Najprostsza wersja sushi. Bez zwijania Składniki ryż do sushi 100 g krewetki 5-6 sztuk paluszki surimi 1 szt łosoś wędzony 1 plaster ogórek zielony 2 plasterki papryka czerwona 2 paski … Czytaj dalej Sushi nigri
czarrna od kuchniSushi w bardzo efektownej wersji Składniki ryż do sushi 100 g łosoś wędzony plastry 50 g awokado 1/4 szt nori ok. 1/2 arkusza do dekoracji: paluszki krabowe 1 szt papryka … Czytaj dalej Sushi – łososiowe rollsy
czarrna od kuchniCoś dla smakoszy krewetek i kalmarów Składniki 2 szklanki ryżu 250 g mieszanki owoców morza 2 filety z udka kurczaka 1 czerwona papryka 2 szalotki 1/2 młodej cukinii 1 puszka … Czytaj dalej Hiszpańska paella z owocami morza
czarrna od kuchniSkładniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 500 ml przegotowanej wody 1 kostka do dań mięsnych papryka ostra mielona, pieprz 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy
Moje-pitraszeniejednak trochę go zmodyfikowałam. Polecam, bardzo smaczny, idealny na kanapki. Składniki: * 10 jajek ugotowanych na twardo * 4 pieczarki * 5 jajek * bułka tarta * sól, pieprz, ostra papryka * 4 parówki Wykonanie: 10 jajek ugotować na twardo, przestudzone zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do tego również na tarce zetrzeć pieczarki
Zrób to smaczniewarzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3 duże pieczarki 2 łyżki koncentratu … Czytaj dalej Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym
czarrna od kuchnikurczaka . Łagodne w smaku, idealne więc też i dla najmłodszych smakoszy dań z grilla Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 łyżki miodu 6 łyżki keczupu po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku granulowanego łyżeczka suszonego lubczyku Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy mięso, odkładamy najlepiej na całą
Z Majeczką w kuchniSkładniki makaron Chow Mein 1/2 paczki papryka czerwona 1 szt bakłażan 1/2 szt pieczarki 4-5 szt filet z łososia 200 g krewetki 150 g kalmary 100 g sos rybny sos … Czytaj dalej Chow mein z owocami morza i łososiem
czarrna od kuchnijajka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka prażonej cebulki 1/2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i po obraniu - drobno posiekać. Dodać majonez, musztardę, masło, zioła i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Pasta jajeczna
Di gotujekaszy jaglanej 3-4 średniej wielkości ziemniaki 2 duże cebule 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz - sporo do smaku wedle uznania Skwarki z pietruszki: 1 pietruszka (korzeń) 1 łyżka papryki wędzonej 2 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i płuczemy. Pół szklanki kaszy zalewamy 1 szklanką wody, odrobinę solimy i gotujemy do miękkości . Kiedy będzie gotowa odstawiamy
Bananowe PoleKlasyczny francuski przepis na aromatyczne, warzywne danie, pachnące czosnkiem, tymiankiem... Artykuł PROWANSALSKIE RATATOUILLE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEróżne sposoby. U mnie z frytkami i surówką z kapusty. Dodatkowo przygotowałam sos czosnkowy. Składniki: 1,5 kg karkówki 1/4 butelki magi 1/2 paczki czosnku granulowanego 1/2 paczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 paczki majeranku 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki oleju Sposób wykonania: Mięso opłukać, osuszyć pokroić w paski, dodać w/w przyprawy, olej
Darcia w kuchniWyłożyć na piady pomidory i posypać poszarpaną na kawałeczki mozarellą. Na wierzchu ułożyć ulubione dodatki - nie przesadzajmy z ich ilością. (Ja na jednej położyłam szynkę, na drugiej salami z papryką, a na trzeciej tuńczyka z oliwkami.) Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5-7 minut, aż ser zacznie bąblować i się zrumieni. Po upieczeniu układamy na wierzchu liście
Kulinarne Inspiracjeryżu 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki manny 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich mielona słodka i ostra papryka sól, pieprz, maggi olej do smażenia bułka do obtaczania Sos pomidorowy: mały słoiczek koncentratu pomidorowego ok. 1/2 l bulionu (może być z kostki) 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego
talerz przyjemnościmają cieplej w nóżki, przez co można wcześniej wysiewać oszczędza się plecy! To jest widok z mojego „biura”. Jak widać jest w nim wszystko, aktualnie rosną pomidory, papryki, dynie, fasole, melony itd. Czekają do 15 czerwca. ps. Dziś mój komputer nie chce współpracować i nie zrzuca zdjęć na bloga. Od 8 rano tyle udało mi się zrobić. Masakra
greenscarf