pana - 500 przepisów (strona:24/34)

Koktajl z granatem 134

Dzień dobry poniedziałku, dzień dobry żłobku, szkoło i praco! Zaczynamy nowy tydzień. Piżamka do żłobka przyszykowana, wiadomo, zawsze w poniedziałek należy przynieść nową, przecież w piątek panie oddają do prania. Tik tak tik tak. Worek ze strojem na wf spakowany? To nie wszystko... trzeba jeszcze pamiętać, żeby go ze sobą zabrać. Tik tak tik tak...Śniadanie do szkoły, do pracy

bistro mama
Letnia tarta z cukinią 150

wygodne zawsze ciasto francuskie. Niestety tuczące, również jak zawsze. Co ciekawe, po powrocie do domu okazało się, że cukinia w momencie nabijania jej na kasę występowała pod przykrywką i pan kasjer zobaczył w niej ogórek krótki. Panu więc dedykuję przepis i polecam zabawę w znajdź 5 różnic.Składniki:ciasto francuskie1 młoda cukiniapół małej cebuli2 ząbki czosnkułyżeczka kaparówkilka czarnych oliwek3 plasterki

W kuchni wieczorem
Pappardelle z 3 sosami i kilka słów o wakacjach 197

prąd motocyklem na rondzie nie powinna zbytnio dziwić. W wiejskim miasteczku zobaczymy dziadka z laską i pieskiem, który wyszepcze bon giorno, mijając Cię na drodze, a w sklepie starszy pan sprzedający sery, ani myśli mówić po angielsku, za to uśmiechnie się rozbawiony, a wyglądać będzie jak z filmu - śniada cera, posiwiałe włosy, fartuch przewiązany w pasie i ten błysk

W kuchni wieczorem
Tort miodowo – orzechowy wielowarstwowy 211

miodem i powidłami śliwkowymi. Przepis zrobiłam oczywiście po swojemu i wprowadziłam trochę modyfikacji, np.: do kremu dodałam serek mascarpone. Do jego zrobienia namówił mnie jeden z czytelników Małej Cukierenki Pan Tomasz M. i jestem wdzięczna, bo tort jest pyszny i stworzyłam nowy orzechowy krem do tortów:) (inspiracja ze strony arabeska).    Składniki:Ciasto:300g mąki pszennej (użyłam tortowej)120g

Mała Cukierenka
Sernik na kruchym spodzie / Cheesecake on a brittle underside 139

chop flour and powder with margarine, sugar and vanilla sugar. Then we add the egg yolks and we knead cake. We put the ready cake in the springform pan, we form underside and puncture them a fork in several places. The pie put into a hot oven (200 degrees) and bake 15 - 20 minutes.After baking, we leave underside to cool

Projekty ze smakiem
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 373

Provence2 cups tomato sauce or passata1 generous handful of spinach, chopped½ cup mozzarella cheese, shredded¼ cup Parmesan cheese, gratedPreparation:Preheat oven to 180 oC.Heat the oil in a large pan over medium heat and add the ground meat, breaking it up with a spatula or wooden spoon.Add the minced garlic and herbes de Provence to the meat, season with salt

karmelowy
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 148

zarzucenia. Są na wysokim poziomie. No i w większości restauracje te, mają odsłoniętą kuchnie, a u Kojota jest w ogóle całkowicie na widoku! Widzimy co tam się dzieje, jak Panowie przygotowują pizze, wszystko schludne i może właśnie to jest ich sekret? Tak, jeżeli miałabym wybrać jakieś  godne polecenia miejsce to w 100% poleciłabym właśnie "u Kojota". Jeżeli będziecie

Słodkie Przyjemności
Tarta z białej czekolady na owsianym spodzie 379

Panowie! Macie pomysł na obdarowanie pań na tegoroczne święto Dnia Kobiet? Ja swojemu zapowiedziałam - nie chcę kwiatów - rajstop i kawy tym bardziej :) Zaproponowałam mu aby pomyślał nad czymś innym, a Wam proponuje przygotować słodką przyjemność dla swoich dam. Ciasto przekona każdego - mimo, że emanuje słodyczą ma w sobie też trochę płatków owsianych, które powinny przekonać osoby dbające o linie, poza

