uzyskania złoto-brązowego koloru. Posypujemy pozostawioną porcją sera i dopiekamy kolejne 2-3 minuty, do czasu aż ser się rozpuści. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam
Rozpustne gotowanieSuper Mamą! Polecam! Składniki na kawę mrożoną na jedną porcję 1,5 łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej, najlepiej tej drobniutkiej jak pyłek 1-2 łyżeczki cukru 75 ml zimnego mleka zimna woda mineralna gałka lodów kawowych kilka kostek lodu Kawę umieszczamy w miseczce, najlepiej wąskiej, a wysokiej, dolewamy 4-5 łyżek zimnej wody i ubijamy spieniaczem do mleka
Rozpustne gotowanieUgotowane knedle wyjmujemy z wody, przekładamy na talerz, żeby odparowały, po 2-3 minutach wkładamy do miski i obtaczamy w orzechach z miodem. Podajemy na ciepło, choć i na zimno nie tracą nic ze smaku. Polecam
Rozpustne gotowaniejuż chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi w niej jagodami, które nadały sernikowi soczystości i zrównoważyły jego słodki smak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam
Rozpustne gotowaniezdobimy nią wierzch ciasta, całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zarumieni. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Rozpustne gotowaniezdobimy nią wierzch ciasta, całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zarumieni. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Rozpustne gotowanieDziś przedstawiam przepis na pyszne paszteciki z mięsem i suszonymi grzybami. Idealne do barszczyku lub jako ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na zimno jak i na ciepło. Polecam!!! Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami: NADZIENIE: 800 g karkówki 50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 1/3 szklanki rosołu sól pieprz 1 czerstwa kajzerka lub pół bułki
Rozpustne gotowanieminut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, otwieramy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i studzimy. LUKIER: 10 łyżek cukru pudru zimna, przegotowana woda Cukier przesiewamy do miseczki, dodajemy 2-3 łyżki wody (lukier powinien być płynny), zimne ciasto dekorujemy lukrem. Gotowe
Rozpustne gotowanieNiesamowicie kremowy i aksamitny serniczek. Delikatnie kwaskowy, o wspaniałym, bogatym smaku. Idealny! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik na zimno: na formę o średnicy 20 cm CIASTECZKOWY SPÓD: 100 g zmielonych w blenderze herbatników 40 g stopionego masła Tortownicę wykładamy szczelnie folią spożywczą. Herbatniki mieszamy z masłem, przekładamy na spód formy i grzbietem łyżki, równomiernie, dociskamy
Rozpustne gotowaniedodajemy na talerzu płatki migdałowe, aby miało co nam chrupać :) Ważne jest, aby zupa była odpowiednio gorąca - dodajemy do niej po 2 plasterki sera camembert (jeżeli zupa będzie zimna ser nam się nie roztopi, co zupełnie zmieni smak) Zupę a'la krem podajemy z paluchami z cista francuskiego z serem gouda i z szynką szwarcwaldzką. Smacznego
dlaSmaQwarzyw wraz z czosnkiem. Do miski wlej jogurt i całość dobrze wymieszaj. Dolewaj stopniowo wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj na zimno. Smacznego
Moja pasja smakuaglanella to aksamitny krem z kaszy jaglanej do podania na ciepło lub zimno z dowolnymi dodatkami, na słodko lub w wersji wytrawnej. Znakomity deser i/lub śniadanie ze świeżymi lub suszonymi owocami, orzechami, ziołami lub jadalnymi kwiatami - zdrowa alternatywa dla nutelli. Wyśmienita przystawka z suszonymi pomidorami lub wędzonym łososiem. Z chłodzącymi dodatkami (np. miętą) przyniesie przyjemne orzeźwienie w upalne
SzczyptaSmaQPyszny, lekki sernik na zimno z jagodami. Składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g twarogu półtłustego 250 ml mleka 180 g śmietany 30% 4 łyżki żelatyny szczypta soli 200 g jagód 3 łyżki cukru opakowanie galaretki jagodowej ok 200 g herbatników Przygotowanie W wersji z blenderem, do miski wrzucamy jagody (jakieś 150 g, resztę odstawiamy), twaróg, mleko i miksujemy
e-PrzepisyKulinarnerozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30-35 min do zarumienienia brzegów. Następnie wyciągamy je i lekko studzimy. PODANIE Ciasto dobrze smakuje kiedy jest ciepłe, ale także i na zimno. Świetnym dodatkiem są lody waniliowe lub bita śmietana. Po zjedzeniu odnawia życie, dodaje punktów Magicki lub odporności na ogień (w zależności od zastosowanych owoców). Trzeba przyznać, że mieszkańcy Skyrim potrafili dogodzić
Nerds Kitchennawilżaniu skóry za pomocą kosmetyków. Masło Shea dostarcza również wszystkich najważniejszych witamin potrzebnych, aby skóra wyglądała młodo i gładko , a co najważniejsze, zdrowo . Jego właściwości chronią skórę przed wiatrem, zimnem, ostrym słońcem oraz wspomaga w znacznym stopniu leczenie ran i oparzeń. Masło Shea stymuluje aktywność komórek, walczy z efektem ich starzenia i naprawia starą, zniszczoną i stwardniałą skórę. Polecam MASŁO
breakfast of dreams