pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:107/176)

Sernik z malinami 102

Sernik z malinami nie dość, że jest piękny, to jeszcze pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód ? 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit ? 4 łyżki masła ? 1 łyżka likieru Malibu Sernik ? 500 g sera białego mielonego ? 500 g sera mascarpone ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1,5 szklanki cukru ? 1 cukier waniliowy ? 5 jajek ? 1/3 szklanki śmietanki 30% Maliny(...)czas miksując. ? Na koniec dodać śmietankę. ? Masę wylać na herbatnikowy spód. ? Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce malin. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na blachę z gorącą wodą. ? Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. ? Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku

To co kocham
Pyszne rogaliki z różą i aromatyczny wstęp do jesieni ze sklepem Venosa.pl 123

Patrząc na stronę, aż chce się klikać w kolejne zakładki i odkrywać nowe produkty. Wysyłka zamówienia jak i kontakt ze sklepem jest błyskawiczny.  A teraz pokażę Wam jaką paczkę niespodziankę dostałam. Znalazły się w niej m.in. kawy mielone Lavazza , kawa rozpuszczalna w puszce Lavazza , kawa ziarnista , miód spadziowy , maliny w rumie , czekolada do picia , herbata oraz syrop z derenia(...)trójkątów. Na brzegu każdego rozkładamy marmoladę różaną. Zwijamy rulon do środka i formujemy rogalik. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 15-20 minut. Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
Ciasto z białek z suszonymi morelami 119

smażeniu pączków zawsze zostają mi białka. Szkoda mi ich wyrzucać, więc najczęściej piekę z nich ciasto z białek. Ciasto jest bardzo wilgotne, ale nie zapychające, takie w sam raz. Do ciasta dodałam suszone morele. I to był bardzo dobry pomysł. Uwielbiam takie ciasto z filiżanką kawy. Polecam Wam na podwieczorek.         Potrzebujemy:   Na ciasto: 6 białek(...)wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut w zależności od piekarnika, do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone studzimy. Najlepiej na metalowej kratce. 6. Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.   Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Bułki pszenne z ziarnami 154

Czas czytania: 3 min Bułki pszenne z ziarnami przygotowałam z mieszanki mąki pszennej oraz ciemnej orkiszowej. Moim zdaniem wyszły idealne bułki na śniadaniowe. Bułeczki mogą być

SprawdzonaKuchnia.pl
Mięciutkie babeczki z truskawkami 140

Mięciutkie babeczki z truskawkami to mała modyfikacja lubianego przez Was przepisu na moje Babeczki z nadzieniem lepsze niż pączki - klik . Piekłam je już z innymi owocami, ale skoro trwa sezon na truskawki to postanowiłam Wam je przedstawić właśnie z tymi owocami.  Są przepyszne, wilgotne i takie... mocno truskawkowe ! Jeśli użyjecie masła - będą miały wspaniały, maślany smak oraz aromat(...)truskawki.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 ich wysokości. Piec około 18-20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.   (Posiadam piekarnik gazowy, który grzeje jedynie od dołu, ale babeczki całkowicie, równomiernie się rumienią.) Babeczki wyjąć z blachy i po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.     Koniecznie odwiedźcie mnie na Facebooku - klik

Di gotuje
Bułki hamburgerowe 116

Czas czytania: 3 min Dzisiejszy przepis na bułki hamburgerowe, który z pewnością Was zachwyci! Bułki są rewelacyjne i to nie tylko do hamburgerów , pierwszą partię upiekłam

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowe na białkach 127

karnawałowym czasie pieczenia pączków zostawało nam sporo białek, na spożytkowanie których wymyślaliśmy coraz to nowe sposoby. Jednym z nich jest czekoladowe ciasto na białkach , które było sporym sukcesem kulinarnym. Jednak awaria aparatu pokrzyżowała nam plany zamieszczenia przepisu na blogu, więc z kolejnych białek zrobiliśmy nowe ciasto, które połączyliśmy z kawową pianką. Lekkie czekoladowe ciasto na białkach dobrze komponowało się(...)połączenia się składników. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, następnie delikatnie wmieszać je w czekoladową masę. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25/30cm), wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C ( z termoobiegiem ). Piec 40-45 minut , do suchego patyczka. Ciasto czekoladowe na białkach po upieczeniu wyjąć z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia. Kawowa pianka: Zmieloną kawę zalać

