane mozzarellą grzanki śródziemnomorskie Jeśli masz więcej czasu: kolorowa tortilla z piekarnika cygara z ciasta filo z serem feta libańskie gołąbki w liściach winogron pissaladiere (prowansalska pizza z cebulą i anchois) coca (hiszpańska pizza z tapenadą, rukolą, anchois

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułeczki z pieczarkami , parówkami 117

minut, aż wszystkie składniki się połączą. Odstawić do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną paprykę i pieczarki , parówki,kilka minut razem smażyć.Dodać sos , doprawić do smaku.Zagotować i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Każdą część nadziać farszem i formować bułeczki.Następnie układać na blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć ściereczką

Moje domowe kucharzenie
Tosty z serem i pieczarkami 148

Chcecie pobyczyć się wieczorem przed telewizorem z pyszną i kaloryczną przekąską w ręku? Polecamy klasyczne tosty, które potrafi przygotować każdy:) 25 min 4 tosty składniki: 8

Ania i Marcin gotują
Pizza wiejska 151

takie same JAK TUTAJ , różnica polegała jedynie na grubszym cieście, ponieważ do wiejskiej pizzy takie ciasto wydawało mi się odpowiedniejsze. ;) Do obłożenia ciasta mieliśmy: paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy

Kuchnia Prezydentowej
muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro... 189

pojemniku rozdrabniacza jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem i do każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki piec w 200C około 35 minut, wystudzone wyjąc

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki z farszem pieczarkowo-paprykowym 235

litra mleka 1 jajko mąka pszenna (ponad szklankę) szczypta soli olej Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko. dodajemy sól i mąkę. Ciasto musi być gęstości jogurtu pitnego. Smażymy na naleśnikowej patelni wysmarowanej oliwą. Farsz: 1/2 kg pieczarek 2 małe cebule 1/3 dużej papryki czerwonej sól, pieprz zioła prowansalskie smalec Dodatkowo: ser żółty  Pieczarki dobrzy myjemy (lub obieramy). Ścieramy

tojestpyszne.blogspot.com
Pierogi z grzybami 183

który jest bardzo ważny wykorzystamy grzyby przez nas zebrane, czyli: -0,5 kg odgotowanych mrożonych opieniek ( jeśli ich nie mamy możemy wykorzystać pieczarki) -5 dkg grzybów suszonych a do tego: -3 cebule -sól, pieprz i olej Na ciasto: -4 szklanki mąki i dodatkowo mąka do posypywania -1,5 szklanki ciepłej wody -jedno żółtko -2 łyżki oleju -2 dkg drożdży

Maminek kulinarny
Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 174

wody 200 g mąki pszennej szczypta soli (około 1/2 łyżeczki) WYKONANIE: Wszystko razem wymieszać i smażyć naleśniki na małej patelni. Jeżeli ciasto jest za gęste, można dodać mleka. Farsz pieczarkowo-serowy; SKŁADNIKI: 0,5 kg pieczarek 200 g żółtego sera szczypiorek sól, pieprz WYKONANIE: Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w kostkę. Następnie smażymy je na patelni, dodajemy sól i pieprz

Serce zamknięte w formie pyszności
GRZANECZKI-ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 311

podajemy twaróg pełen warzyw, mąż przygotowuje swoją słynną jajecznicę, a czasami menu urozmaicamy różnymi grzankami. Ostatnio nasze podniebienia pobiły grzanki z ciasta francuskiego. Przepis jest "na oko" i nie wymaga sztywnego trzymania się składników (można użyć pieczarek, ogórków kiszonych, chilli, itd.). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 279

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini pizze na zaczynie poolish 134

mała kuleczka świeżych drożdży lub szczypta instant Ciasto właściwe: 200 g zaczynu 200 g mąki pszennej chlebowej 1/2 łyżeczki soli 80 - 100 ml wody mała kuleczka świeżych drożdży lub szczypta instant 1 łyżka oliwy z oliwek EV Dodatkowo: kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki sos pomidorowy  2 kulki(...)odstawiamy do fermentacji na 12 (maksymalnie 16 ) godzin w ciepłe miejsce. Następnie mąkę mieszamy z solą. Zaczyn mieszamy z wodą, dodajemy mąkę i drożdże i wyrabiamy ciasto, dodając oliwę. Najpierw wyrabiamy na pierwszym biegu przez 3 - 4 minuty, a później przez kolejne  6 - 7 minut na wyższym biegu. Wyrobione ciasto przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
Pizza na razowym spodzie 107

łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki cukru ulubione dodatki (ja dałam): pieczarki kukurydzę paprykę mozzarella light sos: koncentrat pomidorowy oregano bazylia sól Sposób przygotowania: Drożdże, cukier rozpuszczamy w letniej wodzie i dodajemy do pozostałych składników na ciasto wyrabiamy ciasto, ja dodałam jeszcze około 1/4 szklanki wody, żeby ciasto się lepiej kleiło  wyrobione ciasto odstawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sobotnia pizza pieczona na kamieniu 69

Drożdże rozpuść w lekko podgrzanym mleku. Dodaj mąkę, sól i zarób miękkie ciasto. Jeśli jest za twarde dodaj więcej mleka, jeśli za miękkie dosyp trochę mąki. Wyrobione ciasto, które odchodzi od brzegów naczynia przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut do wyrośnięcia. Podziel ciasto na dwa kawałki i rozwałkuj na 2 placki o średnicy 30 cm. Posmaruj(...)sosem do pizzy. Na wierzchu połóż kurczaka pokrojonego w kostkę, cebulę, kukurydzę, pieczarki pokrojone w plasterki. Dodaj jeszcze szynkę pokrojoną w kostkę. Na koniec posyp pizzę mozzarellą i wciśnij winogrona. Ułóż pizzę na rozgrzanym kamieniu. Nagrzewam kamień około godziny w piekarniku nastawionym na 275ºC. Piecz pizzę przez około 10 minut. Wyjmij z piekarnika, posyp curry i oregano oraz pokrój radełkiem

codojedzenia
Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni 108

utartej porcja pomidorowego sosu, tutaj przepis Zacznij od przygotowania drożdżowego ciasta. W misie od miksera rozpuść drożdże w mleku. Dodaj mąkę, zioła i curry. Zagnieć elastyczne ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj sól. Sól hamuje wzrost drożdży, więc dodaję ją wtedy, kiedy drożdże są już połączone z mąką. Wyrobione ciasto przykryj folią i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce(...)olej. Zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż aż odparują z wody. Na koniec dodaj odcedzoną soczewicę, zioła i przyprawy. Smaż przez 2 minuty. Wlej oliwę i wymieszaj farsz. Nastaw piekarnik na 200ºC. Blaszkę z piekarnika przykryj papierem do pieczenia lub piecz calzone na kamieniu. Wyrośnięte ciasto podziel na 10 kawałków. Każdy kawałek rozciągnij na placek

codojedzenia
Warstwowa sałatka z kurczakiem wędzonym 72

która zaskoczy gości. Pyszna i szybka do zrobienia sałatka z kurczakiem wędzonym i selerem. Prosty przepis na sałatkę warstwową z selerem konserwowym i jajkiem na krakersach. Sałatka a la ciasto z krakersami, to sałatka która może postać, a nawet powinna. To ogromny atut, sałatkę można zrobić i spokojnie podać następnego dnia. Sałatka która furorę, warstwowa na krakersach na pewno(...)ogromną popularnością. Dawno temu robiłam sałatkę z tuńczykiem na krakersach. Pomysłów na sałatki warstwowe jest wiele można zrobić sałatkę z pieczarkami, pomidorami, a słone krakersy doskonale współgrają z całością. Czasem ktoś na taką sałatkę mówi sałatka a la ciasto lub albo tort sałatkowy, to jest takie niby ciasto. Jedno jest pewnie, nieważne czy sałatka z tuńczykiem czy kurczakiem, a może

Dieta moja pasja
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 335

grzybami. SKŁADNIKI NA KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI: na ok. 12 sztuk ciasto naleśnikowe: 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżka cukru łyżka oliwy mąka pszenna mineralna woda gazowana farsz: ok. 2 litry kiszonej kapusty (wyjdzie ok. 1kg po osączeniu i obgotowaniu) 250g pieczarek (ok. 12 sztuk średnich), obranych i drobno pokrojonych 2 cebule, drobno posiekane kilka posiekanych(...)patelnie wlewamy porcję ciasta, rozprowadzamy cienką warstwę na całej patelni, smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Krok 2. Przygotowujemy farsz: Wstępnie osączoną z zalewy kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia - gotujemy 30 minut bez przykrycia. Ugotowaną kapustę osączamy na sicie, studzimy - dokładnie odciskamy z nadmiaru wody o drobno siekamy. Krok 3. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju

Moja Książka Kucharska