zdjęcie-ale znikały tak szybko ,że to jest jedyne jakie udało mi się uchwycić :) ) Składniki: kila młodych ziemniaczków(nie dużych) plastry boczku wędzonego surowego(tyle co jest ziemniaczków) papryka słodka mielona,sól,tymianek suszony Przygotowanie: ziemniaczki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie 10 min od zagotowania,wyjmujemy studzimy, posypujmy przyprawami zawijamy w plaster boczku i wstawiamy na grilla
Swojskie jedzonkoDodajemy ugotowane, przestudzonej warzywa. Następnie dodajemy nasz ziołowy jogurt i mieszamy całość do połączenia składników. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy. * mieszanka - rozmaryn, grys, tymianek, oregano, bazylia, czosnek, papryka słodka, sól, cebula, gorczyca, pietruszka Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkipłaska łyżeczka Sok z cytryny – 4 łyżki Daktyle – 2 sztuki Suszona bazylia – 1 łyżeczka Oregano – 1 łyżeczka Pieprz i sól – do smaku Papryka wędzona – opcjonalnie Wykonanie: Kaszę przelej wrzątkiem, przepłucz i gotuj w wodzie do rozgotowania. Do kaszy dodaj resztę składników i zblenduj na gładko. Dopraw do smaku. I voilà. Twój sos czosnkowy
BlendmanBiałe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami
czarrna od kuchnidobieraniec" Ziemniaczana sałatka z czosnkiem i szczypiorkiem Sałatki błyskawiczne ze szklanki Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, pomidorami, cukinią i papryką Błyskawiczna sałatka z wędzonym łososiem
Codzienna kuchnia niecodziennaplastry cienko pokrojonego boczku parzonego 400 g pieczarek trochę białego, wytrawnego wina 3 łyżeczki pokrojonego szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 jajka 4 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki sosu Worcestershire 1 łyżeczka oleju sól, pieprz do smaku łyżka suszonych ziaren dyni i słonecznika Przygotowanie: Plastry boczku pokroić w cienkie paseczki i podpiec na złoto
Kuchcik gotujeBardzo dobre jednodaniowe danie. Mięso pokroić w małe kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Na tatelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. smażyć chwilkę. Wrzucić mięso i lekko je obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć następną małą chwilkę. Wsypać ryż i wlać wino, gotować cały czas mieszając, aż wino wyparuje. teraz już
Kuchnia Pokoleńfiletów rybnych mąka do obtaczania sól, pieprz cytrynowy olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka słodka i curry (wedle uznania, dodałam po około 1/2 łyżeczki) Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, aby konsystencja była dosyć gęsta. Rybę oprószyć solą i pieprzem cytrynowym a następnie obtoczyć w mące
Di gotujeskóry 100 g kotletów sojowych jajko ugotowane na twardo 3 marchewki pół selera 1 pietruszka 2 łyżki mąki przyprawy: imbir w proszku, słodka papryka, pieprz ziołowy, majeranek, gałka muszkatołowej, liść laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku Sposób przyrządzenia: Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie
pieprzny smaczekSkładniki (na ok. 8 szaszłyków) do kupienia w Almie 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 3-4 łyżki czarnych oliwek 15 dkg boczku marynata: 1 cebula 1 łyżeczka … Czytaj dalej Szaszłyki z oliwkami
czarrna od kuchniSkładniki: mięso mielone indycze 1 kg, cukinia 1 duża, jajka 2 sztuki, bułka czerstwa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, czosnek granulowany 1 łyżeczka, bułka tarta 1 szklanka cukinię zetrzeć na tarce grubsze oczka, posolić i po 30 minutach dobrze odcisnąć nadmiar wody, bułki namoczyć w wodzie
W Mojej Kuchni Lubięmnie dziś domowy z dodatkiem musztardy. Pycha! Składniki: 3 kg pomidorów 25 dag cebuli 0 ml octu 10 dag ostrej musztardy 8 dag cukru Przyprawy: gałka muszkatołowa gorczyca mielona papryka ziele angielski sól i pieprz Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Następnie rozgotować z pokrojoną cebulą i przetrzeć przez sito. Powstałą masę podgrzewać przez godzinę, często mieszając, następnie odparować
Tradycyjna KuchniaMięso mielone również nadaje się do szaszłyków Składniki, do kupienia w Almie 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej kilka gałązek oregano gałązka mięty szczypiorek 3-4 ząbki czosnku kawałek czerwonej papryki 1 cukinia … Czytaj dalej Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego
czarrna od kuchnimuffinki . Upieczcie je w papierowych papilotkach, wtedy nie będziecie mieć problemów z ich transportem i konsumpcją w plenerze. Polecam Wam też kolorową tortillę z piekarnika (z ziemniakami i kolorowymi paprykami), ponieważ nie jest tłusta, jak te smażone. Możecie ją pokroić w kwadraty lub trójkąty i zapakować do pudełka. Sałatki Z sałatkami jest taki problem, że pokrojone warzywa szybko podchodzą wodą
Chilli Czosnek i Oliwaczosnku granulowanego 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżeczka mielonego imbiru 1 listek laurowy 1/2 łyżeczki cukru 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 szczypta kurkumy sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej łyżkę oleju i włóż mięso. Obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Zalej je bulionem, dodaj
karmelowy