pochodzi z www.mgotuje.pl Na wczorajszą kolację przygotowałam domowe sushi, które zrobiłam z wędzonym łososiem, paluszkami krabowymi, ogórkiem i mango. Jako dodatków użyłam kremowego serka typu philadelphia, pasty wasabi oraz marynowanego imbiru. Przyznam Wam, że pierwszy robiłam domowe sushi. Zawsze omijałam je ze względu na to, że nie przepadam za surową rybą
Marta GotujeJako miłośniczka śniadań ucieszyłam się z faktu, iż jeden z rozdziałów dotyczy właśnie tego posiłku. Mnóstwo pomysłów na zdrowe i pełne energii śniadań - począwszy od jaglanek, owsianek, granoli do past kanapkowych czy domowych wypieków. Na śniadaniach dzień się jednak nie kończy, w związku z czym autorka po kolei opisuje poszczególne posiłki - obiady, kolacje. Równocześnie przedstawia inspirujące przepisy na dania
Zdrowie na języku :PZapiekanki często goszczą w wielu domach. Od tradycyjnych na bagietce lub bułce, po bardziej wymyślne. Przy tym są zwykle tanie, szybkie i smaczne. Często je robię
Jacob Tastesjest genialne. Tort i wizualnie spisuje się na medal i smakowo również. Potrzebujemy: 130 g białek jaj (z około 4 dużych jajek) 240 g mleka 1,5 łyżeczki pasty waniliowej 300 g mąki pszennej 300 g cukru 170 g masła 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli lemon curd z podwójnej porcji z TEGO przepisu borówki barwniki
Marder&Marder ManufactureBardzo prosta i szybka, a do tego smaczna pasta z makreli. Pasuje na śniadanie i kolację. Składniki: 1 makrela wędzona 1 cebula vegeta oliwa pieprz Makrelę obrać, posypać vegetą i pieprzem. Cebulę posiekać drobno i dodać do makreli. Dolać tyle oliwy, aby makrela ładnie się utarła i smarowała. Smarować na ulubione pieczywo. Smacznego
talerz przyjemnościsolą oraz pieprzem. Na rybę układamy kromki chleba. W misce mieszamy serek, śmietanę, łyżkę oleju rzepakowego, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik
Symfonia smakowadesce jeden kawałek foli spożywczej na nim pierś z kurczaka i znów kolejny kawałek foli wówczas nie zabrudzimy kuchni oraz tłuczka. Na każdej z rozbitych piersi rozsmarowujemy 1 łyżeczkę pasty harissa i układamy pokrojoną w paski mozzarelle suszone pomidory i oliwki. Całość rolujemy i spinamy wykałaczkami. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Piekielna Kuchnia Patiskłada się z wody. Osoby zmagające się z chorobami tarczycy i kamicą szczawianową powinny unikać jarmużu. Przepisy na potrawy z jarmużem: Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym Pasta z jarmużu i pieczarek Frittata z jarmużem i pomidorami
My Chcemy JeśćPasta w 100% wegetariańska, wegańska i bezglutenowa – połączenie czarnej fasoli, suszonych pomidorów, czerwonej cebuli i koperku. Pyszna, kremowa i wyrazista w smaku. Idealnie będzie smakować z chlebem razowym :) Składniki: 1 słoiczek pomidorów suszonych zalanych olejem słonecznikowym (wagowo ok. 240 g wraz z zalewą) 200 g ugotowanej czarnej fasoli 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz Pomidory pokroić
UgotowaćPyszna i bardzo zdrowa pasta do chleba na zimę (i nie tylko). Inspiracja od Jadłonomii. Składniki: 2 marchewki 1 cebula olej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej ½ łyżeczki wędzonej papryki ½ łyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki chili lub pieprzy Cayenne 3 łyżki sosu sojowego sól i pieprz opcjonalnie: 1 łyżka płatków
Qlinarnie i QlinarnieSałatkę wybrała Renata z bloga "Codziennik kulinarny" w ramach styczniowej akcji Regionalne smaki. Potrawa występuje w dwóch wersjach, jako sałatka - podawana wówczas z ziemniakami w mundurkach lub jako pasta do chleba w wersji zmielonej. Przygotowałam sałatkę z przyjemnością, ponieważ generalnie lubimy ryby. Połączenie śledzia z cebulką i ogórkiem to klasyk, lecz dodatek gotowanego jajka bardzo łagodzi smak ostrych dodatków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mechaniczny kuchenny pomocnik to nieoceniony sprzęt – dzięki mikserom można łatwiej przygotowywać wiele potraw, między innymi różnego rodzaju smoothie, ciasta, pasty, majonez czy pianę z białek. W sklepach dostępne są różnego rodzaju urządzenia przeznaczone do miksowania – jakie z nich wybrać? Blender ręczny – praktyczny i wielofunkcyjny Jeżeli nie masz zbyt dużo miejsca w kuchni, w takim przypadku warto wybrać tani blender . Tego
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaok.70g), - ½ papryki (ok.75g), - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g). Sposób przygotowania 1. Kroimy drobno cebulę, paprykę i jajko ugotowane na twardo. 2. Mieszamy warzywa z makrelą, jajkiem i jogurtem naturalnym. Pasta jest bogata w: - kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 170 g Energia: 195,7 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwww.gratyiszpeje.pl/ . Pierwszą rzeczą jaką dostałam jest deseczka która nadaje się idealnie do podawania serów, koreczków, małych przystawek. Druga to maselniczka z nożykiem do masła i rożnego rodzaju past. Trzecia to miseczka na sól, pieprz , przyprawy. Zapraszam do pracowni :) http://www.gratyiszpeje.pl
Sama słodycz i szczypta chiliMożecie się ich tu spodziewać coraz częściej, zwłaszcza, że od niedawna jestem w pewnym sensie zmuszona do robienia domowych dodatków do chleba. Kupnym zamiennikom nie ufam. Dzisiaj przedstawiam pyszną pastę z soczewicy z dodatkiem suszonych śliwek, nerkowców i rozgrzewającego imbiru. Świetnie zastępuje masło, serek czy pasztet. Idealnie komponuje się z pomidorami, papryką, czy sałatą. Chwytajcie przepis! PRZEPIS: 4 łyżki soczewicy
healthy dreams