cytryny, sól ( sok dodawać ostrożnie ) - jeszcze raz zmiksować. Zalety masła (znalazłam w sieci ) -pomaga obniżać ciśnienie krwi,- zapobiega skokom cukru we krwi,- zawiera luteinę, która chroni oczy,- jest bogate w kwas foliowy,- wspomaga układ odpornościowy,- może chronić organizm przed nowotworami- ma właściwości antystarzeniowe,- wspomaga odchudzanie
Proste Potrawyroślin. Otrzymałam je ze sklepu cebule.pl Jak na razie są to tylko cebulki, posadzę je i wkrótce się zazielenią, a na drugi rok mam nadzieję, że będą cieszyć oczy już kwiatami.Wybrałam funkie, liliowce, rozchodniki w różnych kolorach, ale najwięcej lilii, bo bardzo je lubię. Mam już kilka odmian tych kwiatów w swoim ogrodzie, ale te do przetestowania
Proste PotrawyKochani jestem dziś po zarwanej nocce ;/ praca ponad wszystko ;) heheh...Naszła mnie ogromna ochota na placki ziemniaczane, możecie sobie wyobrazić tarcie ziemniaków na tartce gdy oczy się same zamykają..no ale udało się palce całe, placków.......juz nie ma ;) 1 kilogram ziemniaków 4 łyżki mąki 1 jajko olej smażenia 5 zabków czosnku
NaKońcuJęzykapracy, i jak już ledwo oddycham krzyczy na mnie z tv... a nie nawidzeeee za muszę się tak męczyć ;) tyle potu wylewać i w czasie treningu ledwo widzę na oczy i mam kłopoty z oddychaniem hhehe ;)...http://www.youtube.com/watch?v=1MxxFQWBW20&list=PLS7jlUJi31NtSqgX4pJ4yafQwGIyDJvzVAle...trzeba szukać pozytywów w tej męce...i na nich się koncentrować...A co do składników to tak jak widać na zdjęciach: pomidorki
NaKońcuJęzykaskóry, dermatozy, pokrzywka, wypryski, egzema,świąd, suchość, pękanie, trądzik, ziemista cera - nadwrażliwość jelit, zespół jelita drażliwego - uchyłkowatość jelit - rozdrażnienie, nadpobudliwość nerwowa - żółtaczka - czerwone oczy, zmiany pod oczami, zmiana owalu twarzy - zaburzenia snu, bezsenność - problemy z przemianą materii, nadwaga, niedowaga, silne łaknienie - wypadanie włosów (zatrucie jonami metali ciężkich, głównie rtęci) - choroby reumatyczne
NaKońcuJęzykatrzy lata temu. Rock in Wroclaw. Stamtąd to już rzut beretem było. Ale niestety w poniedziałek do roboty trzeba było wracać ;) Ech, biednemu to zawsze wiatr w oczy. Biednemu może tak, ale chcącemu w żagle. Albo gmole. Niech no tylko Gizmo oderwie pupsztala od podłogi, a Stwórca już zadba o szczegóły. Wierzę w niego. Kiedy zapytałam
bastalenaczas, wówczas można sięgnąć po gotowy produkt) Banana obieramy i przekrajamy na dwie części. Na jeden talerzyk ścieramy czekoladę, a na drugi wysypujemy kakao. Obtaczamy banany. Wkładamy goździki jako oczy. Robimy muszle przy pomocy bitej śmietany. Tego ślimaka, który był obtoczony w czekoladzie dodatkowo posypujemy z wierzchu. ( jakimś cudem udało mi się zrobić zdjęcia, zanim synek się do nich dorwał
Kolizje SmakówOstatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy hasło: "kupując kebaba wspierasz Araba - stop islamizacji europy". W ramach wrodzonej przekory od razu nabrałem ochoty na zjedzenie pysznego kebaba. Niezbyt ufam warunkom sanitarnym w miejscach, gdzie można kupić prawdziwy turecki kebab, więc postanowiłem zmierzyć się z tym zadaniem samodzielnie i przygotowałem Shish - Kebab z mielonego mięsa wołowego z chrupiącymi ziemniaczkami, sałatką
