pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:108/176)

Sernik z malinami 73

Sernik z malinami nie dość, że jest piękny, to jeszcze pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód ? 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit ? 4 łyżki masła ? 1 łyżka likieru Malibu Sernik ? 500 g sera białego mielonego ? 500 g sera mascarpone ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1,5 szklanki cukru ? 1 cukier waniliowy ? 5 jajek ? 1/3 szklanki śmietanki 30% Maliny(...)czas miksując. ? Na koniec dodać śmietankę. ? Masę wylać na herbatnikowy spód. ? Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce malin. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na blachę z gorącą wodą. ? Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. ? Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku

To co kocham
Pyszne rogaliki z różą i aromatyczny wstęp do jesieni ze sklepem Venosa.pl 90

Patrząc na stronę, aż chce się klikać w kolejne zakładki i odkrywać nowe produkty. Wysyłka zamówienia jak i kontakt ze sklepem jest błyskawiczny.  A teraz pokażę Wam jaką paczkę niespodziankę dostałam. Znalazły się w niej m.in. kawy mielone Lavazza , kawa rozpuszczalna w puszce Lavazza , kawa ziarnista , miód spadziowy , maliny w rumie , czekolada do picia , herbata oraz syrop z derenia(...)trójkątów. Na brzegu każdego rozkładamy marmoladę różaną. Zwijamy rulon do środka i formujemy rogalik. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 15-20 minut. Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
Ciasto z białek z suszonymi morelami 95

smażeniu pączków zawsze zostają mi białka. Szkoda mi ich wyrzucać, więc najczęściej piekę z nich ciasto z białek. Ciasto jest bardzo wilgotne, ale nie zapychające, takie w sam raz. Do ciasta dodałam suszone morele. I to był bardzo dobry pomysł. Uwielbiam takie ciasto z filiżanką kawy. Polecam Wam na podwieczorek.         Potrzebujemy:   Na ciasto: 6 białek(...)wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut w zależności od piekarnika, do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone studzimy. Najlepiej na metalowej kratce. 6. Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.   Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Bułki pszenne z ziarnami 130

Czas czytania: 3 min Bułki pszenne z ziarnami przygotowałam z mieszanki mąki pszennej oraz ciemnej orkiszowej. Moim zdaniem wyszły idealne bułki na śniadaniowe. Bułeczki mogą być

SprawdzonaKuchnia.pl
Mięciutkie babeczki z truskawkami 114

Mięciutkie babeczki z truskawkami to mała modyfikacja lubianego przez Was przepisu na moje Babeczki z nadzieniem lepsze niż pączki - klik . Piekłam je już z innymi owocami, ale skoro trwa sezon na truskawki to postanowiłam Wam je przedstawić właśnie z tymi owocami.  Są przepyszne, wilgotne i takie... mocno truskawkowe ! Jeśli użyjecie masła - będą miały wspaniały, maślany smak oraz aromat(...)truskawki.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 ich wysokości. Piec około 18-20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.   (Posiadam piekarnik gazowy, który grzeje jedynie od dołu, ale babeczki całkowicie, równomiernie się rumienią.) Babeczki wyjąć z blachy i po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.     Koniecznie odwiedźcie mnie na Facebooku - klik

Di gotuje
Bułki hamburgerowe 90

Czas czytania: 3 min Dzisiejszy przepis na bułki hamburgerowe, który z pewnością Was zachwyci! Bułki są rewelacyjne i to nie tylko do hamburgerów , pierwszą partię upiekłam

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowe na białkach 98

karnawałowym czasie pieczenia pączków zostawało nam sporo białek, na spożytkowanie których wymyślaliśmy coraz to nowe sposoby. Jednym z nich jest czekoladowe ciasto na białkach , które było sporym sukcesem kulinarnym. Jednak awaria aparatu pokrzyżowała nam plany zamieszczenia przepisu na blogu, więc z kolejnych białek zrobiliśmy nowe ciasto, które połączyliśmy z kawową pianką. Lekkie czekoladowe ciasto na białkach dobrze komponowało się(...)połączenia się składników. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, następnie delikatnie wmieszać je w czekoladową masę. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25/30cm), wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C ( z termoobiegiem ). Piec 40-45 minut , do suchego patyczka. Ciasto czekoladowe na białkach po upieczeniu wyjąć z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia. Kawowa pianka: Zmieloną kawę zalać

