śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Szczególnie, kiedy żyje się szybko i jada w ciągłym biegu, warto znaleźć czas rano, aby zjeść coś porządnego. Najlepiej na ciepło. Uwielbiamy ciepłe śniadania - owsianki, jaglanki, płatki ryżowe na mleku roślinnym, zapiekane owoce czy taką opcję jak tę: zapiekana kasza manna , najlepiej z owocami. Zwykle w naszej kuchni królują owoce sezonowe, tę wersję przygotowaliśmy dużo
W kuchni Karmel-itkiKażdy dzień staram się rozpoczynać od pożywnego śniadania – owsianki, płatków jaglanych i innych podobnych. Ostatnio takie śniadania staram się przygotowywać również mojemu mężowi, z tą jednak różnicą iż używam „normalnego” mleka i różnych słodkości. Takie śniadanie przygotowuję wieczorem, dnia poprzedzającego – bez gotowania, garnków do mycia. Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: – 1 kubek płatków owsianych
Szybko Tanio Smacznierondelku zagotowujemy daktyle, mleko kokosowe i wodę. Następnie dodajemy płatki owsiane. Potem gotujemy kilka minutek, wyłączamy grzanie i pod przykrywka zostawiamy do napęcznienia i przestygnięcia. Potem obranego banana, owsiankę, len, brahmi miksujemy, wlewamy do miseczek. Następnie polewamy sosem klonowym, posypujemy owocami jagodowymi i posiekaną czekoladą. Artykuł Smoothie bowl owsiane pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujePysznie kremowa owsianka. Gotuję ją głównie na wodzie, a pod koniec gotowania dodaję stałą część mleka kokosowego. Smakuje pysznie o każdej porze roku. 2 porcje: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki siemienia lnianego 3 szklanki wody 3 łyżki stałej części mleka kokosowego szczypta soli owoce do podania Płatki z siemieniem gotujemy w wodzie. Gdy wchłoną cały płyn, dodajemy mleko kokosowe
KucharzycaPysznie kremowa owsianka. Gotuję ją głównie na wodzie, a pod koniec gotowania dodaję stałą część mleka kokosowego. Smakuje pysznie o każdej porze roku. 2 porcje: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki siemienia lnianego 3 szklanki wody 3 łyżki stałej części mleka kokosowego szczypta soli owoce do podania Płatki z siemieniem gotujemy w wodzie. Gdy wchłoną cały płyn, dodajemy mleko kokosowe
Kucharzycasłów o produktach Suszone morele , to jedna z moich ulubionych zdrowych przekąsek. Nie tylko są idealne do przegryzania, ale też nadają się jako dodatek do sałatek, ciast, ciasteczek i owsianek. Te mnie nie zawiodły. Nie są przesuszone, są mięciutkie i po prostu pyszne. Dlaczego warto je jeść? Morele wpływają pozytywnie na ciśnienie, trawienie i pracę nerek, działają też zasadotwórczo, powinny
Słodkie okruszkispokrewnione z pomidorami, można serwować na wiele sposobów. Niektórzy dodają je do herbaty, inni podgryzają jako zdrową przekąskę między posiłkami. Idealnie smakują także jako ciekawy dodatek do śniadaniowej owsianki lub płatków musli. Dzisiaj jednak zaproponuję Wam dwa nietypowe pomysły do przetestowania w Waszych kuchniach. Lemoniada z dodatkiem jagód goji Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że obecna pora roku raczej
Oryginalny smakowsianych 1 duży ugotowany burak (ok. 250 g) 4 jajka 1 łyżka kakao 100 g śliwek suszonych 1/2 szklanki słodzidła, u mnie erytrytol Przygotowanie: Ugotowanego buraka … Czytaj dalej Owsianka z burakiem
czarrna od kuchniinspirację na niskowęglowodanowy poranny posiłek. Jeśli lubicie wytrawne dania, to mój brokułowy omlet z łososiem i mozarellą z pewnością podbije Wasze serca. Doskonale wiecie, że mam ogromną słabość do owsianek. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że nie każdy może rano spałaszować michę ciepłej owsiany , ze względu na trudności z opanowaniem glikemii poposiłkowej. Niektórzy są skazani na śniadania białkowo-tłuszczowe
DietologKrewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe Ciasto francuskie z dżemem Ciastka francuskie Ciasto francuskie na słodko Ciastka francuskie Wąsy Sorbet owocowy Artykuł Szybkie dania
Dorota Smakujebyć gotowym na przemianę w świeży bochenek o chrupiącej skórce. Dodatki możecie zmieniać według upodobania, tak samo, jak zakwas, na którym będziecie go piekli. Raz na pszennym zakwasie z owsianką i siemieniem lnianym, raz na żytnim ze słonecznikiem, a jeszcze później na mieszanym z dodatkiem suszonych płatków kwiatów i czarnuszki...możliwości tyle ile macie pomysłów! Mój ze zdjęcia dostał
Kuchnia w Słońcu Skąpana