na zimno - 10906 przepisów (strona:321/728)

tarta serowa z różyczkami 141

masy serowej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Gotową mase przelewamy na podpieczony spód. dodatkowo: 2 czerwone jabłka sok z 1 cytryny woda wykonanie: W miseczce mieszamy zimna wodę z sokiem z cytryny. Jabłka myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy jabłka na cienkie plasterki, wkładamy je do miski z wodą wymieszana

Domowy Smak Jedzenia
Pianka jogurtowo-kokosowa z jagodami i galaretką 151

Przepis na ten pyszny deser na zimno zaczerpnęłam z bloga Pani Doroty z mojewypieki.com Zakochałam się w nim od pierwszego zdjęcia, a później miłość tą przypieczętował pierwszy kęs :) Delikatna kokosowo-jogurtowa pianka na spodzie z ciasteczek Oreo, na wierzchu galaretka z owoców leśnych z dodatkiem jagód lub borówek (poza sezonem mrożone owoce). Gwarantuję, że zniknie w mig! Palce lizać! Składniki

MyCookBook.pl
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną 161

wszystkie soki mogły się wchłonąć i by pozostało soczyste. Jeśli indyk jest przeznaczony na obiad wówczas możemy go pokroić po ok. 15-20 minutach. Jeżeli ma być spożywany na zimno, wówczas zostawiamy go do całkowitego wystudzenia. Tak upieczony filet najlepiej smakuje z żurawiną, borówkami, jarzębiną lub chrzanem J Smacznego

MyCookBook.pl
Babeczki z mięsem mielonym i warzywami 189

Wytrawne babeczki z mięsno-warzywnym nadzieniem w „miseczkach” z kruchego ciasta. Niebo w gębie! Pięknie się prezentują na stole :) Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno, więc nie martwcie się, że ostygną i będą niedobre nim zostaną zjedzone (a zostaną na pewno!). Kruche ciasto możecie przygotować dzień wcześniej i do czasu użycia powinno leżakować w lodówce (owinięte oczywiście

MyCookBook.pl
Ciasto japońskie 1165

Niedawno miałam okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam

MyCookBook.pl
Makaron razowy z serem i truskawkami 152

Dziś zapraszam Was na owocowe danie na zimno, idealne podczas upałów, które możecie zaserwować np. na podwieczorek lub lekką kolację. Makaron z serem i truskawkami przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Wprost za nim przepadałam, a dziś przyrządzam go swojej córeczce, która też go uwielbia :) Jedyną zmianą jaką wprowadziłam jest razowy makaron pszenny, dużo zdrowszy od zwykłego, zawierający sporą ilość

MyCookBook.pl
Placki z cukinii 101

minuty. Usmażone placki zdejmujemy z patelni i kładziemy na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu. Placuszki smakują bardzo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je jeść same lub z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego

MyCookBook.pl
Sernik na zimno z czarną porzeczką 146

Nadeszły długo zapowiadane upały. Dziś nawet przez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie sami

MyCookBook.pl
Chatka serowa z truskawkami i polewą czekoladową 200

pewno kojarzycie bardzo popularną odmianę sernika na zimno, a mianowicie „Chatka Baby Jagi”, znaną również jako „Chatka Puchatka”? Jeśli tak, to powinna się Wam spodobać moja wariacja na ten temat: chatka serowa z truskawkami oblana czekoladową polewą. Jest przepyszna! Nie wymaga użycia piekarnika i nie potrzeba do niej również wielu składników. Jest całkiem prosta do wykonania, a forma w jakiej

MyCookBook.pl
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 166

Bardzo smaczny sernik jogurtowy na zimno na oryginalnym i pysznym, słonawym spodzie wykonanym ze… słonych paluszków :) Będzie nim zachwyceni! Gwarantuję! Spód pachnie pięknie, przywodząc na myśl chrupiące maślane ciasteczka (lekko słone) :) Masa wykonana z twarogu i gęstego greckiego jogurtu jest lekka i kremowa (w przepisie żelatyny jest tylko tyle, aby „związała” masę, a nie bardzo ją usztywniła). Do masy galaretkowej

MyCookBook.pl
Ciasto Shrek 157

trzepaczką. Gorący i gęsty zielony budyń wylewamy na upieczony biszkopt. Wyrównujemy je powierzchnię. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Masa śmietanowa: Zielone galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy galaretka będzie zimna i zacznie lekko tężeć dodajemy ją do ubitej z 2 łyżkami cukru śmietany. Miksujemy tylko do mementu, aż masy dobrze się połączą. Śmietanową masę wykładamy na wystudzony budyń, wyrównujemy

MyCookBook.pl
Torcik jogurtowo-kokosowy z niespodzianką 113

zaczynamy od spodu (który notabene będzie górą) :) A zatem: galaretkę czerwoną (u mnie o smaku arbuzowym) rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretka jest już zimna, wlewamy ją do formy i wsypujemy owoce. Formę wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała (na ok. godzinę). W tym czasie przygotowujemy „galaretkę-niespodziankę” do środka. Zielone galaretki rozpuszczamy

MyCookBook.pl
Budyń z dyni 136

małym ogniu i podgrzewamy tylko do momentu zagotowania. Budyń od razu przelewamy do salaterek/miseczek. Przed podaniem polewamy dowolnym sokiem lub syropem owocowym. Budyń można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego! *Jeśli nie dysponujemy gotowym puree z dyni wówczas surową dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy w mleku aż zmięknie (najlepiej ją zmiksować przed dodaniem wymieszanej

MyCookBook.pl
Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem 190

albo ja nie pamiętam. Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem mielonym polałam słodkim sosem marchewkowym. To był strzał w dziesiątkę – kopytka smakowały zarówno bardzo dobrze na ciepło jak i na zimno, […] The post Kopytka ziemniaczane nadziewane mięsem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 164

ręką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu 4-5 minut z każdej strony na niezbyt dużym płomieniu. Odstawiamy na ręcznik papierowy, odciągamy nadmiar tłuszczu. Można podawać na zimno jak i gorąco z ketchupem bądź sosem czosnkowym

Jedz zdrowo żyj zdrowo!

Proponowane wyszukiwania