niecodziennikpary
Ciastka z czekoladą 190

postanowiłam upiec coś słodkiego 😊 , ale prostego, ze względu na małą ilość czasu. Wybrałam się w słodką   podróż sentymentalną do chwili, gdy jako nastolatka,   dostałam od mojego przyjaciela paczkę z cudownymi łakociami z Belgii. Ach, jakaż była wtedy moja radość..   Wśród kolorowych i szeleszczących pakuneczków ze słodkościami były one: pyszne, kruche i naszpikowane czekoladowymi dropsami ciacha(...)rodzynkę brzegiem szklanki:) ) Czekoladą kroimy w drobne kawałki ( na wielkość cukierka typu” kamyczek”, „lentilek”) i wciskamy w ciastka. Ciastka wkładamy na 25 minut do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika.  Smacznego!  A na moim Facebooku   Znowcosupieklam   mini rozdanie wystarczy, że napiszecie jakie są wasze ulubione domowe ciastka( może dodacie także przepis?:) Wybrana losowo osoba zgarnie mały zestaw

Domowe ciasta
Sernik z malinami 146

Sernik z malinami nie dość, że jest piękny, to jeszcze pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód • 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit • 4 łyżki masła • 1 łyżka likieru Malibu Sernik • 500 g sera białego mielonego • 500 g sera mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek(...)śmietankę. • Masę wylać na herbatnikowy spód. • Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce malin. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na blachę z gorącą wodą. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut

To co kocham
Prezenty po Choinkę - propozycje 180

Każda pozycja jest osobiście przeze mnie sprawdzona i dlatego je polecam, bo funkcjonalność idzie w parze z jakością.  ETERNO . Do dziś pamiętam jakie wrażenie na mnie wywarła pierwsza paczka z tymi przetworami. Możecie się śmiać, ale się wzruszyłam. Każdy produkt zapakowany i ozdobiony z niezwykła starannością, czułam się jakbym dostała własnoręcznie przygotowane przetwory od babci, takie od serca. Dodatkowym(...)świetna kuchenna przygoda. W sklepie możecie wybrać produkt lub stworzyć zestaw na każdą kieszeń. Są linie tańsze i droższe. Większość już miałam okazję sprawdzić w różnych warunkach, nawet w piekarniku. Myślę, że osoba, która na co dzień gotuje otrzymując porządny sprzęt do gotowania, będzie zadowolona, nie tylko w wieczór wigilijny, ale każdego dnia przygotowując pyszny obiad. A potem mycie naczyń

Blondynka Gotuje
Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek 116

Piegusek z brzoskwiniami – ciasto z białek Karnawał to czas kiedy pieczemy pączki, oponki i faworki. Do ich przygotowania zazwyczaj używamy żółtek jaj, więc zostają nam niewykorzystane białka. Możemy je przechowywać przez kilka dni w zamkniętym słoiczku w lodówce lub zamrozić i później zużyć. Dziś podrzucam ciekawy przepis na pyszne ciasto z samych białek. Delikatny, maślany biszkopt makowy, z kremem(...)całość mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy masło i ponownie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Przygotowujemy krem. Na mleku z dodatkiem cukru gotujemy budyń. Gotowy budyń przekładamy do miski, przykrywamy

Blog z Apetytem
Magdalenki 155

Jadłam dwa razy w życiu magdalenki. Kiedy miałam 13 lat dostałam od kogoś jedną, rok później kupiłam sobie paczkę magdalenek w sklepie. To prawda, że nie zapomina się smaku magdalenek. To prawda, że są wciągające i uzależniające, niezależnie czy zrobi Wam je ciotka Leonia, czy sami sobie zrobicie.  To prawda, co pisał Proust i już się nie złoszczę(...)ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (zbyteczne, w oryginalnym przepisie nie było, ja dałam, bo się bałam, że nie wyrosną) masło do wysmarowania formy lub papilotki  1. Piekarnik nastawcie na 190°C, masło roztopcie w rondelku, odstawcie, żeby ostygło. 2. Oddzielcie żółtka od białek, białka ubijcie na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając powoli cukier. Dodajcie powoli roztrzepane

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto z jabłkami francuskie 116

Czas czytania: 2 min Ciasto z jabłkami francuskie Pewnie nie raz naszła was ochota na jakieś pyszne ciasto… No, ale leń siedzący gdzieś w środku

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania