skrzydełka z kurczaka w miodzie, młode ziemniaczki z koperkiem i buraczki zasmażane skrzydełka z kurczaka w miodzie, puree ziemniaczane i pomidory deserowe skrzydełka kurczaka w miodzie i sałatka z ogórków Smacznego :) Skrzydełka z kurczaka w miodzie fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskaproponuję herbatkę miętową lub rumiankową, wodę z miodem i cytryną lub mój „napój reanimacyjny”, na który przepis podam na końcu. Bardzo polecany jest również oczywiście sok spod kiszonej kapusty, ogórków lub buraków. Soki spod kiszonek, jak i same kiszonki są bogate w minerały i witaminy, które pouciekały w trakcie imprezy wraz z kolejnymi kieliszkami ? Poza tym, pomimo kwaśnego smaku
Kate's Kitchenktóra sprawdzi się na domowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 zielony ogórek 200 g tuńczyka w sosie własnym 6 dużych rzodkiewek ½ pęczka świeżego szczypiorku Sól Pieprz 3 łyżki majonezu Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy
VioletoweKucharzenieśrodek włożyć pesto, pokrojone pomidory i mozzarellę. Później pozostaje nam tylko zapiec wszystko i podawać np. z ziemniakami i mizerią z ogórków. Polecam Pieczony filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Składniki -4 pojedyncze piersi z kurczaka -2 pomidory* -opakowanie sera mozzarella -świeża bazylia -pesto z bazylii
Marta Gotujeucha! I tyle! Co zagościło na stole? Zobaczcie! CHRUPIĄCE GRZANKI Z ORIENTALNĄ SAŁATKĄ KRABOWĄ SKŁADNIKI: * chrupiące bagietki * awokado SAŁATKA: * paluszki krabowe „surimi” * por ( biała część ) * świeży ogórek * majonez ( oczywiście najlepszy jest TEN domowy ) * cytryna, limonka * sól, pieprz * świeże zioła do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Paluszki krabowe, pora i ogórka ( wydrążamy środek ) kroimy bardzo drobno. Majonez doprawiamy skórką z limonki
Ostra na Słodkososów lub dressingów. Tuż przed jedzeniem wymieszajcie zawartość saszetki z warzywami / sałatą. A wracając do ekspresowej sałatki do obiadu lub grilla… Składniki: 1 mała sałata 1/2 długiego zielonego ogórka około 2 łyżki posiekanego szczypiorku pęczek rzodkiewek 1 saszetka dressingu jogurtowego Folwark świeżo mielony kolorowy pieprz* *można pominąć Przygotowanie: Sałatę rwiemy w rękach i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone(...)plasterki rzodkiewki, posiekany szczypiorek i pokrojonego (obranego) ogórka (najlepiej pokroić go w półplasterki). Całość polewamy jogurtowym dressingiem i doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem (można pominąć, jednak my lubimy dobrze doprawione sałatki). Mieszamy składniki łyżką. Sałatkę podajemy do drugiego dania. Idealnie sprawdzi się również do dań z grilla (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Smacznego
Słodkie okruszkiwersji, dzięki dodatkowi czosnku i przypraw, otrzymujemy wyrazisty, konkretny smak i aromat. Do twarożku idealnie pasują wszelkie warzywne dodatki. My uwielbiamy pałaszować kanapki z twarożkiem i kiełkami, pomidorem lub ogórkami. Jeszcze mała uwaga odnośnie pomidora. Niektórzy pewnie wolą sparzyć pomidora wcześniej i obrać, ja jednak dodaję posiekany pomidor wraz ze skórką. Przyznam szczerze, że nawet mój mąż, który wielkim
Mieszam w Garnkusycąca i świetnie sprawdzi się na imprezie, grillu czy jako lunch do pracy. Składniki: 250 g szynki (może być również pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę i usmażona) duży ogórek zielony pół główki średniej kapusty pekińskiej około 100 g makaronu noodle papryka czerwona puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przyprawa do makaronu: 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego(...)sobą. Makaron noodle kruszymy, zalewamy gorącą wodą i dodajemy przyprawę. Pozostawiamy go w wodzie na około 10 minut, aż lekko zmięknie. Następnie makaron odsączamy na sicie. Szynkę, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz. Sałatkę odstawiamy do lodówki na godzinę. [caption id="attachment_7432" align
e-PrzepisyKulinarneChłodnik z ogórka, zielonego jabłuszka z dodatkiem kolendry… Zabiorę Was w co nieco azjatyckie, tajlandzkie klimaty….. po staropolsku…. Ekspresowa zupa ogórkowa właściwie w wersji smoothie. Bezglutenowa i oczywiście i bezmleczna Artykuł Chłodnik z ogórka i zielonego jabłuszka. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOmiejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – moje najlepsze przepisy na makaron y – sałatka makaronowa z pesto Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 2 pszenne tortille – 1 długi ogórek – 1-2 pomidory – 50 g sera feta – 10-15 czarnych oliwek bez pestek – 250 g krewetek – 2 łyżki masła – 2 ząbki czosnku(...)jogurtu greckiego – kilka krążków czerwonej cebuli Przygotowanie : Na patelni rozpuść masło, dodaj krewetki i przepuszczony przez praskę czosnek. Duś ok 8-10 minut. Na tortilli ułóż pokrojone pomidory, ogórka, pokruszoną fetę, oliwki, cebulę, krewetki i jogurt grecki. Zawiń tortillę i podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Tortille z krewetkami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plrybki, sera czy jajek, świetnie sprawdzają się w upalne dni, może i Wam zasmakują :) Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie roszponki (125 g) 10-12 pomidorków cherry 0,5 ogórka szklarniowego 4-6 rzodkiewek 1 mała puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym sól, pieprz oliwa z oliwek Liście roszponki rozłożyć na dwa talerze. Pomidorki pokroić w ćwiartki, ogórka
Simply Foodłyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 cebuli 2 łyżki mąki grochowej 2 łyżki bułki tartej przyprawy (u mnie sól i przyprawa do mięs) Dodatkowo: zielona sałata ogórek pomidor sos sałatkowy Sposób przygotowania: Jako pierwszą polecam ugotować czerwoną soczewicę – opłucz ją, a następnie daj do garnka i zalej wodą. Dodaj też szczyptę soli. Całość gotuj na małym(...)minut z każdej strony. Jeśli kotlety w trakcie grillowania staną się zbyt suche, skrop je wodą wymieszaną z oliwą z oliwek. Zieloną sałatę postrzęp, dodaj do niej pokrojonego ogórka i pomidora. Wymieszaj z przygotowanym zgodnie z opakowaniem sosem sałatkowym. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via GustoKlasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnajdziecie tam również przepis na fajny chłodnik groszkowo – ogórkowy. Odwodnienie. Śmiertelne zagrożenie. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Inny przepis na bardzo smaczny chłodnik, którego również bazą jest zielony groszek, ogórki oraz jogurt znajdziecie TUTAJ . Jednak przyprawy sprawiają, że jest zupełnie inny w smaku od tego poprzedniego. Zielony chłodnik. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Działo się – Gruzja I oczywiście
Kate's Kitchenprosty, smaczny dodatek do obiadu. Ugotowaną kalarepkę, pokrojoną w plastry panierujemy i smażymy w głębokim tłuszczu. Podajemy z młodymi ziemniaczkami, z masłem i koperkiem oraz mizerią ze świeżych ogórków lub z jajkiem sadzonym i kefirem. Ja swoją podałam z kaszą jaglaną, z cukinią, pomidorami i tymiankiem . The post Panierowana kalarepka appeared first on Moja Delicja
Moja Delicja