na zimno - 10906 przepisów (strona:324/728)

Yerba Mate - napój ,który warto spróbować 224

stoi na przeszkodzie, żeby napić się jej w domowym zaciszu. Przygotować można ją także w ekspresie do kawy czy zaparzaczu do herbaty. Możemy pić ją zarówno na zimno jak i gorąco, podawać ją z mlekiem i miodem lub mrożoną z cytryną. Ogranicza nas tylko  wyobraźnia... Korzyści zdrowotne z picia Yerba Mate: -zwiększa energię i pobudza  - hamuje apetyt - spala

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
pieczeń z karkówki na zimno 114

Polecam Państwu pieczeń z karkówki na zimno

Ugotujmy Coś
Śledzie po kaszubsku 175

cebuli, a jednocześnie wzbogacone rodzynkami i suszonymi śliwkami, to połączenie smaków, które jest w moim guście. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje :) Śledzie po kaszubsku podaje się na zimno. Mogą być dodatkiem do chleba, albo przystawką. Sprawdzają się na rodzinnych imprezach, a już szczególnie jako danie Wigilijne :) Istnieje wiele wariantów tej potrawy. Ja wykorzystuję śledzie matiasy, które marynuję przez

Trzeci talerz
Kabanosy z serem w cieście francuskim 191

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry

Szefowa kuchni
Owsianka korzenna z nasionami chia 94

chia. Zagotowujemy, a później zmniejszamy ogień i gotujemy, około 10 minut. Gotowe przekładamy do miseczek, na wierzchu układamy skórkę z pomarańczy, posypujemy chia. Świetnie smakuje na gorąco i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Herbatka z miętą , lipą i cyrynkami z imbirem w miodzie . 132

lipę , miętę , dodajemy czarną herbatę , zalewamy wrzątkiem , dodajemy cytrynki w miodzie i odstawiamy na kilka minut do zaparzenia .Przyprawiamy do smaku cukrem .Wyśmienicie smakuje na ciepło jak i na zimno . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 151

prosto na stół. Ale nam przyszło do głowy nieco inne wykorzystanie tego naczynia. Pora grilla już dawno minęła, ale z drugiej strony wcale nie jest jeszcze aż tak bardzo zimno, do mrozów jeszcze sporo czasu. Zainteresowaliśmy się więc tematem kociołkowania, czyli przyrządzania dań w kociołku nad ogniskiem. Wystarczy założyć kurtki i w gronie znajomych można spędzić naprawdę przyjemny wieczór (albo

Marder&Marder Manufacture
rydze po cygańsku 348

wkładamy do garnka z olejem i dusimy przez ok. 10 – 15 min. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i całość dusimy przez ok. 20 min. Możemy podawać na ciepło, zimno lub za pasteryzować

Domowy Smak Jedzenia
Burak faszerowany serem kozim, żurawiną z malinami zwieńczony rukolą i orzechami 136

Jesień to czas, gdy na dworze robi się już buro i zimno. Ta pora roku kojarzy mi się zwykle z ciężkim, kalorycznym jedzeniem, które powoduje, że się rozgrzewam ale i robię się senna. Postanowiłam, że tym razem przygotuje coś sezonowego, ale w lżejszej, bardziej fit wersji. Słodki burak, kwaskowata żurawina i lekko orzechowa rukola (to moje ulubione połączenie

Wielki apetyt
Francuskie cudo! 137

Francji, zadziwiła mnie olbrzymia różnorodność serwowanych tam tart. Ludzie piekli je z przeróżnymi nadzieniami, zarówno na słodko jak i na słono. Zazwyczaj podawane na ciepło, równie dobrze smakują na zimno. Tarty to takie ekskluzywne francuskie wersje pizzy. Tu na pewno fani włoskiej pizzy się ze mną nie zgodzą, ale warto zaryzykować to stwierdzenie :) Na kruchym spodzie można ułożyć dowolnie wybrane

Kuchnia Pani Wiosny
Cesarski strudel! 218

kawiarni. Zachwyci Was jej atmosfera, piękne wnętrze i bogate menu. Deser ten podaje się na gorąco z bitą śmietaną i lodami waniliowymi, oprószony cukrem pudrem, lub na zimno. Składniki na ciasto makaronowe: 200g mąki pszennej 1 łyżka masła 3 łyżeczki oliwy 1/3 szklanki letniej wody z łyżeczką octu szczypta soli Składniki na farsz: 1kg jabłek odmiany szara reneta 150g

Kuchnia Pani Wiosny
"Murzyny" 125

Jego smak trudno sobie wyobrazić, jeśli nigdy się go nie próbowało. Jest to bardzo efektowne danie, mimo iż nie wymaga zbyt dużych umiejętności kulinarnych. Podaje się go głównie na zimno. Choć prosto z piekarnika jest równie dobry! Składniki na ciasto: 50dag mąki pszennej 1 jajko 3/4 szklanki mleka 3dag drożdży 20dag roztopionej margaryny sól białko z jajka 6 białych, surowych

Kuchnia Pani Wiosny
Focaccia z parmezanem i pomidorami 96

chrupiąca focaccia to rodzaj pieczywa pochodzącego z kuchni włoskiej, będącego podstawą do pizzy. Może być z dodatkami: pomidorami, oliwkami, ziołami lub bez. Podaje się ją na ciepło lub na zimno z dodatkiem oliwy z oliwek. Będąc we Włoszech zajadłam się nią każdego dnia, bardzo mi smakowała. Postanowiłam tym razem przygotować własną. Moja focaccia jest lekko maślana, mleczna i słodka

Mango Papaja
Kurczak pieczony na ryżu 205

naczynia do zapiekania wsypać ryż. Cebule i marchewki obrać i pokroić w plastry. Pokrojone warzywa ułożyć na ryżu. Na warzywach ułożyć kawałki kurczaka. Wszystko zalać zalewą, zalewa może być zimna lub letnia. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 1,5 godziny. Naczynia nie przykrywamy jedynie pod koniec pieczenia aby mięsko za bardzo się nie przypiekło

Monia miesza i gotuje
Ośmiornica z bitą śmietaną Cafe de Paris 180

morza, są smaczne, proste w przygotowaniu i często przywołują wakacyjne wspomnienia gorących plaż, lazurowej wody, kameralnych kolacji nad brzegiem oceanu... a że lubimy sobie powspominać :), zwłaszcza jak za oknem zimno, szaro i ponuro, wciąż poszukujemy nowych sposobów na zjedzenie morskich przysmaków.  Dzisiejsza propozycja to ugotowana ośmiornica (przepis)  podana z ziołową bitą śmietaną Cafe de Paris, sosem winno

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania