który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasiwrzącą wodą i gotować do czasu aż się rozpuszczą. Gorący budyń wymieszać z gorącymi rozpuszczonymi landrynkami, dodać miętowy syrop, wymieszać i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Gdy masa budyniowa będzie zimna utrzeć ją z miękkim masłem. Miętową masę wyłożyć na wystudzony biszkopt, przykryć herbatnikami i wsadzić do lodówki na czas przygotowania agrestowej pianki. Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody
Krakowskie smaki Anizostawić na noc w lodówce i upiec następnego dnia). Zapiekamy ok 20 minut w 200 stopniach (termoobieg). Podajemy w towarzystwie warzyw sezonowych, sałat. Uwaga! Ryba smakuje też wyśmienicie na zimno
Szybko Tanio SmacznieSałatka idealna na śniadanie, polecam szczególnie wykorzystać łososia wędzonego na zimno! W tym całym amoku zapomniałam o dressingu do sałatki a pomysł miałam świetny. No cóż, pomysł wykorzystam a sałatka broni się tak czy siak bez dressingu. Składniki: 100 gram wędzona łososia (najlepiej takiego w kawałku) garść sałaty Endywii 3 jaja kawałek sera pleśniowego (np. z niebieską pleśnią
Mango PapajaSmaczne placuszki z chińską fasolką mung. Idealne również na zimno z sosem czosnkowym. 4 jajka 0,5 szklanki fasolki mung 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 400 g filetu z piersi kurczaka 2 duże cebule 6 pieczarek Sól Pieprz Dzień wcześniej przygotowujemy fasolkę. Zalewamy ją ok. 1,5 szklanki wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie gotujemy
VioletoweKucharzenieoryginale jest to danie wywodzące się z kuchni bułgarskiej, ja zrobiłam swoją wersję wegańską. Bardzo sycące smaczne zarówno na ciepło jak i zimno, według mnie nadaje się idealnie na zabranie na przysłowiowego girlla bo fajnie się „kupy” trzyma . Składniki: 500 g przesianej mąki pszennej 1 banan 150 ml ciepłej wody płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy/oleju pęczek zieleniny
greenscarfPrzygotowanie : Cukinie i pomidory pokroić w plastry, przyprawić i podsmażyć na oliwie. Układać na przemian z mozzarellą. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem. Idealnie smakuje na ciepło jak i na zimno
Magiczne Życie MartySkładniki: kawa rozpuszczalna 2 łyżki, porzeczki czarne 1,5 szklanki, mleko 3,2% 500 ml, cukier 2 łyżki, woda zimna 1 szklanka, lód 12 kostek porzeczki czarne dojrzałe obrać, opłukac na sitku, odsączyć, wsypać do dzbanka miksera z nożem do kruszenia lodu dodać pozostałe składniki i wszystko dobrze zmiksować kawę wlać do wysokich szklanek, wyszły 4 szklanki 270 ml jedna
W Mojej Kuchni Lubiędanie przygotujemy bardzo szybko i będzie wspaniałą przystawką w oczekiwaniu na danie główne, czyli grillowane mięsa i warzywa. Ananas doskonale smakuje zarówno na zimno, jaki na ciepło. Możemy go również przygotować na patelni grillowej, jeśli chcemy go przygotować w domu. Grillowany ananas z szynką parmeńską Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 3-4 osób Składniki: 1 mały dojrzały ananas
Kulinarne przygody Gatitykażdą okazję - sernik i szarlotka. Pomysł na kolejną wersję szarlotki zrodził się niedawno przy okazji Wielkanocy i postanowiłam go w końcu zrealizować. Mamy serniki pieczone i te na zimno, a ciasta z jabłkami głównie występują w tej pierwszej wersji. Ta propozycja jest trochę inna, lekka i świeża, w sam raz na wiosnę :) Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie Łaciaty
FitKotkawałek kurczaka ( porcja rosołowa, udko, dwa skrzydełka, pierś itp. ) włoszczyzna ( marchewki, pietruszka, zielona część pora, seler ) ziele angielskie, liść laurowy Warzywa umyć i obrać, opłukać mięso. Do garnka z zimna wodą wkładamy mięso, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Zimą często korzystam z przygotowanej zieleniny. Owijam natkę pietruszki, zieloną część
Atlas Smakówmieszamy razem. Doprawiamy solą i pieprzem. Tartę wypełniamy botwinka i zalewamy masą. Pieczemy ok 30 min do ścięcia masy i zrumienienia ciasta. Posypujemy orzechami. Podajemy na ciepło lub zimno. Inspiracja: klik
Atlas SmakówDynia marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs na ciepło i zimno, sałatek oraz jako samodzielna przystawka. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami. Polecam wszystkim którzy lubią smak warzyw marynowanych w occie. Składniki: ( korzystałam z przepisu Smacznej Pyzy z małymi zmianami ) 2 kg dyni melonowej żółtej 2 szklanki octu spirytusowego 10% 2 szklanki wody opakowanie cukru waniliowego 2 szklanki cukru 2 łyżeczki
Atlas Smakówśledzia solonego w płatach ( ok 5 szt. ) 3 duże cebule ziarenka kolorowego pieprzu liście laurowe ziele angielskie dobrej jakości olej ( lub oliwa, olej lniany ) ocet ( ewent. cytryna ) mleko ( ewent. zimna woda ) Śledzie moczymy w mleku 12 h lub dostosowujemy czas moczenia do smaku - nie powinien być jednak za słony. Po moczeniu płaty śledzia zanurzamy na chwilę w occie ( zachowają jędrność
Atlas Smakówczęść pora, seler ) ziele angielskie, liść laurowy makaron bez jajeczny w kształcie literek mały słoiczek koncentratu pomidorowego sól i pieprz Warzywa umyć i obrać, opłukać mięso. Do garnka z zimna wodą wkładamy mięso, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Makaron gotujemy osobno wg instrukcji na opakowaniu. Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć
Atlas Smaków