Pierożki drożdżowe z soczewicą

Pierożki drożdżowe z soczewicą

Pierożki drożdżowe z soczewicą

Puchate, chrupiące pierożki nadziane pieczarkami i czerwoną soczewicą. Pierożki idealnie sprawdzą się jako dodatek do barszczu lub jako danie główne :) Przepis inspirowany jest potrawą ze strony ' Kuchnia Tradycyjna ', wprowadziłam jednak kilka zmian. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 18-20 pierożków: 4 szklanki mąki 1,5 kostki margaryny (300 g) 1 jajko 2 żółtka 200 g drożdży  szczypta soli 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mleka Składniki na farsz: 2 cebule, drobno posiekane 200 g pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję