Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka 2 łyżeczki jarzynki po 1/2 łyżeczki pieprzu, papryki słodkiej i ziół prowansalskich 6-7 pomidorów 2 ogórki kiszone 150 … Czytaj dalej Mielone ala zrazy w pomidorach
czarrna od kuchniTabbouleh – libańska odmiana sałatki warzywnej z pomidorów i bulguru z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki, ewentualnie także orzeszkami piniowym. U mnie dziś rolę bulguru spełniała kasza kuskus, efekt pysznej sałatki na stole. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Libańska sałatka Tabbouleh. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekupić najważniejszy składnik, czyli paprykę gochugaru, polecam tego sprzedawcę . Składniki: Bułka dobrej jakości Wegańska parówka (testowałam nowe parówki od Bezmięsnego mięsnego i nadają się idealnie!) Kimchi Czerwona cebula Ogórek kiszony/korniszon Prażona cebulka Czarny sezam Ketchup, wegański majonez, musztarda Przepis: Bułkę możemy podpiec w piekarniku (dla przyjemności chrupania), następnie dodajemy musztardę, parówkę i nakładamy hojną porcję kimchi. Teraz kolej(...)dodatki. Wybrałam moje ulubione - czerwoną cebulę i ogórek korniszony. Na wierzch hot doga oczywiście trafił ketchup, odrobina wegańskiego majonezu oraz posypki - prażonej cebulki i czarnego sezamu
Emcia PichciSkładniki (jedna porcja) - 150 g obranej cukinii - 25 g mąki orkiszowej lub kukurydzianej - jajko - sól, pieprz - 1 łyżeczka oleju Dodatki - pół pomidora - ogórek konserwowy - plaster żółtego sera Wykonanie Cukinię trzemy na tarce. Dodajemy jajko oraz mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy nasze ciasto na kształt pizzy. Pieczemy z obu stron na złocisty kolor. Pod koniec układamy kawałki(...)pomidora, pokrojonego ogórka oraz ser. Przykrywamy pokrywą i pozostawiamy dopóki ser się rozpuści. Pizzę podajemy z keczupem lub domowym sosem czosnkowym. Smacznego
Health-Fit-Lifezupy lub w zdjęcie. Zupa z cukinii i ziemniaków Zupa ziemniaczano-porowa Krem z fioletowych ziemniaków z wędzonym łososiem Zupa ziemniaczana z rozmarynem i wędzonym łososiem Zupa ze świeżych ogórków z dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami na ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw, z dodatkiem pieczarek Zupa z pomidorów z dodatkiem sera pleśniowego Zupa z cukinii
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1/2 opakowania kaszy kuskus (120 g) 1 puszka tuńczyka 2 cykorie kawałek pora 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie: Kuskus przygotować zgodnie … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i cykorią
czarrna od kuchniSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki: 200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek sól i pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych
Wino Francja Kuchniapodarki w postaci owoców i warzyw z własnej działki. Czasami jest ich tak dużo, że musimy je przerabiać na przykład na OGÓRKI CURRY Ostatnio dostaliśmy kolejny transport, postanowiliśmy zrobić ciasto ze śliwkami. To był strzał w dziesiątkę, wyrosło do nieba i smakowało jak u babci
kuron.com.pldzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na tradycyjny chłodnik litewski. Jest to chłodnik, przygotowywany z botwinki, z dodatkiem świeżych ogórków, kopru i szczypiorku. Niegdyś mieszany ze zsiadłym mlekiem lub gęstą śmietaną, dziś również z maślanką, kefirem bądź jogurtem. Klasyczny chłodnik litewski podawano z szyjkami rakowymi, które dziś zastąpione zostały jajkami gotowanymi na twardo. Tego... Tryb czytania Artykuł Chłodnik litewski
PysiaGotuje.plprzełomie XIX i XX wieku i podbiło cały świat. Istnieje trzy wersji historii powstania tej potrawy. Wszystkie wersje oprócz nazwiska Stroganow łączy przepis: wołowa polędwica pokrojona w paski, pieczarki, ogórki konserwowe i śmietana. Danie ewoluowało i dziś występuje w wielu wariantach smakowych i z różnymi dodatkami. Każdy kraj ma własną jego wersję. W Szwecji zamiast wołowiny dodaje się kiełbaski
Wędrówki po kuchnikoktajlowymi. Składniki : pomidorki, u mnie koktajlowe, ale mogą być również np. paprykowe-jeszcze lepsze chrzan, kiście kopru, czosnek woda plus sól Przygotowanie : Pomidorki umyć, przygotować solankę, taką jak do ogórków kiszonych tzn. 1 łyżka soli niejodowanej na 1 l. wody Chrzan, czosnek obrać, ewentualnie rozdrobnić Do umytych słojów wkładać pomidory i przyprawy, zalać przegotowaną solanką Zakręcić suchymi, czystymi dekielkami
Proste Potrawyziaren (ryż biały długoziarnisty, jagody pszenicy, quinoa biała, quinoa czerwona, ryż czerwony, ryż dziki, kasza bulgur z pszenicy, soczewica) 1/2 puszki kukurydzy, odsączonej z zalewy 1/2 zielonego ogórka, pokrojonego w drobną kostkę 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę na sos: 3 łyżki oliwy, np. Monini Classico(...)minut (aż mięso będzie w środku upieczone). Gdy mięso się piecze, przygotuj resztę sałatki. Do miski wsyp mieszankę Rice&More 90 sek. 7 ziaren. Dodaj kukurydzę, ogórka, kolendrę, pomidorki koktajlowe i czerwoną cebulę. Składniki sosu wymieszaj (np. w małym słoiczku) i polej nimi sałatkę. Wymieszaj. Gdy kurczak się upiecze, odstaw go na 10 minut, następnie pokrój na plastry
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 3/4 szklanki ryżu lub 1 woreczek 200 g mini krewetek 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa w syropie 2-3 ogórki konserwowe 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz … Czytaj dalej Sałatka z krewetkami
czarrna od kuchniPewnie wszyscy dietetycy łapią się za głowię "makaron na śniadanie?" No tak :) Tak wyszło... Sałatka z makaronem i szynką czerwona papryka odrobina cebuli ulubiony makaron świeży ogórek kukurydza szynka *(patrz na sam dół) jogurt naturalny koper sól, pieprz To chyba najłatwiejsza sałatka świata. Makaron gotujemy, studzimy (!), paprykę, ogórek i szynkę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę
Kuchnia moimi oczamiwieprzowina również powinna się sprawdzić. Składniki na 3-4 porcje: 400 g mięsa gulaszowego wołowego/wieprzowego lub z piersi z kurczaka 200-300 g pieczarek 6 szt. średnich ogórków konserwowych/kiszonych średnia papryka czerwona średnia cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka musztardy 2 łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki łyżeczka majeranku 3/4 łyżeczki oregano i bazylii sól i pieprz
Pyszny Duet