Ostatnio wprost nie mogę się oprzeć czekoladowej magii. Ta niebywała słodkość ciągle "chodzi" za mną. Ostatnio była zapiekana nutellowa owsianka , a dziś zapraszam Was na karmelowo-czekoladowe placuszki z kawałkami bananów. Idealne na śniadanie, słodki obiad czy deser, a nawet (tak jak w moim przypadku) kolację. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: (na około 10 sztuk) 1 szklanka mąki 6 kostek czekolady białej
Słodkie okruszkiZdrowe i dietetyczne śniadanie! Tak lubię zaczynać dzień! Pyszna owsianka z czym? Sprawdźcie sami! Pięknego dnia
SMYKWKUCHNINajczęściej na śniadanie wybieram owsiankę. W lecie często robiłam wersję lodówkową z jogurtem, ale teraz rano wolę zjeść coś ciepłego, więc wróciłam do wersji podstawowej z gorącym mlekiem :) Ulubiona wersja to taka z bananem i odrobiną domowego masła orzechowego, do tego cynamon. Masło orzechowe od jakiegoś czasu przygotowuję sama, bo mogę doprawić je tak, jak lubię i wiem
FitKotPtysię, i nie wyobrażam sobie mojego domu bez niej. 10. Dzień zaczynasz od...? Umycia zębów. 11. Na śniadanie jem...? Mnóstwo różnych rzeczy (o ile jem śniadanie). Naleśniki, gofry, kanapki, owsianki, musli, tosty... A czasem nawet ciastka. Pytania od Iwonki : 1. Co skłoniło Cię do prowadzenia bloga? Chęć posiadania swojego miejsca w sieci. 2.Jak długo przymierzałaś się do blogowania? Kilka miesięcy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzisiaj wstałam z ogromną ochotą na placki. Na co dzień w porze śniadaniowej królują u mnie owsianki, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Postanowiłam więc, że wykorzystam moje ulubione płatki w placuszkach. Chyba przemyciłam w nich wszystko, co zdrowe, pożywne i przede wszystkim bogate w witaminy. Użyłam mąki pełnoziarnistej, bananów i dodałam kawałki śliwek. Nie smażyłam ich na oleju
Kuchnia Elliejeszcze dosuszyć przez 1-3 godziny na niższym poziomie. Tak przygotowane owoce można użyć do granoli albo traktować jako zdrową przekąskę do chrupania. Ususzone truskawki to świetny dodatek do owsianki albo zimowej herbaty, która przypomni nam smak lata :) Czas suszenia dotyczy suszarki MPM model MSG-04 Ps. ponieważ na sitach zostało nieco miejsca, to przy okazji Lulu ususzyła pomarańcze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZdrowe i dietetyczne śniadanie. Dużo na blogu różnego rodzaju owsianek, jaglanek itp. Ale powiem Wam, że te śniadania sprawiają mi najwięcej radości. Pyszne, sycące i kolorowe, takie jak lubię najbardziej. Dzisiaj jaglanka z olejem kokosowym, świeżymi borówkami, mango i papają. Do tego kilka kulek płatków crunch. Pysznie! SKŁADNIKI: - 4 łyżki kaszy jaglanej - łyżeczka oleju kokosowego - mango - papaja - borówki - płatki
SMYKWKUCHNITradycyjna granola, płatki lub owsianka dawno straciły swoją magię i cudowny smak? Jeżeli nie smakują jak kiedyś, wystarczy, że przygotujecie w przeciągu 10 minut ten przepyszny dodatek, który przeniesie Wasze śniadanie na inny
Szybko Tanio Smaczniegodzin. Dżem śliwkowy podajemy z ulubionym pieczywem, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z tostami razowymi. O tym jakie właściwości mają śliwki można przeczytać w przepisie na pieczoną owsiankę śliwkowo - kokosową
My Chcemy Jeśćnoworocznych. Wdrażanych od dnia ich wymyślenia. ;) Po powrocie ze świąt z walizką wypełnioną słodkościami wszelkiej maści,połową blachy sernika, napitkiem i książkami...chcę warzyw,sałatek,rozgrzewających zup, owsianek... Zupo-potrawka kuchenna szafka bo większość składników znajdziesz w dobrze zaopatrzonej szafce kuchennej Składniki puszka pomidorów krojonych- oczywiście wskaane są świeże pomidory,ale jak student...mi wypada korzystać z puszek puszka
Fiolka w kuchniRzymie tylko turyści. Jeśli masz ochotę wydrukować sobie dzisiejsze przepisy – tutaj znajdziesz je w pdf. Wpis jest częścią akcji W 30 kuchni dookoła świata organizowanej na blogu Owsianka i kawa . A już jutro z Oliloli będziemy uczyć się, jak gotują Szwajcarzy. Smacznego! Paula Artykuł Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle pochodzi z serwisu Patchwork
Patchworkpóźniej... Chyba dopadło mnie tematyczne lenistwo. Kilka razy myślałam o upieczeniu czegoś dobrego na weekendowe śniadanko, ale... Lenistwo zwyciężało, i kończyło się na bułkach z pobliskiej piekarni lub owsiance. W końcu jednak się przemogłam. Muszę przyznać, że dużą rolę odegrało tu niezwykle apetyczne zdjęcie z Hjemmets bedste mad , nr 7-8/2015, którą kupuję ostatnio regularnie. Prosta focaccia
Pożeraczka, czyli raz adobrzekruszymy drożdże i dodajemy do nich mleko. Mieszamy, aż się rozpuszczą, dodajemy łyżkę mąki i 1/2 łyżeczki cukru. Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy do nich przesianą mąkę, letnią owsiankę i mieloną łuskę. Wszystko dokładnie wyrabiamy mikserem przez 15 minut. Ciasto powinno pozostać kleiste. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie keksówki wykładamy papierem
Kulinarne przygody Gatity