mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze jeden niepełny – ten który
moj przepis nadzieci Dziś przepis na biszkopciki, mało słodkie, mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Idealne dla dzieci na deserek, można je też wykorzystać do Tiramisu czy serniczka na zimno. Trochę podobne do tych sklepowych, ale bez zbędnych ulepszaczy i dodatków. Tylko 3 składniki: jajka, cukier, mąka, gotowe w mniej niż 30 min razem z pieczeniem. Biszkopciki najlepiej piec na macie
moj przepis namiski z lodowatą wodą. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, całkowicie zimna, biała, a zostawiona na mieszadłach miksera piana nie będzie z nich spadać. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia
moj przepis nażeby szybciej ostygły. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna. Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie
moj przepis nacieszyła się największą popularnością wśród wszystkich Wielkanocnych dań. Dlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię ten kozi posmaczek
moj przepis naróżnych sosach, ewentualnie smażone. Moja propozycja to pieczony ze śledzi pasztet, z dodatkiem suszonych grzybów, ziemniaków, odrobiny suszonej żurawiny, wyszło niebanalnie i bardzo smacznie, polecam, jako przystawka na zimno, idealnie komponuje się z cebulką perłową. Na nadchodzące święta wręcz idealny! Składniki: Na dwie małe keksówki 40 dag surowego śledzia solonego 35 dag ugotowanych ziemniaków w całości 25 g suszonych borowików
Wanilia i Kardamonpołączeniem jest rukola z gruszką, serem z niebieską pleśnią, orzechami i miodowym dressingiem, ale na tym nie koniec. Rukola świetnie smakuje jako składnik kanapek tych na ciepło i na zimno. Ożywi smak mozzarelli, a z makaronem spaghetti tworzy pyszny duet. Jakie, inne polaczenia z rukolą są smaczne? Specjalnie dla Was przygotowałam 18 najlepszych przepisów z rukolą! Smacznego! Chrupiąca sałatka
Moja smaczna kuchniainne desery. Jeżeli chcecie szybko wystudzić sos karmelowy, możecie garnuszek z sosem włożyć do większego garnka z zimną wodą lub postawić na zimnej podłodze, sprawdzi się tu również zimna płyta chodnikowa, na przykład granitowa, zakupiona w tym sklepie Granit Kostrza Uwaga! Podczas procesu stapiania nie należy powiększać czy zmniejszać ognia pod garnuszkiem, ale od początku ustawić ogień na średni płomień
moj przepis nawymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść po łyżce ciasta a na nim po 1-2 śliwki i przykryć ponownie łyżką ciasta. Smażyć bardzo powoli do zrumienienia, możemy podawać na zimno lub na ciepło
Tradycyjna Kuchniawarzywa wymieszaj z ugotowaną soczewicą i 2 łyżkami octu balsamicznego. Wymieszaj. Porozkładaj pomiędzy 4 talerze, a na wierzchu ułóż krążki podgrzanego camemberta. Sałatkę podawaj na ciepło lub na zimno (włożona do lunchboxa sprawdzi się świetnie następnego dnia jako posiłek do pracy). *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być
Chilli Czosnek i Oliwaprzelewamy do miseczki. Gdy lekko przestygnie układamy na niej pocięte w plastry kiwi oraz jabłko. Podajemy od razu. Tak przygotowana owsianka smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Opcjonalnie wierzch owsianki możemy posypać ulubionym musli. U mnie dziś chrupiące musli truskawkowe z dodatkami. Smacznego
Słodkie okruszkialuminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez około 2 godziny, a w trakcie polewać mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem. Podawać na gorąco lub zimno
Nie tylko w kuchnidodać także domową skórkę pomarańczową, rodzynki czy posiekane orzechy. Mieszamy i jeszcze gorącą masę układamy na waflach zostawiając niewielkie brzegi. Pomagając sobie papierem do pieczenia zwijamy roladę. Gdy będzie zimna, zawijamy ją w folię aluminiową i chowamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Post Rolada z kaszy manny bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuZimno, szaro, buro i wiatr chce urwać głowę... A ja w tym wszystkim tkwię w samochodzie i próbuję nauczyć się nim jeździć. Tak, czas zrobić prawo jazdy, za chwilę egzamin praktyczny (teoria już za mną) i wypadałoby się do tej praktyki nieco przygotować. Stąd też tak rzadko bywam na blogu, choć w naszej kuchni nieustannie się coś dzieje. Paskudna pogoda
Przepysznik - BLW i nie tylkotrzeba nad nimi stać, nie trzeba obracać – nie mogą się nie udać :) U nas często na kolację, ale nadają się też na śniadanie czy drugie śniadanie do pracy (na zimno również są smaczne). Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji
Bazując na smaku