pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:160/302)

Kotlety drobiowe z serem i majonezem 243

musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie   W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne.   Kotlety możecie podać z… ulubionymi surówkami lub sałatkami obiadowymi, smażonymi pieczarkami, duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 243

musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie   W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne.   Kotlety możecie podać z… ulubionymi surówkami lub sałatkami obiadowymi, smażonymi pieczarkami, duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem

Kulinarne S.O.S.
3 przekąski na imprezę – szybkie i smaczne 2252

mini to idealne przekąski na imprezę. Przygotujesz je błyskawicznie, a Twoi goście zjedzą je ze smakiem. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta do pizzy, 1 koncentrat pomidorowy, 4 łyżki ketchupu, 10 plastrów szynki, 20 dag sera tartego żółtego, kilka pieczarek, 1 papryka żółta, 1 cebula, 2 łyżeczki majonezu, 5 łyżeczek jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, koperek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól

Rozdomowiona
Gofry Dalmatyńskie na śniadanie i nie tylko 135

Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki. Smażymy gofry do zrumienienia i podajemy z domowym dżemem np.dyniowo-jabłkowym. Jeśli wolimy śniadania wytrawne, do ciasta dodajemy pół łyżeczki soli, szczyptę pieprzu i zioła (np. zioła dalmatyńskie ), smażymy i podajemy ze smażoną cebulką, pieczarkami lub ketchupem. Autorka przepisu:  Małgosia Kasperska

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Krokiety z serem i pieczarkami 250

mąkę,sól i olej. Zmiksować wszystko razem. Rozgrzać patelnię teflonową,posmarować odrobiną oleju i przystąpić do smażenia naleśników. Nalać porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Naleśniki smażyć 2-3 minuty z każdej strony.  farsz: 500 g pieczarek 1 cebula sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżka masła  150g potartego żółtego sera do obtoczenia

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej 281

szklanki octu, 1 l zimnej wody, 3 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru. Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki pszennej tortowej, ok. 200ml mleka, 1 jajko, sól, pieprz, kurkuma. Ponadto: 350g mniejszych pieczarek, olej. Przygotowanie:                       Smacznego

W kuchni u Moniki
Pierogi z mięsem i pieczarkami 205

wolny dzień można popracować na obiadem Składniki ciasto: mąka pszenna 40 dkg sól 1 łyżeczka olej 2 łyżki wrzątek farsz: comber z królika 1 szt pieczarki 20 dkg cebula … Czytaj dalej Pierogi z mięsem i pieczarkami

czarrna od kuchni
Drożdżowe pierożki-serduszka 152

farszem na ostro.Takie pierożki w kształcie serduszek może zrobić na kolację np. Walentynkową . Składniki: Ciasto:  szklanki mąki pszennej 3,4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 20 gram drożdży Farsz: 200 gram szynki 200 gram pieczarek 1 cebula pół papryki czerwonej 200 gram sera żółtego ketchup pikantny zioła do pizzy Dodatkowo: papier(...)Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy w paski i obsmażamy je na rozgrzanym oleju,studzimy.Szynkę ,cebulę i paprykę kroimy w paski.Wszystko razem łączymy.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Drożdże mieszamy z wodą,2 łyżkami mąki i cukrem.Pozostawiamy pod przykryciem aż drożdże zaczną pracować.Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto wałkujemy cienko

Bajeczna Kuchnia
PIEROGI Z KURKAMI 134

zapomniałam. Dzisiaj przeglądając zdjęcia natknęłam się na nie. Fakt, to nie jest sezon na kurki, ale można je zastąpić pieczarkami składniki : 0,5 kg kurki , 1 szt cebula , 1 szt jajko , do smaku Sól , do smaku pieprz ,    CIASTO , 3 szklanki mąka , 3/4 szklanki woda , 1 łyżka masło , szczypta Sól , do smarowania jajko sposób wykonania: Farsz - cebulę pokrój

Darcia w kuchni
Tarta ze szparagami 172

Jakiś czas temu zamieściłam przepis na tartę z pieczarkami , dziś zapraszam na pyszną tartę ze szparagami. Ich wspólny mianownik to uniwersalna baza - ten sam przepis na ciasto kruche i masę serowo-jajeczną. Zmienia się tylko główny składnik, no i oczywiście smak :) Polecam eksperymenty z tartą - modyfikujcie składniki wg własnych upodobań i odkrywajcie nowe smaki :) Składniki (na formę

Domowa Cookierenka Agi
wigilijne uszka z grzybami 446

cebulę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić cebulę, smażyć do momentu aż się zezłoci, następnie dodać grzyby i pieczarki i smażyć dopóki nie wyparuje z nich cała woda. Doprawić solą i pieprzem do smaku, ostudzić. Przygotować ciasto. ~150g mąki pszennej ~łyżeczka soli ~1/3 do 1/2 szklanki gorącej wody ~łyżka oleju Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wlać

chili & sugar
Razowo-pszenne naleśniki z warzywami, prażonym sezamem i serem "śmierdziuchem" :-) 217

używamy himalajskiej) 5 łyżek oliwy Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i mieszamy do uzyskania jednolitego, w miarę rzadkiego ciasta. Smażymy naleśniki na patelni lekko wysmarowanej oliwą. Składniki na farsz: 2 papryki 2 małe cebulki 15 małych pieczarek 8 łyżek prażonego sezamu 250g sera długo-dojrzewającego sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w bardzo

kuchnia do kwadratu
Smaczny obiad 152

wyrabiamy ciasto. Nastawiamy wodę w garnku, lekko solimy. W tym czasie urywamy kawałki ciasta, formujemy kulkę i pod koniec robimy palcem wgłębienie. Tak przygotowane kluski wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy do wypłynięcia, co chwilę mieszamy. Przygotowujemy sos. Kroimy cebulę w kostkę, dorzucamy pokrojone pieczarki, pieprz mieszamy i smażymy przez chwilę. Podlewamy wodą, przyprawiamy, dodajemy serek, zagotowujemy i dusimy

Na moim talerzu
Smaczny obiad 226

wyrabiamy ciasto. Nastawiamy wodę w garnku, lekko solimy. W tym czasie urywamy kawałki ciasta, formujemy kulkę i pod koniec robimy palcem wgłębienie. Tak przygotowane kluski wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy do wypłynięcia, co chwilę mieszamy. Przygotowujemy sos. Kroimy cebulę w kostkę, dorzucamy pokrojone pieczarki, pieprz mieszamy i smażymy przez chwilę. Podlewamy wodą, przyprawiamy, dodajemy serek, zagotowujemy i dusimy

NA MOIM TALERZU
Nadziewane crepes na obiad 114

naleśniki i dosyć zrumienione. Sama nie wiem. Zawsze takie przyrządzam Nadziewane crepes 4 porcje Składniki: Ciasto na naleśniki 150 g pszennej mąki 400 ml mleka 2 jajka 1 łyżeczka soli masło do smażenia Nadzienie 1 czerwona cebula 300 g białej kapusty 200 g pieczarek 2 marchewki 1 czosnek solo 400 g mielonego mięsa 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki kajeńskiego

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania