zawinięte w plastry boczku. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Udka możemy podać z frytkami i surówką. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 9 plastrów boczku, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, 5 łyżek oleju, 3 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie przyprawy razem mieszam. Mięso nacieram każdej
Tradycyjna kuchnia Kasikiełbasą w sosie pomidorowym. Składniki: ok 300 g makaronu świderki 250 g ulubionej kiełbasy puszka pomidorów duża cebula 5-6 pieczarek puszka groszku 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pęczek szczypiorku Przygotowanie Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Składniki podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pieczarki pokrojone
e-PrzepisyKulinarneschab z pełną odpowiedzialnością. Koniecznie, koniecznie spróbujcie. Naprawdę warto. Składniki: • 1,5 kg schabu • 3 duże ząbki czosnku (opcjonalnie) • kostki smalcu • składniki marynaty : olej, sól, pieprz, ulubione przyprawy (majeranek, papryka, Delikat Knorr’a) Sposób przygotowania: 1. Schab umyć i osuszyć. Tak przygotowane mięso naszpikować pokrojonym w plastry lub słupki czosnkiem. 2. Naszpikowany schab natrzeć olejem wymieszanym z ulubionymi przyprawami
W mojej kuchniSmażyć aż wszystkie warzywa lekko się podsmażą. Zdjąć warzywa z patelni i wrzucić mięso wołowe pokrojone w drobną kostkę. Smażyć aż mięso nabierze złotego koloru, wtedy doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą. Wymieszać dokładnie i chwilkę jeszcze smażyć. Wlać wywar wymieszać i zagotować. Dodać podsmażone warzywa, pomidory z puszki i posiekany tymianek, Doprawić do smaku solą , Gotować na małym ogniu
Kuchnia Pokoleńpieczarkami konserwowymi Orzech . Do gulaszu użyłam wyśmienitych koncentratów ProecoPolska. Zapraszam :) Składniki: 300 g mięsa ( szynki ) 300 g karkówki 1 łyżka bazylii 1 łyżka ziół prowansalski 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka rozmarynu pieprz domowa vegeta do smaku 3 ząbki czosnku lub 2 łyżeczki czosnku ProecoPolska 1 łyżeczka koncentratu chili ProecoPolska 3 łyżki oliwy 1 litr + 600ml ewentualnie
Sama słodycz i szczypta chiliśledzie: świeże filety śledziowe(u mnie 6) 6 łyżek mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka łyżeczka otartej skórki cytrynowej ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej Przygotowanie śledzi: Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto. Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru
NiePieprz.plmnie mięso z piersi i udek kurczaka; może być gotowe) 100g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka (rozmoczona w mleku) 1 jajko 1 cebula (duża) 3-4 ząbki czosnku majeranek papryka słodka sól, pieprz olej do smażenia Z szyjek drobiowych ostrożnie ściągnąć skórę. Skórki dokładnie opłukać i wysuszyć na ręczniku kuchennym. Przygotować farsz. Wątróbkę włożyć do gotującej się wody, zdjąć
Di gotujeSkładniki: 400 g groszku 600 ml bulionu warzywnego 1 cebula śmietana 30% przyprawy: sól, pieprz, papryka chili ser pleśniowy listki mięty grzanki lub groszek ptysiowy Przygotowanie Cebulę obrać, pokroić i lekko podsmażyć w garnku, dolać bulionu, dodać groszek. Wszystko zagotować. Na koniec doprawić do smaku, dodać śmietanę wrzucić listki mięty. Całość zmiksować
Kukuleczkiużyłam wołowego, bo taki miałam z wczoraj ) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła straty surowy ziemniak przyprawy; sól, pieprz, gałka muszkatołowa, ostra papryka Sposób przygotowania: Oczyszczamy dynię z pestek, małym nożykiem pozbywamy się środka ( miąższu). Następnie obieramy ze skóry ( tu potrzebny jest dobry nóż lub obieraczka) Najlepiej pokroić dynię na mniejsze kawałki
Kukuleczkiburaczane chipsy z buraka :) Można je przyrządzać na dwa sposoby. W piekarniku lub na patelni. Składniki: 1 burak 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy ( bazylia, papryczka chilli, słodka papryka....) Przygotowanie: Buraka obrałam,umyłam.Pokroiłam za pomocą obieraczki cienkie plastry.Można użyć noża. Wrzuciłam wszystko do miski.Dodałam oliwę, przyprawy.Wszystko wymieszałam,tak aby każdy plaster był obtoczony w marynacie.Ułożyłam
Kukuleczkinutą pikanterii.Idealny na chłodne zimowe dni. Smakiem przypomina krem z dyni. Składniki: 1 l bulionu 6 marchewek 2 cebule 2 łyżki masła lub oliwy 2 łyżeczki słodkiej papryki kawałek startego imbiru szczypta chilli sól, świeży pieprz Przygotowanie: Marchewkę pokroiłam w plastry. Obrałam cebulę i posiekałam. Wrzuciłam do garnka w którym roztopiłam masło. Całość dusiłam około
KukuleczkiPotrzebujesz 250 g krewetek 5 pomidorów cherry 50 ml wina wytrawnego papryka chili mielona garść ziaren słonecznika imbir mielony pieprz, sól kolendra 150 g masła 50 ml oleju Przygotowanie: Krewetki obierz z pancerza posyp solą i pieprzem z obu stron. Rozgrzej olej i smaż krewetki do czasu uzyskania złotawego koloru. Wyjmij krewetki
KukuleczkiSkładniki kilka liści jarmużu 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki ser parmezan Przygotowanie Liście jarmużu umyj i wysusz. Oderwij łodygę i podziel liście na mniejsze kawałki. W misce połącz oliwę z przyprawami i wymieszaj dokładnie z jarmużem. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż jarmuż. Posyp startym parmezanem. Wstaw do nagrzanego piekarnika
Kukuleczkiząbki czosnku mała czerwona cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka oliwy Składniki na sos: 2 jajka 100 g śmietanki 18 sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie sosu: Do miski wbij jajka, dokładnie ubij. Kolejno dodaj śmietanę,przyprawy i ponownie ubij. Przygotowanie: Ziemniaki obierz i gotuj przez 6 minut w osolonej wodzie. Przestudzone pokrój na grube plastry
Kukuleczki