połączyć ze sobą wszystkie składniki, przełożyć na specjalne foremki do zapiekania i upiec w piekarniku. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!! Warta wypróbowania Post Sernikowa owsianka z jagodami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeniesamowicie zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Wystarczy nastawić piekarnik, wymieszać składniki wylać do foremki, wstawić do piekarnika i reszta robi się sama :) Smakują i na ciepło i na zimno, więc można zabrać je ze sobą jako lunch. A możliwości jest bez liku, zwłaszcza teraz kiedy mamy wszędzie pełno owoców sezonowych. Ja postawiłam na słodkie czereśnie z dodatkiem egzotycznego kokosu
DefinicjaSmakuzapewne zauważyliście klopsiki, pulpeciki są moją ulubioną formą podawania mięsa. Te dzisiejsze to świetna propozycja na ciepło i na zimno, na obiad i na przyjęcie. Tym razem w lekko słodkawym wydaniu i oczywiście w sosie pomidorowym. Do przygotowania ok 16 klopsików potrzebujemy: – 300 g wołowiny – 1 jajko – 1/2 posiekanej czerwonej cebuli – 1 garść namoczonych i pokrojonych
Szybko Tanio Smaczniedodać 2 łyżki zupy, wymieszać i tak rozrobioną śmietanę wlać do garnka, cały czas mieszając zupę. 2. Natychmiast podawać udekorowaną świeżym koperkiem. Najlepiej smakuje świeża, ale przyznaję, że na zimno też smakuje całkiem nieźle
Kuchnia PrezydentowejMalinowy pudding chia z mleczkiem kokosowym, oraz lodami bananowymi Bo wcale tak zimno nie jest jak się wydaje
More food, love and dreamsDziś w mojej kuchni letnie i słodkie smaki. W piekarniku rumienią się jagodzianki, w lodówce tężeje sernik na zimno z jagodami, a w zamrażarce chłodzą się lody bazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu. Pasta z bobu z miętą Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatityktóry otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasibiszkopt nałożyć tężejącą masę jagodową, wyrównać górę i rozrzucić kilka, kilkanaście jagód lekko je wpychając w masę palcem. Włożyć ciasto do lodówki i zostawić do stężenia. Można podawać na zimno z lodówki lub w temperaturze pokojowej. Kilka uwag. Po wyciągnięciu biszkoptu z piekarnika i jego ochłodnięciu, najpierw oderwałam ze spodu papier do pieczenia, umyłam blaszkę i ponownie włożyłam do niej
Passions hobbies lifegrzanie góra/dół - następnie zmienić na termoobieg i piec 20 minut śledziki z piekarnika sa pyszne, mniej kaloryczne od smażonych na patelni, smakują i na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKiedy już zaczniesz salsować, trudno będzie Ci przestać. Salsa to przystawka o meksykańskich korzeniach podawana na zimno w formie drobno pokrojonych świeżych warzyw lub owoców z dodatkiem przypraw. Jest pyszna i orzeźwiająca, i choć nigdy nie przepadałam za liśćmi sałaty, to miseczka salsy stanowi atrakcyjny dodatek świeżych warzyw do obiadu, a szczególnie nadaje się do poniższych kotlecików. Już wcześniej pisałam
Roślinna - blog wegańskijest, wiedzą to nie tylko Duńczycy. Cudownie się listkuje, niczym ciasto francuskie, a przy tym jest niezwykle puszyste i lekkie. Jak osiągnąć taki efekt? Wystarczy zagnieść ciasto drożdżowe na zimno, a następnie wałkować je z masłem dokładnie w ten sam sposób, co ciasto francuskie. I już! Brzmi skomplikowanie? Ja się z moim wyrobiłam wczoraj w godzinę, czyli naprawdę ekspresowo
Pożeraczka, czyli raz adobrzejest nieco "spolszczona" - szynkę zastąpiłam boczkiem, który akurat miałam w lodówce. Idealnym dopełnieniem jest nieco przysmażona, czerwona cebula. Przekąską jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bób jest warzywem bardzo zdrowym a nie często gości na naszych talerzach dlatego warto wykorzystać każdą okazję do przemycenia go na swój talerz
Milion Smakówczęsto mieszać, by owoc nie przywarł do dna Po tym czasie gaz wyłączyć i pozostawić do wystudzenia, do dnia następnego Dnia następnego, gdy widać już konsystencję owoców na zimno, ponownie zagotować i stopniowo dodawać cukier, porzeczkę dosładza się w zależności od słodyczy/kwaśności owoców Gdy słodkość według nas jest juz odpowiednia, smażyć konfiturę na minimalnym ogniu około
Proste Potrawyekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka
SzczyptaSmaQpokroiłem na nieduże porcje . Skropiłem częścią zalewy , w której kurczak się gotował. Pozostałą zalewę przecedziłem przez gęste sito , podałem jako sos do mięsa. Tego kurczak można podawać również na zimno
R'n'G Kitchen