pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:100/176)

Szybkie rogaliki karnawałowe 119

karnawałowe to przepis, który podpił serca mojej rodziny Rogaliki mają wiele zalet. Przede wszystkim przygotujecie je naprawdę bardzo szybko, nie wymagają skomplikowanych składników i dużych umiejętności. W przeciwieństwie do pączków, przy rogalikach naprawdę się nie napracujesz, dlatego polecam je, jeśli ktoś pyta mnie co upiec na Tłusty Czwartek, aby było szybko i smacznie Ja swoje rogaliki nadziałam marmoladą, ale możesz(...)marmolady (powinna być twarda, żeby nie wypłynęła z rogalików) i zwijaj ciasto, tak aby powstały rogaliki. Rogaliki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Zobacz także: Szybkie, karnawałowe koperty z czekoladą Karnawałowe faworki Artykuł Szybkie rogaliki karnawałowe pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Muffiny żurawinowo – pomarańczowe 101

Czas czytania: 2 min Macie ochotę na coś słodkiego i szybko? Polecam bajeczne muffiny żurawinowo – pomarańczowe! Przepis jest bardzo prosty i błyskawiczny i jak to

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczona pierś z gęsi 120

kaczek i gęsi . Specjalnie po te mięsne rarytasy udaliśmy się w sobotę rano do sklepu i pewnie gdyby nie tak wczesna pora to nie włożylibyśmy do koszyka ostatniej paczki piersi z gęsi . Do jej przygotowania posłużyliśmy się poradą dotyczącą namaczania mięsa w solance, długo ją piekliśmy zachowując odpowiednie temperatury i czas, więc efekt był zachwycający. A ja się zastanawiam(...)pieprzem oraz igiełkami rozmarynu. Skórę można naciąć, aby lepiej wytapiał się tłuszcz. Do żaroodpornego naczynia wlać 1 / 2 szklanki wody, włożyć pierś skórą do dołu. Zamknięte naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C, piec 1 godzinę. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 160 o C, mięso przewrócić na drugą stronę, piec kolejną godzinę od czasu do czasu polewając

niecodziennikpary
Sernik 3 sery z kajmakowym spodem 109

kajmakowym spodem. Twaróg, mascarpone i ricotta tworzą doskonałe połączenie, a kajmak wprowadza element fantastycznej słodyczy. Po prostu przepyszny Składniki na kajmakowy spód: 150 g masła 2 łyżki kajmaku 2 paczki (20 szt.) ciastek pepite beurre Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam. Zmielone ciasteczka muszą pochłonąć masło i przyjąć postać mokrego(...)koniec mąkę ziemniaczaną. Wyłączam mikser i dodaję ubitą śmietankę. Mieszam delikatnie łopatką. Na koniec dodaję migdały i ponownie delikatnie mieszam. Sernik wylewam na kajmakowy spód i wstawiam ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 65 minut. Sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego Artykuł Sernik 3 sery z kajmakowym spodem pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Sernik 3 sery z kajmakowym spodem 141

kajmakowym spodem. Twaróg, mascarpone i ricotta tworzą doskonałe połączenie, a kajmak wprowadza element fantastycznej słodyczy. Po prostu przepyszny Składniki na kajmakowy spód: 150 g masła 2 łyżki kajmaku 2 paczki (20 szt.) ciastek pepite beurre Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam. Zmielone ciasteczka muszą pochłonąć masło i przyjąć postać mokrego(...)koniec mąkę ziemniaczaną. Wyłączam mikser i dodaję ubitą śmietankę. Mieszam delikatnie łopatką. Na koniec dodaję migdały i ponownie delikatnie mieszam. Sernik wylewam na kajmakowy spód i wstawiam ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 65 minut. Sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego Artykuł Sernik 3 sery z kajmakowym spodem pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
POWIDŁA CZEKOLADOWE, BEZ DODATKU CUKRU, Z KSYLITOLEM 219

Powidła powstają u nas w olbrzymich ilościach. Uwielbiamy je zarówno jako dodatek do pieczywa jak również jako dodatek do ciasteczek, rogalików czy pączków. Takie powidełka, samodzielnie przygotowane (z własnych ekologicznych owoców), bez dodatku cukru (tylko własna słodycz) to niesamowita frajda. I choć pracy przy nich niemało to radość z gotowego produktu rekompensuje cały trud. A dodatkowo te uśmiechy zadowolenia domowników(...)się połączą składniki. Gotowe powidła przekładamy do przygotowanych wcześniej słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy w garnku wypełnionym wodą (do ok.1/2 pojemności słoików) przez ok.15-20 minut od zagotowania lub w piekarniku przez ok.60 minut. Więcej informacji o pasteryzacji i smażeniu powideł zamieściłam tutaj Gdy mamy już spasteryzowane powidła bez dodatków można je również przerobić na czekoladowe, ja swoje pierwsze tak właśnie przygotowałam

Smaczne Zdrowe
Pszenno - razowe bułeczki 175

upiec jakieś bułeczki . W końcu nadarzyły się dwie okazje , aby wypróbować swoje zdolności w pieczeniu pieczywka :). Nie było w domu ani jednej kromki chleba ani bułki. Drugą okazją była paczka którą dostałam od firmy Symbio a to z tego względu , że dzięki uprzejmości tej firmy dostałam dużo przydatnych produktów do wypieku czegoś do zjedzenia na kolację :) Wybór padł na bułeczki(...)ciasta urywać po kawałku i formować bułeczki z wierzchu zmoczyć wodą. Każdą bułeczkę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać wierzch np. pestkami dyni i płatkami owsianymi. Poukładać na blaszce od piekarnika. Chwilkę ok. 5 minut poczekać aż troszkę bułeczki urosną i wstawić do rozgrzanego do 190 C piekarnika. Piec ok. 25 - 30 minut. Średnich bułeczek z tego przepisu wychodzi sztuk