niecodziennikpary
Ciastka z czekoladą 219

postanowiłam upiec coś słodkiego 😊 , ale prostego, ze względu na małą ilość czasu. Wybrałam się w słodką   podróż sentymentalną do chwili, gdy jako nastolatka,   dostałam od mojego przyjaciela paczkę z cudownymi łakociami z Belgii. Ach, jakaż była wtedy moja radość..   Wśród kolorowych i szeleszczących pakuneczków ze słodkościami były one: pyszne, kruche i naszpikowane czekoladowymi dropsami ciacha(...)rodzynkę brzegiem szklanki:) ) Czekoladą kroimy w drobne kawałki ( na wielkość cukierka typu” kamyczek”, „lentilek”) i wciskamy w ciastka. Ciastka wkładamy na 25 minut do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika.  Smacznego!  A na moim Facebooku   Znowcosupieklam   mini rozdanie wystarczy, że napiszecie jakie są wasze ulubione domowe ciastka( może dodacie także przepis?:) Wybrana losowo osoba zgarnie mały zestaw

Domowe ciasta
Sernik z malinami 173

Sernik z malinami nie dość, że jest piękny, to jeszcze pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód • 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit • 4 łyżki masła • 1 łyżka likieru Malibu Sernik • 500 g sera białego mielonego • 500 g sera mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek(...)śmietankę. • Masę wylać na herbatnikowy spód. • Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce malin. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na blachę z gorącą wodą. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut

To co kocham
Prezenty po Choinkę - propozycje 204

Każda pozycja jest osobiście przeze mnie sprawdzona i dlatego je polecam, bo funkcjonalność idzie w parze z jakością.  ETERNO . Do dziś pamiętam jakie wrażenie na mnie wywarła pierwsza paczka z tymi przetworami. Możecie się śmiać, ale się wzruszyłam. Każdy produkt zapakowany i ozdobiony z niezwykła starannością, czułam się jakbym dostała własnoręcznie przygotowane przetwory od babci, takie od serca. Dodatkowym(...)świetna kuchenna przygoda. W sklepie możecie wybrać produkt lub stworzyć zestaw na każdą kieszeń. Są linie tańsze i droższe. Większość już miałam okazję sprawdzić w różnych warunkach, nawet w piekarniku. Myślę, że osoba, która na co dzień gotuje otrzymując porządny sprzęt do gotowania, będzie zadowolona, nie tylko w wieczór wigilijny, ale każdego dnia przygotowując pyszny obiad. A potem mycie naczyń

Blondynka Gotuje
Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek 137

Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek Karnawał to czas kiedy pieczemy pączki, oponki i faworki. Do ich przygotowania zazwyczaj używamy żółtek jaj, więc zostają nam niewykorzystane białka. Możemy je przechowywać przez kilka dni w zamkniętym słoiczku w lodówce lub zamrozić i później zużyć. Dziś podrzucam ciekawy przepis na pyszne ciasto z samych białek. Delikatny, maślany biszkopt makowy, z kremem(...)całość mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy masło i ponownie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Przygotowujemy krem. Na mleku z dodatkiem cukru gotujemy budyń. Gotowy budyń przekładamy do miski, przykrywamy

Blog z Apetytem
Magdalenki 185

Jadłam dwa razy w życiu magdalenki. Kiedy miałam 13 lat dostałam od kogoś jedną, rok później kupiłam sobie paczkę magdalenek w sklepie. To prawda, że nie zapomina się smaku magdalenek. To prawda, że są wciągające i uzależniające, niezależnie czy zrobi Wam je ciotka Leonia, czy sami sobie zrobicie.  To prawda, co pisał Proust i już się nie złoszczę(...)ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (zbyteczne, w oryginalnym przepisie nie było, ja dałam, bo się bałam, że nie wyrosną) masło do wysmarowania formy lub papilotki  1. Piekarnik nastawcie na 190°C, masło roztopcie w rondelku, odstawcie, żeby ostygło. 2. Oddzielcie żółtka od białek, białka ubijcie na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając powoli cukier. Dodajcie powoli roztrzepane

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto z jabłkami francuskie 141

Czas czytania: 2 min Ciasto z jabłkami francuskie Pewnie nie raz naszła was ochota na jakieś pyszne ciasto… No, ale leń siedzący gdzieś w środku

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik kokosowy z ananasem i mascarpone 80

chęcią sięga się po więcej. Ciasto z białek i wiórków kokosowych zazwyczaj robię z wcześniej zebranych i zamrożonych białek, które pozostały po zrobieniu ciasta kruchego, drożdżowego lub pączków. Białka oczywiście wcześniej rozmrażam w temperaturze pokojowej. Liczba porcji: 14 Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 20 minut Wartość kaloryczna: 100 g = 210 kcal Kategoria: deser Dieta: bezglutenowa Forma: o średnicy(...)ziemniaczaną. Następnie do ubitych białek wsypać wiórki kokosowe i delikatnie, ale dokładnie wymieszać (nie miksować). Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę kokosową. Blat kokosowy piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 160 stopni C przez około 18 minut, aż lekko się z wierzchu przyrumieni. Ciasto kokosowe po upieczeniu wyjąć razem z papierem z formy i wystudzić

Kuchcik gotuje
Ciastka francuskie z serem i jabłkami 111

takich szybkich wypieków polecam francuskie ciasteczka z malinami i serem , francuskie ciastka z bitą śmietaną i owocami , roladki z ciasta francuskiego z powidłami , słodkie francuskie rożki z jabłkami , CRONUTS. Pączki z ciasta francuskiego a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. , Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą , Ciastka francuskie z gruszką i serem(...)sztuk. Powierzchnię każdej roladki posypujemy dodatkowo siekanymi migdałami. Roladki układamy na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach C. Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Roladki z jabłkami i serem z budyniem są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego! The post Ciastka francuskie z serem i jabłkami appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki drożdżowe z marmoladą + filmik 233

jest filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na ok. 10 bułeczek): 500 g mąki pszennej 200 ml mleka + 1 łyżka 3 jajka 30 g drożdży 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru 80 g masła szczypta soli marmolada Wykonanie: 1. Mleko - jeżeli jest bardzo zimne, to podgrzewamy, a następnie odlewamy większość do innego kubka, ponieważ ta niewielka(...)naprężamy wierzch bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem od spodu. 5. Bułeczki na blasze przykrywamy ściereczką i odstawiamy do napuszenia na 15-20 minut. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Bułeczki, tuż przed włożeniem do piekarnika, smarujemy rozkłóconym jajkiem z łyżką mleka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i pieczemy z grzaniem góra-dół przez

Kawa z mlekiem
Ekspresowo o chałce bez naszych składników 157

nawet trochę za bardzo, jak się zaraz przekonamy:-) Skorzystałam z przepisu z książki "Ciasta domowe- najlepsze przepisy", zmniejszając ilość składników o połowę, ponieważ używałam resztki drożdży z pieczenia pączków. KLASYCZNA CHAŁKA 60g świeżych drożdży 50 ml letniego mleka 220g mąki (u mnie tortowa) 2 łyżki cukru 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 50ml ciepłej wody Na kruszonkę(...)warkocza zawijamy pod spód, żeby chałka miała ładny kształt. Nasze dzieło kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i ostawiamy jeszcze na pół godziny do ostatniego wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Przygotowujemy kruszonkę- mieszamy składniki aż powstaną grube okruchy. Przed pieczeniem chałkę smarujemy lekko mlekiem i posypujemy obficie kruszonką. Pieczemy 25 minut. Wyjmujemy, studzimy i jemy

les mirabelles
Czekoladowe ciastka z chilli 116

Czas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka z chilli smakują lepiej niż z najlepszej cukierni. Ciastka są z kategorii ciężkich i sycących, podane z filiżanką kawy zaspokoją

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciastka owsiane z żurawiną 116

Czas czytania: 2 min Domowe ciasteczka owsiane, takich nigdzie nie kupicie! Pyszne z chrupiącym wierzchem i wilgotnym środkiem. Środek ciastek wypełniony jest mnóstwem suszonej żurawiny i

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb bananowy 147

Czas czytania: 2 min Dziś chciałabym zaproponować wam pyszny chleb bananowy z dodatkiem małych kawałeczków siekanej białej i ciemnej czekolady oraz krówek . W składzie znajdziecie również

