Kolejna wersja bezglutenowej owsianki z quinoą, tym razem taka poprawiająca humor i dodająca energii w zimowy poranek :) Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy 1 łyżka płatków owsianych BG 2 łyżki płatków jaglanych BG 1 łyżka płatków teff 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka miodu 2-3 kumkwaty 5 owoców miechunki peruwiańskiej 2 łyżki owocu granatu 3 orzechy brazylijskie
Quinoa Raz!przykryciem 5 minut. Quinoę, płatki i len, zalewamy w osobnej miseczce niewielką ilością wrzątku, mieszamy i odstawiamy na parę minut. W tym czasie kroimy gruszkę, dodajemy ją do owsianki. Morwę odcedzamy i mieszamy z pozostałymi składnikami, wszystko posypujemy pestkami dyni. Smacznego
Quinoa Raz!płatków kokosowych 15 g płatków migdałowych 50 g suszonej żurawiny łyżeczka słodzonego kakao lub rozpuszczalnej czekolady Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku. Mieszamy. Używamy ile chcemy. Moją ulubiona wersja jest owsianka nocna. Porcję mieszanki zalewam mlekiem i odstawiam na min. 2 godziny. Dodaje banana lub gruszkę i zjadam ze smakiem
Dzieje kuchennej Wiewiórypropozycją w kategorii przetworów jagodowych jest frużelina. Warto zamknąć trochę tych pysznych i zdrowych owoców w postaci gęstego żelu do słoiczków. Zimą przydadzą się do gofrów, naleśników czy też owsianki. Zwłaszcza, że frużelina to jeden z łatwiejszych przepisów. Ważne by nie rozgotować owoców , ale pozostawić je w całości. Tak więc kochani wiaderka w dłoń i do lasu na jagody
Wiem co jemPrzygotowałam sobie domowe muesli, bogate i pyszne.Przechowuję w lodówce i kiedy mam chęć na lepką i fantastyczną owsiankę- wystarczy , że zagotuję mleko i gotowe! Jeśli w zbyt chłodne dni,zapragnę zdrowego deseru- ulubiony jogurt i pyszne muesli zaspokoją moje zachcianki na długo. Składniki w nierównych proporcjach płatki owsiane błyskawiczne mieszanka suszonej żurawiny i nerkowców- szukałam samych nerkowców w Lidl
Z Kuchni Do Kuchnilubię konkretne śniadania, dające mi energię na całe przedpołudnie :-) przy dwójce dzieci to się naprawdę przydaje ;-) Jeśli wiec śniadanie jest "na ciepło" to najczęściej jest to owsianka, albo manna - bo wszyscy lubią, ale od niedawna przekonuję rodzinę do kaszy jaglanej :-) Jakoś się udaje, ale wygląda na to, że to będzie długotrwały proces ;-) A ja lubię :-) Dlatego dziś
Czary - gary w kuchnijedno z moich ulubionych śniadań zaraz obok owsianki, gdyż mogę je przygotować dzień wcześniej. W szczególności sprawdzi się teraz, gdy mamy dostęp do świeżych owoców. W związku z tym, że sama tapioka jest bez smaku, smak zyskuje dzięki temu w czym ją gotujemy, stąd oprócz zwykłego mleka znakomite jest do jego przygotowania także mleczko kokosowe. Ps. tapiokę możecie kupić
Fabryka pomysłówmniej wodniste. Warto też pomyśleć nad zamrożeniem jagód. Pamiętajcie, że mrożenie to najbardziej zdrowy sposób przechowywania żywności. Nie ma nic lepszego w zimę jak kilka malinek czy jagód do owsianki, od razu dzień bardziej słoneczny. Dzisiaj proponuję Wam zupę, bez której nie wyobrażam sobie lata! Zupa jagodowa z ciemnymi owocami takimi jak czereśnie i maliny. Uwielbiam ten smak! Mogłabym
SMYKWKUCHNIDzisiejsze placki to alternatywa dla wszystkich tych, którym znudziła się śniadaniowa owsianka. To płatki w nowym, odmienionym wydaniu. Bez mleka, cukru czy nawet miodu. Za to z daktylami, które uwielbiam za karmelowy posmak. Są niesamowite, w smaku przypominają krówki i z powodzeniem mogą zastąpić sklepowe słodycze w chwili słabości. Do tego nieśmiertelny duet, czyli jabłko i cynamon. Składniki (7 sztuk
Powiedz dietom nieprzeważa w posiłkach śniadaniowych? U mnie są to zdecydowanie owsianki, teraz też troszkę częściej placki, jednak po spróbowaniu poniższego miksu na bazie komosy ryżowej na pewno będą właśnie i komosanki :) Są proste w przygotowaniu i nie wymagają dużej ilości czasu. Dzisiejsza komosanka to połączenie mega zdrowych, naładowanych witaminami oraz składnikami mineralnymi produktów. Mamy tu quinoę ugotowaną na mleku migdałowym
Zdrowie na języku :Pwrzątkiem. Obrać ze skóry. Do gotowania zupy użyłam rewelacyjnego garnka z kolekcji MGHome Garnek znakomicie sprawdza się nie tylko do zup, ale do gotowania przede wszystkim mleka i owsianki. I jako, że ma 20 cm średnicy jest idealny do wszystkiego co się czepia innych garnków, tak to ujmę. Do garnka wrzućcie pomidory i potraktujcie ich blenderem na pulpę pomidorową
Z Kuchni Do KuchniBanana pokroić w plasterki, wrzucić do woreczka i zamrozić. To wszystko! Smak najlepszy na świecie :) Jest to świetny pomysł na to co zrobić, gdy zostanie nam połowa banana po owsiance czy omlecie albo gdy po prostu mamy ich w domu za dużo i któryś by się pewnie zepsuł :) Wartość energetyczna 100 g: 95 kcal 1 g białka
Vroblewska-fitlifeZnudziła Wam się już owsianka? Nam też, dlatego PŁATKI RYŻOWE... Artykuł PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU KOKOSOWYM Z OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE