owsianych błyskawicznych 2 łyżki cukru 350 ml mleka Mleko zagotować, wsypać orzechy, płatki i cukier, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i przykryć. Pozostawić pod przykryciem ok 10 min. Zmiksować owsiankę przy pomocy blendera. posypać orzechami i czekoladą
Gotowanie jest łatwesłoik, wstawić do lodówki i rano wrzucić do torby..i nie będzie wymówek, że jak się pracuje to nie ma czasu na zdrowe odżywianie..o nie, nie... Moją błyskawiczną owsiankę przygotowałam z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami - taka namiastka szarlotki, którą uwielbiam.. Dodałam ulubiony jogurt. pycha....sok z jabłek i jogurcik sprawią, ze płatki najdą smakiem tego co najlepsze
kawawszklancewzględem mocno rozleniwiła, i jakoś nie mogę się zebrać do stanu sprzed. Cóż... Może w końcu się uda. Póki co jednak prym na śniadanie wiodą u mnie owsianki, domowa granola, naleśniki i wszelkiej maści placuszki. Takie typowo jesienne śniadanka. Chleb zszedł na dalszy plan, i muszę przyznać, że nawet specjalnie mi go nie brakuje. Ale skoro trafiła się okazja
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie Facebook – Instagram – Google+ – Pinterest – Bloglovin’ Smacznego :) Paula PS. Ten wpis jest częścią akcji Dary jesieni na blogu Owsianka i Kawa . Dzisiaj razem ze mną gotuje Weronika z Plasterka Cytryny oraz Ola, autorka bloga Niemiecka Sofa . Zajrzyjcie tam koniecznie! Artykuł #JedzJabłka lub #EatPolishApples pochodzi z serwisu Patchwork
Patchworkkawa, daje mocnego energetycznego kopa, a chia kopa odżywczego, a masło nadało wszystkiemu fajny smaczek, a ja miałam ekstra śniadanie. Malutka miseczka, a czułam się jakbym zjadła wiaderko owsianki, chodzi o sytość, ale czułam się lekko i gotowa do działania, a działać dzisiaj miałam przy torciku urodzinowym mojego syna i obiad i praca. Fajnie było. Jeśli jednak nie lubisz herbaty
Blondynka Gotujejako wypełnienie do tarty, ciastek. Jako dodatek do gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować, do kremu świetnie nadają
Mango Papajazrobić na śniadanie jak nie mamy w domu świeżego pieczywa, a owsianka akurat się nam skończyła? Idealną propozycją na weekendowe śniadanie będzie omlet ze szpinakiem i serem feta. Czytaj więcej
Ana Mari's worlddrożdże i dodajemy do nich mleko. Mieszamy, aż się rozpuszczą, dodajemy łyżkę mąki i 1/2 łyżeczki cukru. Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy do nich przesianą mąkę i letnią owsiankę. Wszystko dokładnie wyrabiamy mikserem przez 15 minut. Ciasto powinno pozostać kleiste. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie keksówki smarujemy tłuszczem, posypujemy otrębami i przekładamy
Kulinarne przygody GatityOwsianka …lubię jak najbardziej nie powiem, ale żeby mi się nie znudziła to na odmianę gotuję kaszkę z prosa z marchewka, która najczęściej pożeram ze smażonymi jabłkami. Na śniadanie pychotka. Moje koleżanki w pracy nie mogą się nadziwić. Kiedy one jedzą chleb z masłem i żółtym serem to u mnie na talerzu prawdziwa plejada kolorów. Gotuję według zasady
codojedzeniawyglądał tak : 669 polubień na FB 157 obserwujących 14 postów 43, 246 wyświetleń najpopularniejsze posty : Kruszaniec z gruszkami Chleb na owsiance Tęczowy śmietanowiec Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie MartyZdrowe i dietetyczne śniadanie! Tak lubię zaczynać dzień! Pyszna owsianka z czym? Sprawdźcie sami! Pięknego dnia
SMYKWKUCHNINajczęściej na śniadanie wybieram owsiankę. W lecie często robiłam wersję lodówkową z jogurtem, ale teraz rano wolę zjeść coś ciepłego, więc wróciłam do wersji podstawowej z gorącym mlekiem :) Ulubiona wersja to taka z bananem i odrobiną domowego masła orzechowego, do tego cynamon. Masło orzechowe od jakiegoś czasu przygotowuję sama, bo mogę doprawić je tak, jak lubię i wiem
FitKotPtysię, i nie wyobrażam sobie mojego domu bez niej. 10. Dzień zaczynasz od...? Umycia zębów. 11. Na śniadanie jem...? Mnóstwo różnych rzeczy (o ile jem śniadanie). Naleśniki, gofry, kanapki, owsianki, musli, tosty... A czasem nawet ciastka. Pytania od Iwonki : 1. Co skłoniło Cię do prowadzenia bloga? Chęć posiadania swojego miejsca w sieci. 2.Jak długo przymierzałaś się do blogowania? Kilka miesięcy
Pożeraczka, czyli raz adobrze