góry nogami na ok. 15 minut. Jeśli wieczka się zassają to nie ma potrzeby pasteryzacji. Zapraszam Was także do moich koleżanek na przep i sy z cynamonem: Zapiekana owsianka z gruszkami i cynamonem u Pauliny
Mania Wypiekaniawykonany z organicznych kokosów, uprawianych bez użycia syntetycznych pestycydów i nawozów. Znajdziesz tu 100 % kokosa, bez żadnych dodatków. Krem nie jest uwodorniany. Nadaje się świetnie do wypieków, potraw wytrawnych, owsianek, naleśników i innych dań. Możesz rozpuścić go z wodą i otrzymasz mleko kokosowe! Jedynie jakie mam zastrzeżenie to takie, że bardziej preferowałabym aby produkt ten znajdował się w słoiczku
Zdrowie na języku :Pkasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące. 400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia Elkimożecie zwiększyć proporcje i przygotować więcej. Wtedy jednak pamiętajcie żeby słoiki zapasteryzować przed odstawieniem ich na zimę ;-) A taka złota konfiturka idealnie sprawdza się jako dodatek do sera białego, owsianki czy omletów :-) SKŁADNIKI 2 szklanki dyni startej na drobnej tarce 1/2 szklanki wody 6 łyżek cukru cynamon aromat pomarańczowy Wodę zagotowujemy z cukrem, a następnie dodajemy do syropu startą dynię
Czary - gary w kuchniTrzeba często mieszać. Do musu jabłkowego dodajemy miód i przyprawę piernikową. Odstawiamy do wystudzenia. Do szarlotki zużyłam około 2/3 tego musu resztę można wykorzystać np. do naleśników lub do owsianki. Kaszę jaglana należy dobrze przepłukać pod ciepłą wodą. Następnie gotujemy ją ze szczyptą soli. Warto pogotować ją 5 minut dłużej aby była bardziej kleista. Ugotowaną kaszę odstawiamy aby lekko przestygła
Przysmaki KarolkiCiekawa jestem czy kleik ryżowy jest Waszym miłym wspomnieniem z dzieciństwa, czy wręcz przeciwnie? Ja od zawsze lubiłam wszystkie kaszki, kleiki, owsianki itp. Do dziś goszczą one w mojej porannej śniadaniowej miseczce. Kleik ryżowy z jabłkami, miodem i nutką cynamonu to pomysł na pożywne śniadanie nie tylko dla dzieci. Polecam! Składniki: (na 2 porcje
Nastoletnie WypiekanieBLOG: http://cookitlean.pl/ Zupa krem z dyni i gruszek BLOG: http://www.poracoszjesc.pl/ Bezglutenowe kluski śląskie z dynią i sosem kurkowym BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Ravioli z dynią BLOG: http://madameedith.com/ Owsianka dyniowa BLOG: http://www.truetastehunters.com/ Babeczki dyniowe z kremem karmelowym BLOG: http://vegazone.blox.pl/html Rolada dyniowa BLOG: http://candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG
Kuchnia Bazyliiciepło i na zimno. Drobne kasze z powodzeniem zastępują mąkę w zagęszczaniu sosów i zup jako jej bezglutenowa alternatywa Używa jej się również do gotowania kleików zamiast tradycyjnej owsianki. Jak ugotować kaszę gryczaną? Kaszę gryczaną można kupić w porcjowanych woreczkach. Nie przemawia do mnie gotowanie w woreczkach, bo kaszę trzeba opłukać przed gotowaniem. Płukam ją tak długo aż woda będzie
codojedzeniagrochu. Natomiast wegetariańskie z białka serwatkowego. Wszystkie białka są naturalne, bez żadnych dodatków, nie aromatyzowane, dzięki czemu masz pełną swobodę stworzyć swój ulubiony koktajl, shake czy nawet owsiankę. Niektóre są ekologiczne, a nie które pochodzą z upraw konwencjonalnych. Poręczne saszetki można wrzucić do torebki, torby, plecaka i mieć zawsze przy sobie. Recenzja, których batoników najbardziej Was interesuje
Zdrowie na języku :Ptradycyjny mus w słoikach. Takie jabłka trzymają się bardzo dobrze przez całą zimę, choć nie ma w nich ani odrobiny cukru. Można je używać do jabłeczników, naleśników czy owsianki. Można je też jeść z kleksem kwaśnej śmietany, jako przekąskę lub deser. Powiem Wam jak robię taki mus: Obrane jabłka w dowolnej ilości trę na tarce o dużych otworach (można też
Posadzone i zjedzoneORZECHOWE Te ekologiczne pasty są bajecznie pyszne! Składy są proste i krótkie, a głównymi składnikami są syrop ryżowy, wybrane orzechy i konkretne dodatki. Idealne na kanapkę, naleśnika, do owsianki, wypieku czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Mają zwartą konsystencję niczym gęsty krem - cudo :) Składniki PASTY Z MIGDAŁÓW : syrop ryżowy, woda, migdały (22%), inulina, substancja zagęszczająca (pektyna) Składniki PASTY
Zdrowie na języku :Pwątpienia tosty francuskie to nasze ulubione weekendowe śniadania. A po całym tygodniu jedzenia lekkich owsianek, smakują jeszcze lepiej ;) Nadziewane pomarańczami pachną nieziemsko. Na zewnątrz przyrumienione, niemal chrupiące, wewnątrz rozpływające się w ustach i delikatne. Bardzo polecam na jesienne śniadanie i nie tylko! chałka 2 pomarańcze 2 łyżki niesłodzonej konfitury z pomarańczy pół szklanki mleka jajka łyżka mielonych migdałów pół
Mienta blogAromatyczne śniadanie i dobry start w codzienne zajęcia. Nada się znakomicie dla małego i dużego, dla mamy czy taty a dzieci będą zajadać ze smakiem. Polecam gorąco. Owsianka z owocami i kardamonem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieblasze umieszczamy papier do pieczenia na którym umieszczamy kaszę wymieszaną z syropem klonowym, cynamonem i solą. Pieczemy ok 15 – 20 minut po czym studzimy. Dodajemy do śniadaniowy owsianek. Uwaga! Mocno chrupiące
Szybko Tanio Smaczniektóra obudzi nas i przygotuje nasz organizm do działania. Śniadanie powinniśmy zjeść nie później niż 40 minut po wstaniu z łóżka. A co zjeść? Najlepsze są produkty zbożowe (np. owsianki, płatki zbożowe z jogurtem), które uwalniają energię stopniowo przez dłuższy czas, co jest dość istotne. Kiedyś, kiedy pracowałam bardzo intensywnie, bardzo często zaczynałam dzień od czegoś słodkiego - tylko i wyłącznie
Codzienna kuchnia niecodzienna