dodatkiem masy kajmakowej**banan, twarożek, jogurt naturalnyWczorajszy praktycznie spontaniczny wypad na miasto, najpierw na "koncert" do baru. Ostrzejsze brzmienia. Było i pogo, które w sumie widziałam pierwszy raz na oczy. W którym nie brałam udziału, bo jednak trochę to mnie przeraża. Ściana śmierci, serio? To był mały występ. Kilka(dziesiąt) ludzi i tyle. A co to by było na takim
More food, love and dreamschciała mnie zważyć, a mi po twarzy płynęły łzy. Prosiłam i płakałam. Nie chciałam. Bo wiem, że to co bym zobaczyła by mnie zabolało. Mama powiedziała, że zawiąże mi oczy, ale i tak nie chciałam, bo wiem, że wtedy błagałabym ją, aby mi powiedziała. Teraz. gdy u ginekologa, padło pytanie ile ważę i odpowiedziałam, że nie wiem, padło
More food, love and dreamsobudzić w "karuzeli" Mieliście kiedyś tak, że w pół śnie kręcicie się w koło, a gdy się budzicie to w cale nie mija? Dodatkowo boli was głowa, a zamknięte oczy powodują nasilenie? Nie? Serio nie polecam, okropne uczucie, niestety raz na jakiś czas tak mam i nawet nie wiem dlaczego..Teraz idę odmóżdżyć się jakimś serialem
More food, love and dreamstrochę odpuścić, w końcu się wyspać, bo ostatnio nawet w weekend tego nie robię, a wręcz śpię wtedy jeszcze mniej. Wory pod oczami są już codziennością, a to, że oczy kleją mi się na lekcjach i jedyne co mam zrobić to iść spać to norma. Ale, najgorsze, że nie mogę tak po prostu się wyspać, bo trzeba zrobić to tamto
More food, love and dreamskażdy po ok 70 dagsól,pieprz, kolendrarozmaryn świeży kilka gałązek80 dag ziemniakówkilka łyżek olejuprzyprawy do ziemniaków: po łyżeczce: kminku, majeranku, chili, paprykisłodkiej, kolendrysólWykonanie:Rybę sprawiamy, wyrzucamy też skrzela i oczy. Myjemy, obsuszamy, dokładnie nacieramy solą i pieprzem oraz kolendrą wewnątrz i zewnątrz ryby. Układamy na blache do pieczenia obkładamy rozmarynem. Wkładamy go też po gałązce do środka ryby. Ziemniaki obieramy
Z Majeczką w kuchniUwielbiam chodzić na stragany warzywne. W Krakowie szczególną miłością darzę Stary i Nowy Kleparz. Wiosną moje oczy cieszą zielone nowalijki, latem czerwone truskawki i maliny, a jesienią kolorowe papryki, pomarańczowa dynia i żółte kukurydzy. Kukurydzę w kolbach po raz pierwszy jadłam nad morzem. Nie przeszkadzało mi, że między zębami oprócz drobinek soli zgrzyta piasek (konsumpcji oddawałam się na plaży) - byłam
W kuchni Katieaskorbinowego, a w 100 g cytryny znajdziemy go tylko 31 mg. Oprócz witaminy C znajdziemy w papryce witaminę A i E, które mają zbawienny wpływ na nasze oczy, skórę, włosy i paznokcie. Ponadto czerwona papryka zawiera składniki mineralne, takie jak wapń, potas, magnez i żelazo. Składniki te korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego, a potas reguluje
W kuchni Katiesamo się broni, a sałatce dodaje to coś. Kupisz je tutaj: kliknijCzosnek Niedźwiedzi - Smakuje genialnie, jest bardzo aromatyczny i świetnie się prezentuje dzięki zielonej barwie, której oczy potrzebowały w naszej miseczce. "Ma działanie bakteriobójcze, przeciwcukrzycowe, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega nowotworom złośliwym, miażdżycy, pobudza wydzielanie soku żołądkowego
Wypisz WymalujEtnie snieg leży przez cały niemal czas.Ja herbaty nie słodziłam białym cukrem, jak zdrowo to do samego końca. Posłodziłam ją syropem trzcinowym. Następnie dodałam kilka kropel LIMMI. Zamknęłam oczy i....przenioslam się na moja Sycylię, gdzie niebo błękitne, morze przeczyste i soczyste cytryny !Wpadnijcie na stronę INDEX FOOD również na FB TUTAJSmacznego
Z Kuchni Do Kuchnisposób nie przywołać wspomnień, z moim pierwszym razem... jak je robiłem :) Będąc kilka miesięcy temu na zakupach w pewnym sklepie, trafiłem na tydzień włoski. Wpadł mi w oczy makaron: duże rureczki, które jak się domyśliłem po pudełku, nazywały się Cannelloni. Pomyślałem sobie, że są idealne do napchania mięsa mielonego :) Nie zdawałem sobie wtedy sprawy z dania o tej nazwie
Parowar Facetaciasta, wykładamy na obsypaną mąką stolnicę i robimy mordkę baranka, a następnie robimy długie, cienkie wałeczki i zwijamy w ślimaki tworząc rogi oraz tułów barana.Wciskamy rodzynki, które będą jako oczy. Całość odstawiamy na jakieś 10 min, a w międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200st. C. Wkładamy naszą bułkę i pieczemy ok. 20 - 25min. Smarujemy całość żółtkiem wymieszanym z mlekiem i wkładamy
charlotte gotujeznajdziecie tu). Do małej miseczki sypiemy cukier i dokładnie obtaczamy w nim wierzch babeczki - tak by cukier przykleił się do całego lukru.Z reszty lukru robimy pyszczki i uszka.Nosy i oczy można ulepić z ciemnej masy cukrowej/marcepanu lub zrobić z czekoladowych koralików. Na języki dobrze nadają się kolorowe cukrowe perełki.Smacznego! Ciastkożercy
Ciastkozercyjedno w środku za pomocą najmniejszej foremki. Głowę pingwina przyczepiamy na babeczkę. Jeśli nie będzie się trzymać wystarczy lekko zmoczyć ją od spodu wodą (np. patyczkiem do uszu). Przyklejamy oczy i dziób.Środkową foremką wycinamy wąski półksiężyc na mikołajową czapkę i przyczepiamy na babeczkę. Z białej masy formujemy rulonik na brzeg czapki i pompon.Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercykółeczko i ścinamy je nieco z dołu przy pomocy największej foremki. Przyklejamy na babeczkę. Z czerwonej masy najmniejszą foremką wycinamy nos i ścinamy z dołu podobnie jak głowę.Doklejamy oczy i uszy. Brązową masę rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy nożem paseczki na rogi.Smacznego!Ciastkożercy
CiastkozercyNajlepsze dekoracje to te, które można wyczarować w kilka minut z łatwo dostępnych materiałów - cukierków,ciasteczek, pralinek czy żelek. Niewątpliwie taką dekoracją jest renifer, którego
Ciastkozercy