pana - 500 przepisów (strona:29/34)

Breakfast with You #1 Made in USA 210

yogurth 1 egg 0,25 glass of olive oil pinch of salt Mix all the ingredients and leave for 15 min. to rise. Next fry on the hot frying pan for 4 pancakes (on 1 pancakes put 2 tbsp of dough). When on the top appear the bubbles, turn the pancakes and fry on the other side.  Ready

bastalena
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 329

jemy ok 22. No i gdy przeanalizowałam to swoje menu, uznałam - bez sensu. Nieregularnie, bez planu, bez warzyw, biała mąka i tłuszcz. I w tym momencie trafiłam na dwie Panie, które w 3 sezonach programu "Rewolucja na talerzu" mówią: nie rezygnuj ale jedz zdrowo.  No i okazuje się, że: kajzerka nie jest mi niezbędna, a dobre pełnoziarniste pieczywo smakuje

Brzuszki Łakomczuszki
E.Wedel - czekoladowe warsztaty na Mikołajki 218

Fabryki. Przed wejściem, musieliśmy się odpowiednio ubrać. Wystrojeni w fartuchy, czepki i ochraniacze na buty weszliśmy na hale produkcyjne. Czekolada wszędzie ! Na taśmie, w pudełkach, na paletach - dużoooo czekolady :) Pan Prezes opowiadał o produkcji pierwsze czekolad, później ptasiego mleczka. Po zwiedzaniu nadeszła pora na własną produkcję ! Na stolikach czekały już na nas torciki wedlowskie, które mieliśmy sami udekorować. Praca

kolorowotorcikowo
XX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 208

zaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby i ciasta” komisja najwyżej oceniła gryczak kresowy z restauracji Carskie Koszary w Zamościu. Najlepszą nalewkę przygotowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich z miejscowości Zadnoga.  Wydarzenie przyciągnęło sporą ilość turystów, więc pomiędzy stoiskami było dość ciasno. W pewnym momencie postanowiliśmy zasiąść w cieniu na piwem

Pasja Smaku
OGÓRKI KISZONE- NAJLEPSZE 374

olbrzymich ilościach. Zawsze zabierałam się za nie dopiero w sierpniu, bowiem moja mama zawsze powtarzała, że sierpniowe ogórki są najlepsze na dłuższe przechowywanie. I coś w tym jest, bo pan w warzywniku     (notabene ogrodnik) zdradził mi, że gdy dzień staje się trochę krótszy i ogórek  dłużej rośnie to do przetworów jest zdecydowanie lepszy. Przy okazji dowiedziałam się

Smaczne Zdrowe
Parówki panierowane- smażone 206

pech to pech. Bojler gazowy mi padł. Pan od gazu wymieni mi na nowy dopiero w poniedziałek ( nie opłaca się go już naprawiać). Tak więc jestem na kilka dni bez ciepłej wody. Trzeba ja grzać albo w czajniku elektrycznym czajniku albo na kuchence . W każdym razie nie znoszę takiego zmywania. W związku z tym będziemy podgrzewać gotowe dania z zamrażarki

Buniabaje w kuchni
Środa to mała sobota - śniadanie idealne na Dzień Kobiet 162

Dzisiaj wpis przygotowany specjalnie dla drugiej już akcji " Szklanka soku do śniadania ".Moja propozycja jest także skierowana do Panów, żeby w sobotę przygotowali takie śniadanko swoim ukochanym !Przygotowanie to całe 10 minut! Także do dzieła! Składniki :* pomidorki koktajlowe* serek śmietankowy * szczypiorek* szklanka soku pomidorowego pikantnego Tymbark* pieczywo Przygotowanie :Pomidorki ponacinać na krzyż, wypełnić nacięcia serkiem. Ułożyć na talerzy gałązki

Magiczne Życie Marty
Wykwintna Kaczka... Dziwaczka? 254

makaron, A gdy połknęła dwa złote, Mówiła, że odda potem. Martwiły się inne kaczki: "Co będzie z takiej dziwaczki?" Aż wreszcie znalazł się kupiec: "Na obiad można ją upiec!" Pan kucharz kaczkę starannie Piekł, jak należy, w brytfannie, Lecz zdębiał obiad podając, Bo z kaczki zrobił się zając, W dodatku cały w buraczkach. Taka to była dziwaczka! Jan Brzechwa, "Kaczka

W kuchni Karmel-itki
Miód z mniszka lekarskiego. Pszoła. 222

zdarzają się wyjątki, a Ci, co się do tych indywiduówzaliczają, zasługują na pochwałę. Bartnik. Eee, że niby kto?Też i moja była taka reakcja. Przepraszam, a dokładniej czym się Pan zajmuje?Potoczny pszczelarz. Kiedyś fach! Dziś już zapomniany.Mój wuj, ojca kuzyn posiada pasiekę.Kiedy odwiedzam jego gospodarstwo, zewsząd słychać miarowe buczenie."Nie zbliżaj się! Nie mają dziś humoru." - woła

W kuchni Karmel-itki
OFDS - ciąg dalszy / 10.08.12. Jedzenie i Grzegorz Łapanowski. 196

kochający kuchnię zostali nagrodzeni za zainteresowanie – każdy ze słuchaczy, włącznie ze mną, dostał mały słoiczek oryginalnej mieszanki przypraw, którą stosują kucharze w tymże hotelu.   Oczywiście, to co panowie ugotowali na scenie, poszło w obieg po widowni. Poczęstowano nas MAKARONEM PO TAJSKU Z KORZENNĄ KACZKĄ. Oraz KORZENNĄ POLĘDWICZKĘ Z KACZKI NA PUREE Z BATATÓW. Trafiłam też na koziołki poznańskie, które

W kuchni Karmel-itki
Jesień za pasem. Czas na KONKRET. 192

Temperatura coraz niższa. Przez ostatnie dni straszliwy wiatrporywał starszym panom kapelusze, a eleganckim paniom szarpał parasole.Deszcz wieczorami ostro zacinał w szyby, powodując rumor przypominającyjadący pociąg.Już pierwsze przepalanie w picu kaflowym, aby powietrze wwyziębionych murach chociaż odrobinę się nagrzało, by móc normalniefunkcjonować.Pierwsze gorące herbaty z sokiem malinowym i cytryną, symptomy przeziębienia,chrypki, kasłanie i cieknący nos.Jesień.Kiedy zbliża

W kuchni Karmel-itki
JAJKA ZE SZPARAGAMI I KREMEM BESZAMEL. 166

obok, muszę się siłą powstrzymywać, by wszystkiego nie kupić.Tym razem przystanęłam.Rozejrzałam się i dostrzegłam je. Piękne, świeże, białe szparagi aż krzyczały do mnie,bym je kupiła. Dodatkowo, Pan Warzywko, przemiły właściciel warzywnego przybytku, podstępnie począłmnie zagadywać na kulinarne tematy... Uśmiechnięty, życzliwy, a jednocześnie złowrogo kuszący do zakupu.Chwyciłam pęczek, wyjęłam portfel... i już wracałam do domu pociągiem, trzymając

W kuchni Karmel-itki
Kokardeczki według Blondyneczki :) 172

przyznać - dziś nie chciało mi się nic gotować. Po nieprzespanej nocy marzyłam o własnym łóżku i poduszce, niestety moje przedpołudnie przypominało fragment z filmu "Dzień Świra". Przed blokiem jeden pan ostro działał młotem pneumatycznym, gdzieś niedaleko sąsiad wiercił dziury w betonowej ścianie, więc o moim spaniu mogłam zapomnieć. Przesadziłam tymianek na balkonie, starałam się czymś zająć, ale od kuchni trzymałam

Blondynka Gotuje
Łosoś na wodzie a'la Okrasa 207

jako że mieszkam w Gdyni. Zachwyciła mnie wersja łososia na soku z ogórków kiszonych. Dziwne połączenie, ale smakuje wybornie!Oryginalny przepis przewiduje 4 porcje, moja modyfikacja jest 1-osobowa (Pan Mąż nie jest rybolubny...).Składniki na porcje 1-osobową: 1 dzwonko łososia  skórka i sok z 1/3 cytryny - do zamarynowania ryby 1 łyżeczka masła - wyłącznie dla dodania smaku ostatecznemu

Grunt to przepis!