się specjalną oprawę. A gdyby tak celebrować również śniadania ? Może nie na co dzień, gdy czas zwykle nas goni i często sięgamy po mleko i płatki lub przygotowujemy szybką owsiankę albo tosty... Pomyślcie o leniwym weekendzie. To dobry czas na śniadanie w nowym wydaniu, spokojne i nie tak oczywiste. Koniec z wymówkami ! To nie prawda, że musisz zrobić wszystko
kolorowotorcikowoRano najczęściej nie mamy czasu na gotowanie owsianki a zjadło by się coś pożywnego i pysznego? Mam na to sposób. Wystarczy na noc zalać mlekiem płatki i chia a rano dodać ulubione dodatki. Składniki: 1 szkl mleka 0,5 szkl płatków owsianych 2 łyżki nasion chia syrop z agawy bio wiśnie z kompotu bez pestek banan granat Przygotowanie
Ala piecze i gotujeZnudziła Wam się klasyczna owsianka i jaglanka na śniadanie ? To może sięgniecie po mniej znany produkt, jakim jest quinoa. Quinoa inaczej nazywana komosą ryżową dostarcza pełnowartościowego białka oraz błonnika pokarmowego. stanowi także doskonałe źródło energii, a to właśnie energii i siły do działania potrzebujemy z rana. Komosa ryżowa ma wiele zastosowań. Poza śniadaniowymi daniami na ciepło, możemy przygotowywać
kolorowotorcikowoWykonanie: Płatki owsiane zalej wrzątkiem (tylko do ich przykrycia) i odstaw na około 10 minut pod przykryciem do napęcznienia. Następnie zagotuj mleko i rozpuść w nim kawę Inkę. Przełóż owsiankę do blendera, wlej kawę i dodaj połowę banana oraz miód, zmiksuj na gładki mus. Przelej do szklanki i udekoruj drugą połową banana. Ciesz się pysznym i pożywnym koktajlem owsianym
Kulinarna (nie)codziennośćprodukt jest bardzo dobry dla osób ceniących sobie zdrowe jedzenie, ale zarazem szybkie w przygotowaniu. Na taki spód do pizzy wystarczy dodać ulubione dodatki i obiad gotowy :) OWSIANKA Z JABŁKIEM I CYNAMONEM Uwielbiam ten produkt! W środku znajdują się ekologiczne i bezglutenowe płatki owsiane, pokrojone suszone jabłka i cynamon. To wszystko! Jest to szybki i pożywny pomysł
Zdrowie na języku :Pjakich proporcjach je zastępować (świetne propozycje!). A potem - tak, jak w tytule - znajdziemy przepisy na każdą porę dnia - mamy więc słodkie: - śniadania (np.waniliowy serek homogenizowany z brzoskwiniami, owsianka zapiekana w jabłkach) - drugie śniadania (smoothie jagodowo-miętowe, chlebek bananowy) - obiady (placuszki serowo-dyniowe, razowe pierogi z jagodami) - podwieczorki (brownie z orzechami i chili, bezglutenowy makowiec z bakaliami) - przekąski (krakersy
Moje Kuchenne RewelacjeNajszybsze śniadanie i najczęściej jedzone przeze mnie. Uwielbiam taką owsiankę! Kilka lat temu dietetyczka zaproponowała mi takie lekkie śniadanie i od tamtej pory jem je prawie codziennie. Używam owoców sezonowych latem, a zimą jabłka, banany, kiwi, cytrusy i posypuję wtedy cynamonem. Mój ulubiony jogurt naturalny to z Krasnegostawu Calpro. Składniki: • 3 łyżki
To co kochamJeżeli macie już po dziurki owsianki na śniadanie to proponuję w niedzielę wstać pół godzinki wcześniej i zrobić angielską specjalność, czyli pudding Bread and butter pudding w wersji wegańskiej. A jeszcze lepszym pomysłem będzie przygotowanie tego puddingu wieczorem, wstawienie go do lodówki aby się „przegryzł” przez noc, a rano tylko upiec. Wykorzystałam do tego kawałek drożdżowej babki pannetone
greenscarfPozostawiając odstęp między ciasteczkami. Piec w temp. 190 stopni ok. 7 minut. Jak zwykle zapraszam Was na przepisy z dodatkiem cynamonu do moich koleżanek: Do Agnieszki na ciasto, na owsianki do Pauliny i na ciasteczka do Karoliny. Przepis pochodzi z książki "Ciasteczka - 1001 przepisów z całego świata i na każdą okazję
Mania WypiekaniaZdrowa i bogata wersja klasycznej owsianki. Pełna orzechów, żurawiny, pestek słonecznika i jagód goji. Przepis pochodzi od znanej ze zdrowego trybu życia i odżywiania Ewy Chodakowskiej. Składniki: (na jedną porcję) 3-4 łyżki płatków owsianych łyżka posiekanych orzechów włoskich łyżka ziaren słonecznika łyżka siemienia lnianego łyżka żurawiny pół łyżki jagód goji chude mleko Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku. Zalewamy
Pyry na Gazkokosowe, ale tak dobre, że mogłam zapomnieć o zdjęciu, a teraz jest owsiane. Robione już dwukrotnie, bo z tej ilości wychodzą dwie buteleczki i tak naprawdę znikają przeważnie do owsianki na śniadanie :) Teraźniejsze zrobiłam na potrzeby konkursu Inki, tam tez w tle mogliście zobaczyć je po raz pierwszy ;) Składniki: 100g płatków owsianych 750ml zagotowanej, ale nie wrzącej wody Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladziedolej 4 szklani świeżej wody. Zblenduj na najwyższych obrotach. Dodaj daktyle, sól i ponownie zblenduj. Całość przelej przez sito wyłożone gazą. Rozdrobnione migdały można użyć do ciast, owsianki czy zrobić ser wegański. Smacznego
wegujemypostawiłam na blanszowane, ekologiczne migdały, które podobnie jak nasiona dyni, pestki słonecznika i sezamu oraz orzechy są bogactwem minerałów i kwasów tłuszczowych. To doskonałe dodatki do sałatek, kasz czy owsianek. Pestki i ziarna, przed wykorzystaniem, najlepiej podprażyć na suchej patelni, wtedy wydobędziemy z nich to, co najlepsze! Najważniejszym krokiem, zanim jeszcze zaplanujemy codzienne menu śniadaniowe, jest wybranie najlepszego sklepu
Moja smaczna kuchniafiliżance wygląda naprawdę zjawiskowo. Nagietek (którego zdjęć nie mam..) okazał się bardzo delikatny w smaku, prawie niewyczuwalny. Spróbowałam również ziaren konopi w wersji "solo". Można je dodać do owsianki, sałatek, mięsa, koktajli itd. Na pewno niedługo znajdziecie u mnie na blogu masę przepisów z ich wykorzystaniem. Kwasy zawarte w konopiach wpływają świetnie na obniżenie cholesterolu i ciśnienia krwi. Zawierają masę
Czarnawisienkadzień nie widujemy się bowiem zbyt często). Nie liczymy kalorii, ale cieszymy się smakiem. Robimy więc kanapki w najbardziej kolorowych wersjach, jak tylko się da, zimą często jemy owsianki, czasem C. robi naleśniki, a ja - gofry. Bywa też, że piekę puchate placuszki w amerykańskim stylu, które polewamy miodem lub syropem klonowym i zajadamy się nimi, aż miło. Tym razem
Pożeraczka, czyli raz adobrze