pana - 500 przepisów (strona:20/34)

Pączki 225

chociaż poczuć smak Tłustego Czwartku. Nie żebym była jakąś wielką fanką pączków- zdecydowanie wolę np. czekoladę, ale przecież dzisiejszy dzień zobowiązuje. A dziś w pracy dostałam takie oto kwiatki. Pan pewnie nie był świadomy, że jednym z moich przezwisk jest Pączek- ale było fajnie być dziś Pączkiem i dostać bukiecik

les mirabelles
Jedzenie na pocieszenie 174

sumie, w taką pogodę też bym się nie chciała włączyć. Ale zanim przyjechałam do domu i się o tym przekonałam, miałam jeszcze przyjemność wymienienia się numerem telefonu z przemiłym panem, który wjechał w moją dwudziestoletnią Kaśkę. Na szczęście, poza moimi kręgami szyjnymi, nic nie ucierpiało i nie trzeba było wzywać policji. No i jeszcze ten deszcz- a ja mam takie

les mirabelles
Wielkomiejskie śniadanie na dalekiej północy 134

przystankach. Kiedy pogoda zaczyna szarzeć, ja czuję się taka miejska, smooth jazzowa i przeszklona. Wyłaniające się z mgły biurowce niezmiennie mnie zachwycają, a w głowie swingują klarnety i panie o miękkich głosac h . To czas, kiedy najchętniej zamieszkałabym w starej kamienicy, gdzieś na Brooklynie i czerpała pełnymi garściami z dobrodziejstw wielkiego miasta. I na śniadanie jadła bajgle. Od kiedy widziałam

les mirabelles
Staroświeckie ciasto z jabłkami i tymiankiem cytrynowym 204

stosunkowo łatwo dostępne). Moja mama z radością odnalazła kosztele (choć na jednym stoisku sprzedawca podpisał jako kosztelę Golden Delicious- zrobiliśmy w domu test i okazało się, że pan się mylił). Szarlotka wyszła cudowna- dzięki różnym odmianom jabłek, nadzienie było urozmaicone. Niektóre jabłka zostały kruche, inne się rozpadły, część była słodka, część kwaskowa- do tego gałka lodów waniliowych i można kwiczeć

les mirabelles
Wielki test ciastek- czekoladowo orzechowe Nusstaler 194

około 10 minut. Wystudzone ciastka przechowujemy w szczelnym naczyniu, podżerając w chwilach słabości. Są świetne- mocno czekoladowe i orzechowe. Można spokojnie polecić na święta. Autorem tych pięknych podkładek jest Pan Goozikowy z Goozik Prawda . Mam cynk, że będzie takie można kupić jutro na Mikołajkowym Bazarze Prezentowym we Wrocławiu:) A co stało się ze starymi piernikami? Nasączyłam je mlekiem i zmiksowałam

les mirabelles
Kruche malezyjskie ciasteczka suji 172

Także zdrowia i wszelkiej pomyślności przez cały rok :) Ten prosty, najprostszy z możliwych przepisów wybrałam głównie po to, by Panie które nie mają szczególnych talentów kulinarnych mogły się w nim spełnić :) Ciasteczka są kruche, łatwe do zrobienia, a i czas poświęcony na przygotowania nie jest zbyt długi. Składniki : 150 g masła 80 g cukru pudru 150 g maki pszennej

Proste Potrawy
Kotlety owsiane i Szalone nożyczki 151

właśnie ona decyduje, kto dokonał zbrodni, ale w jaki sposób – tego już nie zdradzę… Dodam tylko, że w trakcie przerwy, co odważniejsi mają możliwość podzielenia się swoimi przypuszczeniami z panem policjantem, a wybrańcy mogą dostać cukierek albo nawet herbatkę od Tonia. PS „Szalone nożyczki” są grane kilka razy w miesiącu w Teatrze Wandy Siemaszkowej w Rzeszowie. Bilety: 35zł – balkon, 50zł

Qlinarnie i Qlinarnie
Spaghetti al pesto i kilka czeskich filmów 177

potatoes. Cut potatoes into strips and beans into smaller pieces. Boil spaghetti al dente. Cover with a lid after draining. Roast sunflow er seeds in a dry frying pan (you can save a small amount for sprinkling over the dish). Mix: olive oil, cheese, sunflower seeds, garlic and basil in a bowl. Immediately add sauce to spaghetti, also add green

Qlinarnie i Qlinarnie
Warzywno-ryżowa pasta do chleba i Stara Drukarnia 168

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Grate vegetables or chop using a blender. Heat oil in a frying pan. Fry vegetables for about 10 minutes over low heat. Add tomato paste, herbs, salt, pepper and rice. Stir. You’ll get about 1 litre of bread spread

Qlinarnie i Qlinarnie
Soczewica z pomidorami, Good Wife 127

cloves of garlic a few tbs of oil or olive oil 1 tin tomatoes salt, pepper, marjoram, chili pepper powder Heat oil or olive oil in a wide frying pan, add finely chopped garlic and onion, fry for a short while. Next add lentils and tomatoes. Simmer over low heat until lentils are soft (10-15 minutes). Season to taste

Qlinarnie i Qlinarnie
Pesto pietruszkowe i z OpenCard w Da Vinci 179

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Roast sunflower seeds in a dry frying pan. Mix/blend in a big bowl: olive oil, sunflower seeds, garlic and parsley (optionally cheese). Season to taste with salt and pepper. That

Qlinarnie i Qlinarnie
Słodkie co nieco i Lapońska odyseja 190

until soft. Add a bit of cinnamon and ginger, lemon juice and sweetener.   Thoroughly mix flour, milk, baking soda and salt until smooth. Heat oil in a frying pan and fry small fritters (5-6). Serve with your favourite fruit, preserve and syrup. They also go well with cream. Lapland Odyssey (2010, Dome Karukoski). Indeed, it's a film

Qlinarnie i Qlinarnie
Warzywa w mleku kokosowym i Kuźnia 192

green peas salt, pepper, soy sauce ½ tin coconut milk (ca. 150ml) optionally: curry Slice zucchini, carrot and leek. Divide broccoli into small flowerettes. Heat oil in a frying pan. Add leek and fry for a short while. Gently pour in some water. Next add carrot and zucchini and simmer over low heat until soft (between ten and twenty minutes). Pour

Qlinarnie i Qlinarnie
Wykwintna surówka z czerwonej kapusty i Iwonicz-Zdrój 251

left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Roast peanuts in a dry frying pan. Stir them with cabbage and onion. Mix all sauce ingredients and stir sauce with cabbage-onion-peanut mixture. Keep in the fridge for about 2 hours

Qlinarnie i Qlinarnie
Ryż basmati na słodko i Dwoje do poprawki 180

basmati ½ cup peeled almonds ¾ cup raisins ( or less) a few cloves 1 tbs cinnamon ¼ ts cardamom honey to taste Boil basmati, drain off. Roast almonds in a dry frying pan. Pour raisins over with some hot water, drain off after 5 minutes. Heat oil in a wide saucepan, add rice, nuts, raisins and spices. Cook for a few more minutes

Qlinarnie i Qlinarnie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję