Danie gotowe w kilka minut, które na pewno zasmakuje pieczarkożercom. Wystarczy poddusić pieczarki i warzywa, dodać podsmażoną kiełbaskę i gotowe. składniki: 500 g pieczarek 2 cebule 1 duża czerwona papryka 250 g przecieru pomidorowego 250 g cienkiej kiełbasy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano sól,pieprz olej do smażenia Pieczarki jeśli małe przekroić na pół, a jeśli większe(...)grube plastry. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Dodać słodką paprykę, oregano, sól i pieprz. Wszystko razem smażyć aż pieczarki puszczą sok. Potem dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć
Monia miesza i gotujeroti niż z ryżem, niemniej powiedzmy, że wymyśliliśmy, że zrobimy curry. Omal curry. Omal curry Oscara. Składniki: 1/2 szklanki ryżu 2 marchewki 2 pietruszki seler 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka pierś z kurczaka cynamon czerwone curry sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, kroicie na kawałki, marynujecie w oliwie, soli i cynamonie. Smażycie(...)woda się zagotuje, zmniejszacie ogień i gotujecie dalej przez 10-12 minut. Zestawiacie z ognia i trzymacie pod przykryciem około 15 minut. Potem odkrywacie go i mieszacie, żeby odparował. Paprykę, marchew, seler i pietruszkę myjecie pod bieżącą wodą. Obieracie te z nich, które tego wymagają i kroicie na kawałki, plasterki, słupki czy inne figury, które najbardziej się Wam podobają
GRUBY WAŁEKSkładniki: * 500g wieprzowiny z łopatki 1 papryka czerwona 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ziemniaki 2 łyżki zacierek 4 łyżki słodkiej papryki w proszku 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, pieprz 2 łyżeczki kminku 2 litry wywaru mięsnego 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: "Umytą wieprzowinę kroimy w kostkę. W rozgrzanym garnku przesmażamy na oleju sproszkowaną paprykę, następnie(...)dodajemy poszatkowaną cebulę i pozostałe przyprawy. Dorzucamy do garnka wieprzowinę i całość zalewamy wywarem mięsnym. Gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. W tym czasie kroimy paprykę w paski, a ziemniaki w kostkę. Kiedy wieprzowina będzie miękka, dodajemy zacierki oraz pokrojone warzywa i gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy
A Ty Smakuj Mniezniknął z talerza. Serdecznie polecamy. Składniki: - 500g filetów z piersi z kurczaka - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1/4 małego selera - por - imbir - 200g fasolki szparagowej - 2 ząbki czosnku - 1 papryka czerwona - 2 duże cebule - 200g makaronu błyskawicznego instant - sos sojowy - olej kokosowy - sól, pieprz - papryka słodka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, doprawiamy łyżką sosu sojowego, pieprzem(...)solą i słodką papryką. Smażymy na oleju kokosowym na złoty kolor. Po usmażeniu odkładamy do miseczki Na czystej patelni roztapiamy 2 łyżki oleju kokosowego, dodajemy łyżkę sosu sojowego przesmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku po czym dodajemy pokrojone w cienkie słupki marchewkę, pietruszkę i seler. Smażymy przez około 10 - 15 minut i następnie dodajemy kolejno: paprykę pokrojona w paski
Pan i Pani Smith w kuchniłamią, grillują, maczają w sosach. Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona papryka Sos: majonez ketchup papryczki piri-piri czosnek ostra czerwona papryka(...)tabasco Piersi z indyka pokroiłam na drobne paseczki. Wymieszałam je z czerwoną (bądź żółtą) pastą curry,paroma roztartymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem,ostra papryką i oliwą z dodatkiem dwóch łyżeczek oliwy z chili. Tak zamarynowane mięso odstawiłam na około 30 minut do lodówki. W czasie gdy indyk się marynował, zabrałam się za warzywka. Wszystkie po prostu pokroiłam
potrawyregionalneMiło jest wyjąć do obiadu, słoiczek pysznej marynowanej papryki a szczególnie w zimowe popołudnie. Teraz jest najlepszy czas na jej przygotowanie. Polecam i zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: 3 kg papryki 8 szklanek wody 1 szklanka 10% octu spirytusowego (Jeśli wolicie bardziej ostrą - to 1,25 szklanki ) 2 łyżki soli 4-5 łyżek cukru(...)łyżce oleju do każdego słoika po około 0,5 łyżeczki ziaren gorczycy do każdego słoika opcjonalnie można dodać 1-2 szt.ząbku czosnku do każdego słoika Paprykę dokładnie umyłam, oczyściłam z gniazd nasiennych i pokroiłam w ósemki. Słoiki wyparzyłam, wstawiając je na 10-15 minut do nagrzanego do 120-130 stopni piekarnika. Można je też
