imprezach ponieważ jest pyszna, a to że przygotowuje się ją bardzo prosto. Składniki (na 3-4 porcje): 300g makaronu świderki puszka tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy duży ogórek szklarniowy 1 czerwona cebula Na dressing: 2 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki gęstego jogurtu łyżka drobno siekanej natki pietruszki sok z połowy cytryny sól i pieprz do smaku(...)dente w dobrze osolonej wodzie. Ugotowany, dobrze przelewamy pod zimną wodą. Odstawiamy do odcieknięcia. Do dużej miski przekładamy odsączony makaron, dodadajemy do niego odsączonego tuńczyka oraz kukurydzę. Ogórka dobrze myjemy i kroimy wzdłóż na ćwiarki. Nożem, usuwamy z niego gniazda nasienne i kroimy w małe kawałki, dodajemy do miski. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy, dodajemy do miski
Smaczna Stronamiło czas, próbując specjalności lokalu, czyli sushi. W naszym menu znalazła sie zupa miso, tradycyjna sałatka Benihana z imbirowym dressingiem, Nigiri z okoniem morskim i łososiem, Hosomaki z ogórkiem, Gunkan z tatarem z tuńczyka, rolka z krewetką w tempurze z awokado i mango i Warsaw roll, czyli rolka w tempurze z łososiem, serkiem i ogórkiem. Na deser dostaliśmy sernik
Kulinarne przygody Gatityczasu można zgrzeszyć. Składniki: 2 zupki chińskie (dałam 1 pikantną, 1 łagodną, ale jak wolicie ostre smaki to można dać 2 pikantne), 2 średnie pomidory, 1 długi surowy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, pół pora lub mała cebula, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku. Makaron pokruszyć, dodać sypkie przyprawy z zupek chińskich, pokrojone(...)kostkę pomidory, ogórka, paprykę, cebulę (lub pora pokrojonego w półksiężyce), odsączoną z zalewy kukurydzę. Całość wymieszać z majonezem i ketchupem. W razie potrzeby można dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić do lodówki, żeby makaron zmiękł i smaki się "przegryzły". Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej. przez noc warzywa puszczą sok, dzięki któremu makaron nabierze miękkości. Można też makaron zalać
Moja kraina smakówKlasyczna wątróbka drobiowa 🙂Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, do tego ziemniaczki z wody i surówka z młodej marchewki i cukinii , a to wszystko podkreślone smakiem świeżo kiszonego ogórka 😃 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)dolewamy resztę wody, dodajemy musztardy, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze 2 minuty. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody, surówką z marchewki i cukinii oraz z kiszonym ogórkiem
Kulinarne przemysleniaRóżne przepisy na moim blogu na ogórki już są-ale ciągle piszecie do mnie o podstawowy przepis na korniszony-więc dzisiaj dla was właśnie ten mój tradycyjny
Swojskie jedzonkozapiekane na grillu lub w opiekaczu. Składniki: - margaryna Smakowita - 8 kromek chleba tostowego - 8 liści sałaty - 2 plasterki pastrami - 4 plasterki sera żółtego (u mnie gouda) - 1/2 pomidora - 1/2 ogórka zielonego - kiełbasa wiejska Przygotowanie: Każdą kromkę chleba smarujemy margaryną Smakowita, na czterech kładziemy po jednym liściu sałaty na to kolejno 1/2 plasterka pastrami, plasterek sera, pomidor, ogórek zielony, pokrojona kiełbasa
Kulinarne życierewelacyjny... za takie soki powinni dawać nobla :D <3 - sok ananas - kiwi - szpinak to sok który ma kilka owoców w składzie banany, ananasy, winogrona, kiwi, pomarańcze, szpinak, ogórki, limonka, bardzo ciekawe połączenie smaków, myślę ze pyszne było by ciacho jakby zrobić ciasto shrek. Soki są mega pyszne, firma Victoria Cymes jest dobrze znana na rynku, nic dziwnego wiele
Dziś Ja gotujemięs lub placków. Podana z plackami z cukinii smakuje równie wyśmienicie, jak do grillowanej piersi kurczaka. 250 g arbuza 50 g sera feta 1 mniejsza cebula czerwona 1 mniejszy ogórek gruntowy ok. 20 g czarnych oliwek dwie garści rukoli sok z połowy limonki lub cytryny łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Arbuza kroimy w kostkę, cebulę(...)plasterki, ogórka w kostkę, oliwki na plasterki. W misce układamy rukolę, dodajemy pokrojone warzywa i arbuza. Posypujemy serem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Całość ma ok. 370 kcal