Wyprawy kulinarnedziwo, nawet nie protestował. Zapakowałam go w Gizmowóz i w długą. Na moją zgubę urząd ten stacjonuje obok pewnego dyskontu. A tu 10 Kroners Marked jest! Oczy mi się zaświeciły. Paszczęka rozdziabiła. Urząd nie zając, nie ucieknie. A kiełbachę wykupić mogą! Wyobrażacie sobie w Biedrze promocje po złotówce? Ludzie by walili drzwiami i oknami, i kominem nawet.Tak
bastalenaWidziałam jej twarz, szarą, wręcz przeźroczystą, bez emocji. Zapadnięte policzki, wysunięty podbródek i oczy, patrzące na mnie z nadzieją. Chude ciało, wątłe i tak bezbronne, a wystarczyłoby tchnąć w nie odrobinę życia. Baza dawców komórek macierzystych DKMS, czyli poważna sprawa. Wystarczy się zarejestrować, przejść etap kwalifikacyjny i czekać na telefon o znalezieniu bliźniaka genetycznego. Może uratujesz komuś życie?Kiedyś
W kuchni Karmel-itkibagien, polan zalanych wodą, kanał, a na dodatek dzień wcześniej padał deszcz. Zaopatrzeni w kalosze przebrnęliśmy przez napotkane mokradła, i jak udało się stanąć już na suchym gruncie, moje oczy przywitał widok pięknego, dorodnego podgrzybka! Trafiliśmy w miejsce, gdzie rosło ich na prawdę dużo. Przeważnie małe, młode podgrzybki, wprost idealne do zamarynowania! Uzbieraliśmy tam ponad połowę koszyka każdy i ruszyliśmy
PastelFoodunikatowy bardzo ciekawy smak. Jest przepyszne i jak tylko kończy nam się jedna kostke od razu robimy następną. Wygląda przy tym niezwykle efektownie i oprócz zmysłu smaku, cieszy także oczy :) Czas przygotowania: 5 minut + pół godziny chłodzenia Ilość porcji: cała kostka Składniki: Kostka masła Pół pęczku szczypiorku ( ja wymieszałam „prawdziwy” szczypiorek z kupnym) Pół pęczku pietruszki ( można zastąpić koperkiem, bazylią
Kolizje Smakówdorosłym. Czas przygotowania: 10 minut Składniki 2 parówki (choć może być dowolna ilość, w zależności od ilości chętnych :) Najpierw na naszej parówce wycinamy dwa malutkie kółka, które będą imitować oczy. Następnie nieco poniżej nacinamy łuk (to będzie buzia) Dalszą część parowki rozcinamy. Następnie wstawaimy parówki do wody i czekamy aż zacznie się gotować, wowczas ramiona ośmiornicy samoistnie zaczną nam się
Kolizje SmakówMacie taką potrawę, że jak mówicie o niej znajomym to każdy robi wielki oczy i mówi , że wcześniej o takim połączeniu w ogóle nie slyszał? Potem przygotowujesz, częstujesz go i się okazuje że danie smakuje wyśmienicie. My mamy. Są to naleśniki z wątrobianką. Ponoć przepis poznański, przekazany nam przez naszą babcie. Jednak, nie wiedzieć czemu, mało który współczesny poznaniak słyszał
Kolizje Smakówbanan i borówki Na czystym, jasnym talerzu przy pomocy polewy czekoladowej rysujemy pajęczynę. Brzoskwinie przekrajamy na pół i wyciągamy pestkę. Zaznaczamy półokrag i sciągamy skórkę. Przy pomocy wykałaczki robimy oczy pająka i układamy go na pajęczynie. Śliwkę przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę i kroimy w grube paski. Układamy nogi pająka. Z banana wycinamy motyle i układamy na pajęczynie. Dorzucamy wszelkie
Kolizje Smaków