owsianka - 4185 przepisów (strona:155/279)

Masło orzechowe – pyszne przekąski na słodko lub słono 158

krem do kanapek. Można zestawiać je ze świeżymi owocami lub konfiturami, na przykład z moreli. Jednak to bynajmniej nie jedyna opcja spożywania masła orzechowego. Stanowi ono fenomenalny dodatek do owsianki, a także nietypowy i pyszny farsz do naleśników lub gofrów. Jeśli natomiast lubimy piec, szybko i łatwo możemy w domowych warunkach przygotować pyszne ciasto z masłem orzechowym, na które przepis

Cynamonowe szczęście
Imbirowa owsianka z gruszkami 74

Prosta owsianka która zawsze świetnie smakuje a w chłodne dni dodatkowo rozgrzewa (cóż, może rzeczywiście nie trzeba jej jeść w gorące letnie dni). Bazuje na klasycznym połączeniu imbiru (najlepiej świeżego) z pysznymi, soczystymi gruszkami

Milion Smaków
Pudding owsiany z brzoskwiniami i kajmakiem 86

Pudding owsiany nie przypomina w smaku tradycyjnej owsianki. Smakuje bardziej jak delikatne ciasto :) Jeśli lubicie dogadzać sobie od samego śniadania, to ten przepis jest stworzony dla Was. Na 3 porcje: 100 g płatków owsianych górskich szklanka mleka migdałowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 2 jajka odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia formy/foremek dodatkowo: 2 brzoskwinie

Mienta blog
Puszyste bułeczki dyniowe 86

jednej. Świetne do kanapek z serem, miodem czy konfiturami. Lekko słodkie z delikatnie maślaną nutką, dzięki dodatkowi śmietany. Na blogu były już przepisy na wszelkiego rodzaju pieczywo z dodatkiem owsianki, ziemniaków. Nie było jednak przepisu na pieczywo z dynią. Dzisiaj zatem nadrabiam te zaległości. Dzięki dodatkowi puree z dyni, bułeczki mają niepowtarzalny, pomarańczowawy kolor. Jeśli macie problem ze zrobieniem puree

Mieszam w Garnku
Mąka kokosowa co warto wiedzieć 87

można używać tak samo jak inne mąki zbożowe do ciast, naleśników czy zagęszczania potraw. Aby zwiększyć ilość spożywanego błonnika, zaleca się również zjadanie jej na surowo, jako dodatku do owsianek, płatków, koktajli i innych produktów mlecznych, kulki z mąką kokosową Należy jednak pamiętać, że mąka kokosowa łączy się z dobrze znanymi nam produktami w zupełnie innych proporcjach niż tradycyjne mąki

gotuj ze mną
Sałatka z kurkami, suszonymi pomidorami i sosem musztardowo-konopnym 112

poprawiając ich wartość odżywczą i walory smakowe. Olej konopny nie nadaje się do smażenia, ponieważ w bardzo wysokiej temperaturze traci swoje cenne właściwości. Olej świetnie sprawdzi się jako składnik owsianek, past kanapkowych, koktajli i smoothie, sałatek, zup, dań z makaronem, a nawet deserów.  Z oleju konopnego można tworzyć także domowe kosmetyki. Składniki aktywne doskonale odżywią skórę i zapewnią

My Chcemy Jeść
Jaglanka z bananem, mango, jabłkiem i śliwkami 77

każdy chce dać przekonać się, że jaglanka do danie smaczne, słodkie a odpowiednio "podkręcone" dodatkami będzie ciekawym uzupełnieniem codziennego jadłospisu, przy tym stając się alternatywą na przykład dla poczciwej owsianki.  Puenta całego wpisu, i to co chciałabym by po nim Wam zostało, to to, że monotonia w żadnej dziedzinie życia nie jest wskazana. Że zmiany są potrzebne

Mango Papaja
Koktajl bananowy z masłem orzechowym 76

Jestem ciekawa czy podobnie jak ja lubicie naturalne masło orzechowe? Uwielbiam jego połączenie z żurawiną w pieczonej owsiance i z bananami, na ciepło! To właśnie banan i masło orzechowe były składnikami mojego dzisiejszego śniadania, pysznie było! Koktajl bananowy z masłem orzechowym / 1 porcja Składniki: 1/2 banana około 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka masła orzechowego naturalnego Przygotowanie: Wszystkie składniki

Moja smaczna kuchnia
PŁATKI GRYCZANE Z FIGĄ, MIODEM I SUSZONYM JABŁKIEM 140

Ciepłe śniadania to podstawa naszych weekendowych poranków. Uwielbiamy owsianki, płatki ryżowe, kaszę jaglaną czy inne przysmaki na słodko, które rozgrzewają i dostarczają niezbędnej energii na cały dzień. Po wypiciu szklanki letniej wody z miodem i cytryną z chęcią zasiadamy do stołu, na którą parują rozgrzewające przysmaki. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i pomijanie go jest niezdrowe. Rozpoczynanie dnia samą kawą

W kuchni Karmel-itki
Keto pasztet świąteczny (Paleo, LowCarb) 105

każdego innego śniadania. Zwłaszcza, jeśli staramy się je jeść w formule białkowo- tłuszczowej, która to pozwala uniknąć dużych wahań cukru we krwi tak charakterystycznych dla klasycznych węglowodanowych śniadań (kanapki, owsianki, itp.). Katalog wielkanocnych potraw Oczywiście keto pasztet to jedna z wielu potraw, jakie tradycyjnie pojawiają się na wielkanocnym stole. Na blogu znajdziecie jeszcze kilka innych wielkanocnych- mniej lub bardziej tradycyjnych

Modern Cave Girl
Domowy sos toffi 135

można go przechowywać nawet tydzień, gdzie zmienia swoją konsystencję na bardzo gęstą. Sos toffi to prawdziwa gratka dla małych i dużych łasuchów , idealnie sprawdzi się także do polania śniadaniowej owsianki.  Tylko kilka składników a jakie to pyszne. Polecam! Składniki: 1 szklanka brązowego cukru demerara ½ szklanki słodkiej śmietanki 30% 10 dag masła ½ łyżeczki pasty waniliowej Dr.Oetker Szczypta soli Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE 76

przelewam do naczynia przez gazę dokładnie wyciskając. Możesz jeszcze raz zalać wiórki 1 szklanką ciepłej wody, zmiksować i ponownie wycisnąć. Nie wyrzucaj wiórków możesz je zamrozić i wykorzystać do owsianki lub jako dodatek do ciasta. Gotowe mleko przelej do butelki i przechowuj do 4 dni w lodówce. Artykuł JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
7 koktajli na 7 dni tygodnia. Czy warto jeść mrożone owoce? 140

rozmrożonych owoców i nie zamrażamy ponownie. Sama robię duże zapasy własnych owoców, które później używam do koktajli, ciast oraz jako dodatek do śniadań. To świetny sposób na urozmaicenie codziennej owsianki, budyniów jaglanych czy kolorowych smoothie bowl. Zbliża się pora, kiedy co raz częściej będziemy sięgać do zamrażalnika. A wrzesień to doskonały czas, żeby jeszcze przygotować zapas malin, jeżyn, brzoskwiń

Fitsweet.me
Wiśnie w syropie, z amaretto 131

duet doskonały. W tym roku przygotowałam całą serię z amaretto - dżem , konfitury , sok do rozcieńczania wodą oraz prezentowane poniżej wiśnie w syropie. Będą idealne do ciast, deserów, budyniu, kaszki, owsianki lub jako baza do przygotowania pysznego sosu - frużeliny. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg wydrylowanych wiśni 500 g cukru 60 ml amaretto Przygotowanie: Wiśnie powinny być całe, duże i jędrne

Kocham..lubię..gotuję..