pasta - 17303 przepisów (strona:793/1154)

Pesto z jarmużu 131

Pesto z jarmużu Pesto z jarmużu… czemu właśnie z niego? Ano dlatego, że nie jest on tylko bardzo zdrowy (zawiera duże ilości, m.in. witaminy K

Blendman
Masło orzechowe 203

kupujemy prażone nie smażone!) Przykład kupnego masła orzechowego  Robiąc masło orzechowe  sami możemy wybrać czy chcemy masło z kawałkami orzechów, czyli  typu "crunchy" czy raczej gładką pastę, czyli "smooth" oraz decydujemy o dodatkach jakie chcemy dodać, np. wiórki kokosowe, kakao, sezam, kawałki gorzkiej czekolady, cynamon, bądź wanilia.  Co dobrego kryją w sobie orzechy: zawierają jedno

Wołowina od rekina
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 246

użyczenie nam wina Butcher of Blaviken Rivskiemu za pomoc i wykonanie sesji fotograficznej POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania

Nerds Kitchen
Drożdżówki z serem i jeżynami 153

Ciasto właściwe 550 g mąki pszennej 135 ml mleka 60 g masła 3 łyżki cukru 1 duże jajko 1 żółtko Nadzienie serowe 300 g sera białego półtłustego 1/2 łyżeczki pasty z wanilii 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka budyniu waniliowego 1 żółtko Dodatkowo 200 g jeżyn Nadzienie serowe Do sera dodajemy wszystkie składniki. Przy pomocy widelca dokładnie rozcieramy

Wędrówki po kuchni
Pikantny sos z mango 126

Wykonanie: Nasiona kolendry utarłam w moździerzu. Czosnek oczyściłam i drobno posiekałam. Dodałam chili, imbir, kolendrę   i kurkumę. Wszystko dokładnie wymieszałam. W rondelku rozgrzałam oliwę i dodałam wymieszana pastę. Chwilę smażyłam na małym gazie. Wsypałam cukier, wlałam ocet i dodałam skórkę z cytryny. Wymieszałam i zostawiłam do gotowania na małym gazie. Kiedy cukier już się rozpuścił gotowałam jeszcze około

Kuchnia u Krysi
Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy 226

używasz gotowej z puszki). Cebulę poszatkuj na małe kawałki i lekko zrumień na oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, by zmiękły. Ugotowaną kaszę zmiksuj na pastę w malakserze/blenderze (jeśli masa jest zbyt sucha i sprawia trudności podczas mielenie, dodaj odrobinę wody, by ją rozrzedzić). Podobnie soczewicę - po czym wymieszaj kaszę gryczaną i soczewicę w jednej misce

Moje Qulinaria
Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy 354

używasz gotowej z puszki). Cebulę poszatkuj na małe kawałki i lekko zrumień na oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, by zmiękły. Ugotowaną kaszę zmiksuj na pastę w malakserze/blenderze (jeśli masa jest zbyt sucha i sprawia trudności podczas mielenie, dodaj odrobinę wody, by ją rozrzedzić). Podobnie soczewicę - po czym wymieszaj kaszę gryczaną i soczewicę w jednej misce

Moje Qulinaria
Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta 140

oleju kokosowego. Możesz je również piec na suchej patelni — będą wtedy sztywniejsze, lecz trochę popękane. Tapenada Wszystkie składniki włóż do kielicha blendera i zmiksuj na gładką pastę. W razie potrzeby dopraw odrobiną soli. Podanie Fenkuł pokrój na plastry, posmaruj odrobiną oliwy i grilluj przez kilka minut z obu stron. Podpłomyki posmaruj tapenadą. Ułóż nań grillowany koper włoski

Food Square
Jak to czasem z autem bywa... I skandynawskie jagodzianki 137

razu zapałałam do niego uczuciem (choć tego dnia miałam w planie zupełnie inne drożdżówki). Sprawę przesądziła przecena na borówki; od razu zabrałam się do pracy.  Cynamonowa, maślana pasta wbrew pozorom wcale nie dominuje; wręcz przeciwnie - wspaniale podkreśla smak soczystych owoców, których jest tutaj naprawdę dużo. Do tego mięciutkie i delikatne (mimo dodatku mąki razowej) ciasto o aromacie kardamonu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta cytrynowa z bezą 339

godziny. Cytryny wyszorować. Zetrzeć z nich skórkę i odłożyć. Z cytryn wycisnąć sok. W rondlu wymieszać mąkę ziemniaczaną z cukrem. Dodać odrobinę wody tak, by powstała gęsta pasta. Dodać sok z cytryny, skórkę z cytryny i resztę wody. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką), żeby nie powstały grudki. Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać żółtka i masło podgrzewając

Pociąg Do Kuchni
Pesto z jarmużu 132

Pesto z jarmużu Pesto z jarmużu… czemu właśnie z niego? Ano dlatego, że nie jest on tylko bardzo zdrowy (zawiera duże ilości, m.in. witaminy K

Blendman
Placki ziemniaczane 177

świetnym dodatkiem do obiadu czy przekąski, ale też same w sobie stanowią danie. Możecie je jeść polane śmietaną czy jogurtem z dodatkiem cukru, z musem z makreli, z różnymi pastami oraz dipami. Możecie też zalać je mięsnym lub warzywnym gulaszem. Sposobów jest wiele. I choć praktycznie każde placki ziemniaczane składają się z jednakowych składników, zawsze smakują inaczej

Zasmakuj Kuchni
Hummus z pesto z pietruszki. 161

hummus .Jako ,że bez dodatków smakuje raczej nijako podaję wam moją ulubioną – na razie – wersję z pesto pietruszkowym. Składniki: 250 g gotowej ciecierzycy z puszki 3 łyżki pasty tahini mały ząbek czosnku sok z cytryny do smaku 3 łyżki oliwy szczypta soli odrobina lodowatej wody,dodajemy podczas miksowania Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki

Ladylaura.
Rolada szpinakowa (Rotolo di spinaci) 178

mescoliamo la ricotta con il peperone rosso, giallo e le olive. Aggiungiamo il sale, il pepe e l'origano secco a piacere. Rimuoviamo delicatamente la carta da forno dalla pasta. Distribuiamo sulla superficie il ripieno di ricotta e lo arrotoliamo con delicatezza. Prima di servire, lasciare il rotolo per un'ora in frigo. Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Drożdżowe bułeczki do odrywania z cukinią i fetą. Pizza zawijana. 421

oregano dodatkowo: 1 jajko do posmarowania bułeczek Przygotowanie bułeczek do odrywania: Przygotuj zaczyn. Do dużej miski pokrusz drożdże, dodaj cukier, 1 szklankę mąki i ciepłą wodę. Wymieszaj na gładką pastę i odstaw na ok. 15 min., aż zaczyn zacznie się pienić. Do zaczynu dodaj pozostałe składniki ciasta: sól, pozostałą mąkę, roztrzepane jajko oraz oliwę. Zacznij od wymieszania wszystkiego widelcem

Chilli Czosnek i Oliwa