KucharzycaSkładniki: 200 g makaronu farfalle 200 g kabanosów 1 puszka groszku 1/2 pora 3-4 kawałki papryko konserwowej 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniszklanki mąki pszennej typ 1850 (ok. 65 g), - 1/4 łyżeczki soli, - 3 łyżeczki masła (ok. 15 g), - 1/3 szklanki gorącej wody. dodatki: - warzywa: sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, pomidor, - ząbek czosnku, - łyżeczka soku z cytryny, - pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 450 g), - łyżka oleju (ok. 10 g), - przyprawy: curry, papryka słodka, papryka ostra, sól(...)Placki smażymy na rozgrzanej patelni (aż pojawią się brązowe plamki). 5. Tortille zawijamy w wilgotną ściereczkę (inaczej placki będą się kruszyły). 6. Przygotowujemy warzywa: sałatę rwiemy na kawałki, ogórka, rzodkiewki, paprykę i pomidora kroimy w kostkę. 7. Przygotowujemy sos: łączymy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku z sokiem z cytryny, jogurtem, szczyptą soli i pieprzu. 8. Mięso z piersi kurczaka kroimy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachjasnego sosu sojowego 3 łyżki oleju sezamowego 100 g świeżego groszu cukrowego 1//2 żółtej cukinii 1 mała czerwona cebula Sałata endywia zielona ogórki piklowane w płatkach chili 2 czerwone pomidory malinowe świeża kolendra do podania Wykonanie : 1. Mleko podgrzewamy z margaryną doprowadzając mieszankę
vaniliowoczekoladowaKanapka z pomidorem, jajkiem i grillowanym boczkiem to pomysł na oryginalne weekendowe śniadanie. Przepis jest niezwykle prosty. Do przygotowania tego śniadania wybierzcie pieczywo jakie lubicie najbardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!które odbyły się we Wrocławiu. A tematem przewodnim było Zero Waste (czyli nic do zmarnowania) Składniki: sałata rzymska 1 marchewka k ilka rzodkiewek zielone szparagi 1 średni ogórek 100 ml octu winnego 100 ml wody 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ziaren gorczycy 0,5 łyżeczki ziaren pieprzu ½ łyżeczki soli k ilka płatków suszonej wołowiny Beef Jerky Sokołów(...)Wykonanie: Warzywa (oprócz sałaty) po umyciu pokroiłam: rzodkiewkę na cienkie plasterki, marchewkę i ogórka pokroiłam wzdłuż na cienkie długie wiórki,, a szparagi na większe kawałki. W rondelku zagotowałam ocet z wodą, miodem, solą, pieprzem i gorczycą. Warzywa zalałam gorącym wywarem i odstawiłam na 30-40 minut do zamarynowania. Sałatę rzymską podzieliłam na liście, opłukałam i rozłożyłam na pojedyncze listki
Kuchnia u KrysiMały pęczek zielonej cebuli (cebuszki) Sól, pieprz do smaku Dodatkowo do dekoracji: 2 opakowania serka do smarowania (użyłam naturalnego) Kiełki pora Kilka czerwonych pomidorków truskawkowych i żółtych rzymskich Zielony ogórek Odrobina zielonej sałaty strzępiastej Kilka plastrów cieniutko pokrojonego salami Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy bez tłuszczu aż do odparowania. Letnie łączymy z posiekaną szynką konserwową, startym(...)całkowitego wystudzenia. Ja upiekłam dnia poprzedniego, przed pójściem spać. Nazajutrz- lub po prostu gdy ostygnie, smarujemy całość serkiem naturalnym i ozdabiamy. Dół, to nic innego jak cieniutkie plastry ogórka, koronę stanowią kiełki pora, pokrojone pomidorki, sałata i zwinięte w różyczki salami
Kuchnia w czekoladziełyżki sosu sojowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki soku z ananasa 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz patyczki do szaszłyków tacka do pieczenia Sałatka: 4 ogórki korniszony z czosnkiem Krakus około 250 g młodych, małych ziemniaczków 1 główka sałaty rzymskiej garść roszponki 1 pęczek rzodkiewki pół pęczka szczypiorku Sos do sałatki: 2 łyżki gęstego jogurtu
Kraina Miodem Płynąca