potrawyregionalneprzyprawione mięsko, delikatna potrawka z dyni i kasza to nie tylko smaczny i pożywny obiad ale przede wszystkim duża porcja witamin. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 zielona papryka 300 g miąższu dyni szklanka pęczaku 1 mała cebula szczypiorek 2 łyżki kwaśnej śmietany ostra i słodka papryka sól pieprz olej rzepakowy 2 ząbki czosnku(...)ziele angielskie liść laurowy Mięso opłukać, każdą pierś podzielić na dwa płaty. Natrzeć połową czosnku, solą, pieprzem i papryką w proszku. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, papryki i dynię. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Lekko posolić, smażyć chwilę po czym zalać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialatach do tworzenia. Z pewnością w przyszłości postaram się odtworzyć tamten przepis specjalnie dla Was. Dziś jednak przychodzę do Was z czymś nowym. Smak pierogów z kurczakiem, pieczoną papryką, ricottą i dymką jest świeży. Jest delikatny, lekko słodki lecz zdecydowany. Z pewnością pieczona papryka i dymka grają tu pierwsze skrzypce. Kurczak jest dopełnieniem a ricotta powoduje, iż całość jest spójna(...)kremowa. Składniki (25 pierogów): 1/2 ciasta na pierogi z tego przepisu 100 gram mielonego drobiu 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki ricotty 1 cebula dymka sól i pieprz 2 łyżki oleju do gotowania ewentualnie masło, jeśli mamy ochotę podać pierogi smażone na patelni, świeża dymka do dekoracji Paprykę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 25 minut. Studzimy i obieramy
Mango Papajaznacie przepis na faszerowaną paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone. W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów(...)przecieru pomidorowego - woreczek kaszy jaglanej - 4 - 5 papryk - 2 średniej wielkości cukinie - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz - 5 plasterków suszonych pomidorów - oliwa z oliwek - 100 g sera typu feta - suszone zioła: bazylia, oregano - pół płaskiej łyżeczki ostrej czerwonej papryki Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, obieramy, wydrążamy pestki i kroimy na małe kawałeczki. Smażymy na rozgrzanej oliwie
Pan i Pani Smith w kuchnitutaj znajdziesz przepis KLIK ) 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna owców jałowca 10 ziaren pieprzu kolorowego lub czerwonego dwie łyżki suszonego majeranku 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka ostrej wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Jeśli używasz flaczków gotowych (już pokrojonych, oczyszczonych): Flaczki i grzyby (wcześniej namoczone(...)rzepakowy rozgrzewam na patelni, kiedy stanie się odpowiednio gorący, to wrzucam warzywa i je smażę, często mieszając przez 2-3 minuty. Kolejno patelnię zdejmuję z ognia, dodaję trzy rodzaje papryki w proszku i mieszam bardzo, ale to bardzo dokładnie. Patelnię stawiam jeszcze na pół minuty na ogniu, tak by z papryki wydobył się cały aromat. Odpowiednio podsmażone warzywa przekładam już
ClauditteMissCookingnaleśniki 1 jajko 1 szkl mleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka sos 600 g mięsa (łopatka) 2 cebule 3 papryki pomidorowe 3 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 3 ząbki czosnku przyprawa Burito SKWORCU szczypta bazylii szczypta oregano tłuszcz do smażenia salsa 2 papryki pomidorowe 2 pomidory 1 mała cebulka czerwona 1 ząbek(...)dodawać mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany. Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej mąki. Usmażyć naleśniki na dużej patelni. sos: Mięso pokroić w drobną kostkę, paprykę, cebulę i pomidory również drobno posiekać. Na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu, włożyć mięso i podsmażyć ok 10 min. Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy
Gotowanie jest łatwejesienny obiad. A dodatkowo jest bogatym źródłem witamin i białka. Sycąca aromatyczna i dietetyczna :) Kolejnym plusem jest łatwość i szybkość wykonania.Wystarczy Wam 45 minut . Składniki: 4 średnie papryki 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka posiekana w plastry 1 pietruszka pokrojona w plastry 2 ząbki czosnku 1/2 l. bulionu warzywnego (może być drobiowy) sól, pieprz(...)garnka, dodać soczewicę zalać bulionem. gotować na średnim ogniu.(z patelni zebrać smak czytaj. na jeszcze ciepła, wlać uważnie odrobinę ciepłej wody, zamieszać, zlać do garnka z soczewicą) Umytą paprykę i czosnek w całości wkładamy do piekarnika, pieczemy w 220 stopniach(najlepiej z funkcją grilla.Skórka papryki i czosnku powinna się praktycznie przypalić. Zaraz po upieczeniu przekładamy paprykę do foliowej
Farmażonyprzestygną i nasycą się smakiem). Dzielimy na 4 części. 1. Podstawową wersję mamy gotową. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania. ................................................................................................................................................................... 2. Znane wszystkim buraczki z papryką. U mnie w wersji pikantnej - dodatkowo z chili.Kto nie zna - musi poznać. Na 2 kg zaprawionych buraków: - 4 papryki - 2 cebule duże - 1 chili Paprykę oczyszczamy i trzemy na tych(...)samych oczkach co buraczki. Cebulę siekamy w drobniutką kosteczkę. Chili tniemy w krążki. Cebulę, buraczki, paprykę i papryczkę umieszczamy w garnku z grubym dnem. Dusimy do miękkości papryki ( ok. 10 minut). Przekładamy do słoików i pasteryzujemy jw. ................................................................................................................................................................... 3. Buraczki z dodatkiem chrzanu - czyli a'la ćwikła Na 2 kg zaprawionych buraków: - słoiczek ostrego chrzanu tartego - 2 łyżki cukru - 4 łyżki
kawawszklance