Słodkości i nie tylko
Najlepsze przepisy na boczniaki 94

jajek garść kimchi — drobno pokrojone 2 boczniaki namoczone na noc w sosie sojowym i pokrojone boczniaki 2 łyżki startego sera pecorino duża szczypta soli i pieprzu makaron – pół paczki spaghetti lub podobnego makaronu Przepis na makaron carbonara z kimchi i bocznakami Boczniaki namoczyć na noc w sosie sojowym. Następnego dnia boczek podsmażyć na suchej patelni, kiedy się wytopi dodać pokrojone(...)smażymy po kilka minut z każdej strony. Kiedy kotlety z boczniaka będą gotowe, smarujemy bułkę keczupem, wykładamy na nią boczniaka, a potem dekorujemy ogórkiem, pomidorem i kiełkami. WARZYWA Z PIEKARNIKA Z BOCZNIAKIEM I CIELĘCINĄ Składniki na 2 porcje: ćwierć kilo cielęciny lub polędwiczek wołowych kilka boczniaków pokrojonych w paski czerwona papryka – oczyszczona i pokrojona w paski biała pietruszka pokrojonej

Ugotowane pozamiatane
Białkowiec z makiem i czekoladą 103

Białkowiec z makiem i czekoladą Zostały Wam białka po karnawałowym wypieku pączków lub faworków? Nic nie szkodzi, bo właśnie lecę z super przepisem na pyszną, wilgotną i delikatną babkę, którą upieczemy właśnie z samych białek jaj. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, a do tego mega smaczne. Polecam!   Jeżeli potrzebujecie więcej przepisów na wykorzystanie białek to zapraszam(...)oraz jabłko starte na dużych oczkach tarki, mieszamy *** *** Następnie dodajemy drobno pokrojoną białą czekoladę i ponownie delikatnie mieszamy *** *** Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki *** *** Babkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK

Blog z Apetytem
Ciasto z białek z czekoladą i skórką pomarańczową 97

Pyszne i proste ciasto upieczone z białek, które pozostały mi po smażeniu pączków. Ciasto które zawsze się udaje i zostaje zjedzone do ostatniego okruszka. Wzbogacone czekoladą i skórką pomarańczową. Pachnie obłędnie. Upieczcie.     Potrzebujemy:   Na ciasto: 6 białek 1 cukier waniliowe 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 niepełna szklanka cukru 3 szklanki mąki tortowej pół szklanki ciepłego mleka(...)wykonane ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 5.  Ciasto z białek pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut w zależności od piekarnika, do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone dokładnie studzimy. Studzę na metalowej kratce. 6. Kroimy i podajemy

Izabelawkuchni
Pierożki Twarożki 144

Pierożki Twarożki W karnawale pieczemy chruściki, pączki, oponki i inne słodkości a ja polecam słodkie pierożki. Składniki na masę: ·        15 dag margaryny ·        3 żółtka +3 białka ·        2 łyżki cukru ·        400 g twarogu półtłustego(...)papierem do pieczenia. 9.   Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 10.              Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C. 11.              Deser do kawy gotowy

Kulinarna Chwila
Bezglutenowe ciasteczka grzebyczki wg przepisu pani Ewy Wachowicz 207

szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 jajko 1 cukier waniliowy (1 paczka) 3 łyżki cukru 4-5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 250 g marmolady Wykonanie: 1. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. 2. Następnie przerzucamy wszystko na blat i dodajemy jajko, kawałki margaryny(...)odrobinie wysiłku. 8. I ten proces powtarzamy do końca ciasta - czyli nakładamy paseczek marmolady, zawijamy dwa razy, odcinamy, dzielimy pasek na części, nacinamy, zaginamy i na blachę. 9. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy z grzaniem góra-dół przez 30 minut, następnie z termoobiegiem przez 5 minut i ciasteczka gotowe. Jeszcze gorące

Kawa z mlekiem
Pizza na tortilli 119

Czas czytania: 2 min Pizza na tortilli jest bardzo szybką wersja tej znanej przekąski. Idealna na błyskawiczny obiad lub popołudniową przekąskę! Dziś zrobiłam w wersji z

SprawdzonaKuchnia.pl
Bezowe gniazdka z dżemem morelowym i Lemon Curd 45

Bezy to takie słodkie malęństwa. Piekę je zawsze gdy zostaną mi białka po wypiekaniu ciasteczek czy smażeniu pączków. Był czas gdy bezy mi nie wychodziły, ale ćwiczyłam, ćwiczyłam i teraz wychodzą mi idealne. Dobrze ususzone i białe. Tym razem nadziałam je dżemem morelowym i kwaśnym kremem Lemon Curd, który znajdziecie na moim blogu. Bardzo polecam takie słodko kwaśno-połączenie. Udanych(...)takie tunele, które później napełnimy kremem. Powinno nam wyjść 8 sztuk bez, ale ich ilość zależy od wielkości jakie zrobimy. 3. Pieczenie i suszenie: Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika, temperatura 120 stopni i pieczemy 10 minut, po czym temperaturę zmniejszamy do 90 i suszymy około 2 godzin przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika lub z termoobiegiem. Bezy powinny być dobrze

Izabelawkuchni