pana - 500 przepisów (strona:16/34)

Pomysł na Lunch Boxa - Kurczaka z ryżem w sosie chrzanowym 213

Ryżem z sosem chrzanowym . Bardzo łatwe w wykonaniu i szybkie na dodatek mega smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - ZŁOCISTY KURCZAK - 500 g Piersi z Kurczaka Czosnek Granulowany Zioła Prowansalskie Kurkuma Imbir Sól - PIEKIELNY RYŻ - ✔ 300 g Ryżu ✔ 550 ml Wody ✔ 100 g Buraków

Sylwetka Od Kuchni
HUMMUS 155

prefer to make everything by yourself – doing it that way gives you a lot of satisfaction! In the end – everybody can open a jar… Put sesame on hot, dry pan, it can’t be too hot, you can burn the seeds. Fry it on medium fire, constantly mixing. Watch it carefully – it burns very fast when it gets

Martyna Cooks
Der Elefant tak czy nie? 218

wysokim poziome Samo miejsce zwariowane, oczywiście pozytywnie. Trafiliśmy na podwójne urodziny i na nowego kelnera, który miał swój debiut, żeby nie było dawał sobie świetnie radę - tak trzymać Panie Pawle, będą same sukcesy w pracy. Stoliki są świetnie oświetlone - daje to bardzo fajną intymność otoczenia, do tego piękna Pani śpiewająca i przygrywająca na fortepianie, oczywiście na żywo - niesamowite.  Cała

Niezły Młynek
UGOTOWANY i Wiewiórka czyli poWeekendowe Łakocie odc.101 207

już 23go października.  Pełen pasji, z odrobina dramatu i szczyptą humoru.  Taki rzekłabym soczysty... jakbym widziała jakiegoś znanego szefa kuchni w akcji... Dla pań i panów, niestety po filmie obowiązkowa wizyta w dobrej restauracji  Emotikon smile   Ja musiałam  zadowolić  się drożdżówką ale film polecam i polecać będę. W weekend Wiewióra konsumowała Wiewiórkę, ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pisco to nie tylko Pisco Sour. 142

przeszliśmy do najprzyjemniejszej i najbardziej twórczej części spotkania czyli degustacji trochę teorii.                                 Pan Ambasador Chile Alfredo Garcia Castelblanco Pisco, to nazwa napoju alkoholowego ze sfermentowanych i poddanych procesowi destylacji winogron, które produkuje się w chilijskich rejonach Atacama i Coquimbo. Pisco może zawierać różne stopnie

królestwo garów
Pasta z czarnej fasoli, Jak prawidłowo nakryć do stołu? 239

black beans or ½ glass dry black beans, soaked overnight and cooked the next day lemon or lime juice salt Finely chop onion and garlic. Fry oil in a frying pan and fry onion, next add garlic and seasonings, stir and cook for 1 minute.  Add the remaining ingredients to a bowl with black beans and blend/mix. Season to taste

Qlinarnie i Qlinarnie
Serowa zupa krem z dyni z kurkami/ Cheesy and creamy pumpkin soup with chanterelles 207

stock 200 g cheese, grated 1/2 cup double cream 250 g chanterelles, cleaned and big one halved salt and pepper chives and coriander to garnish Preparation: Heat a large pan with oil, add the onion and a pinch of salt and cook on low heat until translucent, about 3 or 4 minutes. Add in the pumpkin and carrots, stir

karmelowy
Kapusta z grochem 190

Czas zbiorów kapusty i jej kiszenia przypomniał mi danie z regionu Opoczno - Przysucha. Wywodzi się z czasów, gdy chłopi musieli oddawać dużą część wytworów swojej pracy panom. W okręgu Odrzywołu danie składało się wyłącznie z doprawionej do smaku kapusty i grochu. We wsi Gorzałków (dziś dzielnica Opoczna) chłopom powodziło się lepiej, bo należała do posiadłości królewskich - mieszkańcy dodawali jeszcze cebulę

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb z twarogiem i jogurtem 145

miękki i delikatny środek. Chlebek wcale nie jest ciężki czy zbity, wręcz przeciwnie, przypomina bardziej konsystencją miękką bułkę, niż typowy chleb. Co ważne, długo zachowuje świeżość, jemy go z Panem Mężem już 3-ci dzień i nadal nie stracił w naszych oczach. Gorąco polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu! Składniki na jeden, średniej wielkości, owalny bochenek: 350g mąki pszennej

Grunt to przepis!
Dorota, Karol i Goście - Nowa kampania Lidla 206

Kampania Lidla "Pascal kontra Okrasa" cieszyła się dużą popularnością przez całe trzy lata jej trwania. Dużo osób czekało z ciekawością na kolejne spoty, i z niecierpliwością co też obaj Panowie tym razem wymyślą.  Podbiła ona serca Polaków i zachęcała do gotowania i eksperymentowania w kuchni. A strona kuchnialidla.pl , gdzie znajdowały się przepisy Mistrzów była miliony razy odwiedzana. Kampania

Parowar Faceta
Blogerzy zaatakowali Warszawę, czyli krótka relacja. 154

pomieszczenia całej naszej szesnastki bezproblemowo   ale co tu wybrać....  kochani czekali na ostatnie osoby(ę)... którym był mój spóźniony burger (podziwiam was i dziękuję :D)  pan spóźnialski.. burger tygodnia z vege majonezem i musztardą (oba genialne < 3 ) przywitajcie się też z Bobem.. który trochę nieoswojony był i poważną rozmowę musiał mieć.. choć

More food, love and dreams
Puree ziemniaczane z kapustą i brie / Potato puree with cabbage and brie 254

brie cheese, diced 2 tablespoons chopped chives salt, pepper, nutmeg to taste Preparation: Cook the potatoes in salted water until soft and drain. Meanwhile, in a medium pan heat the butter, add cabbage and cook for a minute. Season with salt and pepper, add 3-4 tablespoons of water, cover and cook for 10 minutes or until soft, stirring occasionally

karmelowy
Pan toscano, czyli rasowy chleb toskański 229

zakończeniu fermentowania Podłużny bochenek rzucony na blachę Upieczony chleb toskański Chrupiaca skórka, delikatny biały miąższ Chleb i kromki na świeżym powietrzu Kromki z bliska przepis zaczerpnięty z książki Pan y dulces italianos

Grahamka, weka i kajzerka
O jagodowej tęsknocie. I borówki - zamiast 198

Danii nie ma jagód. Jak to? - spytacie z oburzeniem. Przecież jagody są wszędzie - w lesie całe pola (wystarczy wiedzieć, gdzie szukać), przy drodze siedzą starsze panie z litrowymi słoikami pełnymi tych leśnych skarbów, a jeśli jesteśmy typowymi mieszczuchami, możemy wybrać się na najbliższy targ i tam z pewnością znajdziemy kilka stoisk uginających się, między innymi, pod tymi czarnymi kuleczkami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Weganie nad morzem 229

skromnie, ale w ogóle mnie to nie zniechęciło, ponieważ już niejednokrotnie przekonałam się, że w niepozornych budkach serwuje się najlepsze jedzenie. Podobnie było w tym przypadku. Przemiła obsługa, a panowie służyli pomocą. W karcie było kilka wegańskich propozycji, ale szef kuchni był na tyle otwarty, że gotów był przygotować dla nas inne dania wyłącznie na bazie składników roślinnych. Na początek

Roślinna - blog wegański