SprawdzonaKuchnia.pl
PALUCHY ZOMBIE NA HALLOWEEN 131

żółtym.  migdały obrane ze skórki (1 garść) Sos czerwony: dżem truskawkowy (3 łyżki) czerwony barwnik (opcjonalnie) woda lub syrop truskawkowy ( 1-2 łyżki) Dodatkowo: ciasteczka oreo (1 paczka) Potrzebne gadżety: mikser płaska blaszka do pieczenia papier do pieczenia pędzelek cukierniczy   zielony barwnik folia spożywcza waga kuchenna miarka kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE:  1.)  Sos czerwony(...)waga każdego palca to od 20 -25 g. Na końcu każdego palca wciskamy migdał bez skórki umoczony w białku  (zapobiegnie to odklejaniu się migdałów) Zanim wstawimy do nagrzanego piekarnika chłodzimy paluchy w lodówce przez 15 min. Pieczemy w funkcji góra dół w 180*C przez około 15 min. Upieczone ciastka pozostawiamy do wystudzenia.  Na około paznakcia za pomocą

RITA food channel
Mini serniczki 125

Czas czytania: 2 min Dla mojej średniej córki to najlepsze serniczki na świecie, a bardzo istotne dla mnie jest to, że są błyskawiczne! Można je upiec

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb 137

Czas czytania: 2 min Chleb na zakwasie z dodatkiem białej mąki żytniej to jeden z moich ulubionych chlebów. Bardzo smaczny z wyraźnym zapachem, jakim charakteryzuje się

SprawdzonaKuchnia.pl
Piegusek na białkach 138

Tłusty Czwartek już dawno za nami, ale w lodówce wciąż mieliśmy słoiczek białek po pieczeniu pączków i faworków , stąd pomysł na zrobienie z nich ciasta piegusek na białkach . Jest to szybkie ciasto, które jest odpowiedzią na pytanie, co zrobić z białek pozostających po drożdżowych lub karnawałowych wypiekach. Ciasto makowe piegusek jest lekkie i puszyste, a przy jedzeniu ziarenka maku przyjemnie(...)pieczenia, partiami wsypywać i delikatnie wmieszać do ubitych białek. Dno i boki keksówki ( 10/30 cm ) natłuścić margaryną, posypać bułką tartą, jej nadmiar wysypać. Wlać makowe ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 60 minut – do suchego patyczka. W połowie czasu, gdy ciasto się już zrumieni, przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu piegusek

niecodziennikpary
SMACZNE ROGALIKI TWAROGOWE + FILMIK 117

Rogaliki twarogowe są łatwe w przygotowaniu i smaczne. Ciasto jest trochę klejące ale po upieczeniu rogaliki są smaczne. Ładnie rosną jednak później opadają ale to nie

Kulinarne Fantazje Marioli
Drożdżowe Hydraulika  (i wszystko jasne ;) ) 181

spodku- Ō łma łod moji Baby by padała: międziutkie Co potrza? 3 jajca 1 szkl ō nka cukru 1 szkl ō nka mlyka 1 szkl ō nka łoleju 1/2 paczki drożdży (5 dkg) 3 szkl ō nki m ō nki pszynny Na wiyrch idzie dać, co W ō m sie uwidzi: jabka, śliwki, brzoskwinie, banany… yno pamiyntejcie, żeby(...)potyn- już yno smacznego 1 raz 2 rozmowy 3 powiedział 4 przepis 5 nie Ślązak 6 zaraz 7 proste 8 górę 9 dużo 10 sok 11 do środka 12 piekarniku 13 pilnować

Chop w kuchni
Calzone 302

oliwek. Po kilku minutach smażenia dodać pieczarki (nie dodawać przypraw). Na drugiej patelni podsmażyć piersi z kurczaka z czterema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawą gyros (ja użyłam całej paczki, ale można dać mniej). Gdy piersi z kurczaka są już podsmażone dodać do nich podsmażone pieczarki i jeszcze przez chwilę razem smażyć. Zdjąć z ognia, dodać oliwki i pomidory suszone(...)należy lekko naoliwić. Położyć na blaszkę pierogi, posmarować je roztrzepanym jajkiem. Można posypać majerankiem lub kminkiem. Nie trzeba pozostawić do drugiego wyrośnięcia, można od razu piec. Włożyć do rozgrzanego piekarnika ( 200stopni) i piec ok.25min. Kilka minut przed końcem pieczenia sprawdzić czy nie ma konieczności wyjęcia ciut wcześniej. Można podawać z sosem majonezowo czosnkowym. Przepis na sos znajduje się tu kliknij

W kuchni u Moniki