owsianka - 4185 przepisów (strona:194/279)

Zdrowa żywność od MyVita :) 132

razy więcej selenu niż len Możesz przygotować z nich popularny pudding chia, ale także wykorzystać jako substancja zagęszczająca, ponieważ chia znacząco wiążą wodę. Dobrze sprawdzą się jako posypka do owsianek, placków i innych wypieków.  QUINOA  Komosa ryżowa należy do pseudozbóż, dodatkowo naturalnie bezglutenowych. Odznacza się wysoką zawartością białka roślinnego. Może być spożywana na słodko i słona. Ja bardziej

Zdrowie na języku :P
Zboża i przekąski w zdrowym odżywianiu :) 133

Świetnie sprawdzą się przygotowane wytrwanie, ale także na słodko. Nasiona chia są wiekszości z Was pewnie dobrze znane, myślę, że świetnie nadadzą się do pudinngów czy jako posypka do owsianek.  zielone ziarna pszenicy komosa ryżowa i bulgur komosa ryżowa/quinoa czteroziarnisty kuskus  trójkolorowy kuskus  nasiona chia  PIECZONY ORZECH  Te produkty bardzo mnie zaciekawiły. Na początku

Zdrowie na języku :P
Domowe mleko sojowe - bez żadnych dodatków :) 139

picia czujesz naturalną, delikatną słodycz oraz jakby maślany posmak , co jest wytłumaczalne, bo ziarna soi zawierają niecałe 20 g tłuszczu w 100 g. Idealnie sprawdza się w porannych śniadaniach - owsiankach, jaglankach, jak baza płynna do przygotowywania koktajli/smoothie. Przetrzymywane w lodówce, w szklanej butelce może stać dobre kilka dni i nic się z nim nie dzieje :)  Składniki: 1 miarka ziaren

Zdrowie na języku :P
Dżem z gruszek, jabłek i aronii - Lubelski Kociołek 132

jest więc dżem z gruszek, jabłek i aronii, bardzo delikatny i mimo, że aronia zdominowała kolorem, smak gruszek jest obecny i delikatnie wyczuwalny. Dla mnie idealny do naleśników, ciast, owsianki lub po prostu do smarowania chleba. Dzieciom również bardzo przypadł do gustu. Po inne gruszkowe inspiracje zajrzyjcie do: Edyty , Julianny , Małgośki , Agnieszki , Ani i Patrycji . 1 kg. gruszek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik wysokich lotów 177

Sernik najlepiej smakuje po wychłodzeniu. Mąka kokosowa ze sklepu Vivio jest świeża i pachnąca. Bardzo podoba mi się jej jakość. Można jej użyć do ulubionych deserów, czy śniadania z owsianką. Skomentuj

MamaOskarka
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 138

cukinią i sosem kurkowym     Diana  Kurczak curry z bananem     Justyna Marynata do kurczaka     Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora     Marzena  Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami     Gosia Sałatka z patisonów na zimę     Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena  Fasolka szparagowa z parówką

Magiczne Życie Marty
Ciasto śniadaniowe z jajem i salami 112

Przestałam się lubić ze słodkimi śniadaniami. Omlety, owsianki, ciasta.. powoli odchodzą ale nie na stałe, są w moim jadłospisie raz na jakiś czas. Nadeszła nowa era. Powróciły różnorodne sery, szynki, salami, boczek i jaja. Oczywiście w umiarze.  Miałam ochotę na coś innego, sycącego i wytrawnego. Jajecznica się znudziła, kanapki też.. Więc umieszałam i upiekłam takie coś. Powiem

Czarnawisienka
Stewia - pyszna i bezkaloryczna alternatywa dla cukru :) 181

słodkich kropelek. Według zaleceń należy użyć ok. 5-6 kropli do posłodzenia filiżanki napoju. Oczywiście ten słodzik nie służy jedynie do słodzenia płynów, świetnie osłodzi także wszystkie inne potrawy - owsianki, placki, naleśniki, ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie ! Nie dość, że zapach jest bardzo ładny, to smak również zadowala. Niektórzy nie preferują stewi

Zdrowie na języku :P
Batoniki owsiane 103

owsiane, ziarna i suszone owoce mieszamy, zalewamy gorącym syropem, mieszamy łyżką. Ciepłą mieszankę ugniatamy ręką, by syrop dobrze zmieszał się z płatkami.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy owsiankę mieszaną i mocno dociskamy i formujemy prostokąt. Wstawiamy do lodówki na 60 minut, gdy masa stężeje kroimy batoniki

Gotowanie i blogowanie
Ulubieńcy lipca i sierpnia 118

nuggetsów z McDonalda. Jem go na kanapkach, z pierogami czy wege kotletami.   W lipcu często zbierałam jagody, dlatego nie może ich zabraknąć w tym zestawieniu. Jadłam je z owsianką, dodawałam do koktajli i zrobiłam dużo przetworów na zimę. Polecam każdemu wybranie się do lasu i uzbieranie choćby słoika jagód. Warto! Lipiec to początek sezonu na moje ulubione grzyby, czyli

wegujemy
MALINY - CO WARTO O NICH WIEDZIEĆ? 119

Maliny, słodkie i pyszne owoce lata.  Są cudownym dodatkiem do jogurtów, owsianki, można z nich przygotować sos do lodów, dżem czy rozgrzewający sok/syrop na zimę. Sezon na maliny rozpoczyna się w lipcu, choć niektóre odmiany dojrzewają dopiero we wrześniu. Co takiego ciekawego kryje się w tych owocach? Źródło: http://www.fit.pl/g/str/image/dieta/malina.jpg Porcja

Vroblewska-fitlife
Smoothie bowl z mango 146

Tropikalne smoothie bowl z mango to idealna opcja na letnie śniadanie, alternatywa dla rozgrzewającej owsianki, która wróci do mojego śniadaniowego menu gdy będzie nieco chłodniej. Ostatni dzień wakacji nie oznacza jeszcze końca lata, dlatego na śniadanie serwuję owocową miskę pyszności, która funduje mi sporą dawkę witamin i dodaje kopa energii. Co poza świeżymi owocami powinno znaleźć się w takiej misce

Smakowity Blog Kulinarny
Prosty pomysł na figi! 149

krótki, żeby nie korzystać z niego od razu. Figi są przepysznymi owocami, które nadają się do wielu dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę

SMYKWKUCHNI
Bananowe placuszki z masłem orzechowym 164

Jedno z moich ulubionych śniadań, tuż obok owsianki ;) Bananowe placuszki na jogurcie z masłem orzechowym. Najlepiej, gdy masełko jest domowej roboty ( klik ). Takie śniadanie jest nie tylko zdrowe, ale również dodaje energii i jest niebywale smaczne! Ogromnym plusem jest czas przygotowania, który zamyka się w 10 minutach. Polecam!     Składniki: (na ok. 12 sztuk)   2 jajka szczypta

Nastoletnie Wypiekanie
Jeżyny w cukrze wg Aleex 128

owocami w syropie dokładnie zakręcić i postawić do góry dnem do czasu, gdy wystygną. 6. Tak przygotowane jeżyny mają i sok, i całe owoce. Świetnie pasują do naturalnego jogurtu, owsianki i ryżu. Smacznego

W mojej kuchni