wierzchu ułożyć ciasto, zawijając jego brzegi do środka, pod pomidory. Piec w 220 st. C. przez 2-30 minut, aż ciasto nabierze złoto-brązowego koloru. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Słonko grzeje. Czyż to nie cudowne...? Bardzo miła odmiana po duńskim podobno lecie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeogniu i dodajemy cukru. Proporcje cukru do owoców wedle uznania. Po kwadransie sos miksujemy. Podajemy na ciepło lub na zimno, z makaronem lub ryżem. Sos możemy też długo przechowywać dzięki temu, że był podgotowany. Wystarczy prze
prawdziwe jedzeniedoskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę. Nadał mojej sałatce odpowiedniej kwaśności i smaku. To idealny dodatek zarówno do przetworów, jak i innych potraw, szczególnie przygotowywanych na zimno. Ocet można z powodzeniem wykorzystać do surówek, wytrawnych galaretek czy marynat. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy Jamar , firma oferuje wiele wspaniałych produktów, niezbędnych
Tradycyjna kuchnia Kasikawałki moreli. Resztę surowego ciasta wałkujemy, wycinamy z niego paski i nakładamy na tarte wzdłuż i wszerz. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno
Mango PapajaSernik na zimno z arbuzem Sernik z arbuzem to mój mały eksperyment. I można powiedzieć, że całkiem udany. Sernik wyszedł bardzo delikatny, lekko orzeźwiający i co najbardziej spodobało się mojej córce, różowy:) Składniki: na spód: 2,5 opakowania herbatników petit (250 g) 100 g masła masa serowa: 500 g sera mielonego 400 g jogurtu greckiego 250 g cukru
na moim stole...pełni, ale kawałeczek ciasta z budyniem, polewą krówkową i orzeszkami do popołudniowej kawki chyba będzie miłą odmianą :) Chociaż żeby nie było - w zanadrzu mam przepis na kostkę malinową na zimno, ale to następnym razem. Jak ukropy odpuszczą to może odważycie się odpalić piekarnik i wypróbować ten prosty, słodki przepis? Składniki na formę o średnicy 26 cm: biszkopt: 4 łyżki
Ze smakiem i z pasjąniby mam wszystko... No ...nie mam podstawowego składnika- to jest tych całych biszkoptów ! Zaglądam na bloga do Maniusi i w oko wpada mi Jej sernik na zimno! , prosty jak drut. Nie mam borówek, ale mam jeżyny, które zebraliśmy w Beskidzie Niskim na szczycie Zamczyska. Tak to będzie zimne ciacho pełne wspomnień. Zniknie zapewne w pół dnia. Połowa ,jak zwykle pójdzie
Z Kuchni Do KuchniBardzo proste o ciekawym smaku, Kolejne danie w temacie na obiad i na zimno do pracy :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaczasu do czasu przygotowuję tarty. Poniżej znajdziecie przepis na kruchą tartę z kurkami, serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Pyszna i aromatyczna - smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion SmakówNiedziele trwa , a ja nadal w niej uczestniczę . Na ten weekend będzie Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa 24 cm serek
Różowa kuchniazagotowania. Wlewamy wodę i znowu zagotowujemy. Pewnie będzie się mocno pieniło. Całość gotujemy około 2 minuty. Wyłączamy ogień i czekamy aż mieszanina ostygnie. Nie musi być zupełnie zimna. Po prostu żeby nie była bardzo gorąca. Dolewamy spirytus, mieszamy i przelewamy do słoika, w którym wcześniej umieściliśmy suszoną skórkę z pomarańczy. Zakręcamy i odstawiamy na dobę. Po dobie filtrujemy
Marder&Marder ManufactureZostawiamy na 16 do 24 godzin do namoczenia. Następnie odcedzamy, przelewamy do butelek lub słojów i pasteryzujemy przez 10 minut. 3. Syrop jest słodki i bardzo orzeźwiający, podajemy na zimno z kostkami lodu i wodą lub w okresie jesienno - zimowym idealny do herbaty
Apetyczna babeczkaChciałam upiec z nich letnie, ucierane ciasto z wiśniami i kruszonką, ale mąż stwierdził, że zjadłby orzeźwiający sernik. Dopiero gdy go upiekłam powiedział, że chodziło mu o sernik na zimno. Na szczęście ten też mu smakował… Sernik z wiśniami na kruchym spodzie Składniki na kruchy spód: 1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła
Pyza i Surówkaokazał się prosty i smaczny. Pierwszego dnia jedliśmy zupę ciepłą, drugiego, z powodu upałów, zimną. Okazało się, że i w jednym i drugim wydaniu była dobra. Może nawet zimna, czego się nie spodziewałam, była smaczniejsza! składniki ok 300 g cukinii 1000 g pomidorów 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 ostra papryka 500 ml bulionu garść bazylii przygotowanie
Stare Garyoryginalna sałatka z łososia z orzechami włoskimi. Łatwa do przygotowania przekąska dobra o każdej porze roku i dnia. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 150g łososia wędzonego na zimno w plastrach 150g dojrzałego camemberta 150g pomidorków koktajlowych 50g łuskanych orzechów włoskich garść rukoli garść kolorowych sałat szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego 2-3 łyżki oleju z orzechów włoskich
Kulinarna Pokusa