Słodkie Przyjemności
Lordowska paczka 156

czuć tej piwnej goryczki - może dlatego, że nie  jest to prawdziwe piwo? :) Coś mi się wydaje, że będzie to hit tej majówki. Mówię o płci pięknej, dla panów wydaje mi się, będzie to za słodki trunek. W każdym razie, smak fajny, bardzo owocowy i słodki. Poza spersonalizowaną butelką, którą widać na moich zdjęciach, dostałam kilka przydatnych gadżetów

Słodkie Przyjemności
Ciasto "3 Bit" na Biszkopcie 502

pewnością warto ją przygotować w domu. Przepyszne spody biszkoptowe z aż trzema warstwami mas: krówkową, budyniową i śmietanową tworzą bardzo smaczne ciasto, którym nie powstydzi się żadna pani (lub pan) domu. Wszystkie te kremy idealnie się ze sobą komponują, mają delikatną, puszystą konsystencje i tworzą niezwykłe połączenie, któremu ciężko się oprzeć.Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Składniki:Biszkopt:4 jajka

Słodka Strona
Dynia z bakłażanem w mleku kokosowym / Pumpkin and eggplant in coconut milk 236

into 1 cm cubes250 g eggplant, cut into 1 cm cubes1 can (400 ml) coconut milk1 tsp chili pepper, chopped1 tbsp fish saucesalt and pepperPreparation:In a deep pan, cook garlic and onion in oil over medium heat until translucent.Add the pumpkin, eggplant and fish sauce and saute for a 2-3 minutes.Add coconut milk and bring to boil then

karmelowy
Pierniczki świąteczne p. Ani – danie konkursowe 187

przesłodkie pierniki. Jak na pierwszy raz w dekorowaniu, poszło Pani bardzo dobrze! Takie ludziki można zawiesić na choince a także podarować w prezencie. Pani Ania twierdzi, że Panowie w rodzinie byli zachwyceni laseczkami w bikini, wierzymy  Pierniczki świąteczne p. Ani – danie konkursowe Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki125g drobnego cukru125g płynnego miodu50ml mocnej kawy

CoolinarniePL
Tomato Soup - Zupa Pomidorowa 193

puszki pomidorów1 l bulionu z kurczaka lub warzywnego1 łyżka octu balsamicznego1 łyżeczka brązowego cukruserek mascarpone - po 1 łyżce na każdą miseczkęodrobina zielonego pesto (pesto )ugotowany makaronIn the large pan sweat onion on the olive oil and add tomatoes. Cook for about 10 minutes. Add hot stock, balsamic vinegar and sugar and continue to cook for further 10 minutes. Turn

Kulinarna rozmowa
Chocolate cake 189

chocolate and the sour cream. Bake at 180 approximately 40 to 50 minutes.   Cool the cake completely. Frosting  Heat 2/3 cup whipping cream in a sauce pan. Remove from heat, add chopped dark semisweet chocolate, stir until smooth, and let it cool until in thickens. Use frosting on top. Put the cake into the fridge

Kulinarna rozmowa
Domowy sos karmelowy 161

pierwsze "spotkanie" z karmelowym popcornem. Byłam wtedy w Berlinie i w kinie zapytano mnie, czy życzę sobie popcorn karmelowy czy solony, przy czym przy wymawianiu słowa "solony", obsługujący mnie pan delikatnie się skrzywił. Otworzyłam szeroko oczy, będąc pewną, że się przesłyszałam. KARMELOWY POPCORN??? Toż to naruszenie świętości i ideału polskiego, znanego mi i całemu światu, najlepszej przekąski kinowej! Taki

Gotowanie to kochanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję