przekąska dobrze się sprawdzi gdy przyjdą niezapowiedziani goście. Pasuje do piwa, wina i ... herbaty. Dodatkowym plusem tej przekąski jest to, że smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion SmakówSylwestra podzieliłam na 3 kategorie, dzięki czemu będzie łatwiej odszukać interesujące Was przepisy - wegetariańskie, mięsne, rybne oraz coś na słodko. Podałam pomysły na dania na ciepło i na zimno, pojawiło się kilak past, które idealnie nadadzą się do krakersów, pieczywa czy np. paluszków grissini. Kilka mięsnych potraw, które Wam podsuwam również można chwycić w garść, nie przestając się bawić
Codzienne Gotowaniecukrem i skórką z cytryny. Zdjąć z ognia. Rozpuścić w nim żelatynę. Dodać sok z cytryny i ubijać. Gdy przestygnie dalej ubijając dodać białka. Ubijać aż masa będzie zimna. Przełożyć mus do szklanek i odstawić do lodówki. Można włożyć do zamrażarki. Ja mus włożyłam do miseczek z bezy, ale taki deser trzeba zjeść szybko. Mus nie może długo stać
królestwo garówKilka dni temu pokazałam Wam przepis na peklowanego łososia (gravlax). Dzisiaj zaprezentuje przepis na wykorzystanie takiej rybki. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy. Składniki na 1 małą miseczkę: 100 g peklowanego łososia (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe 1 łyżka brandy sok z cytryny pieprz cytrynowy ewent. sól Łososia
UgotowaćSauce. Waszym zadaniem konkursowym będzie podzielenie się ze mną przepisem na danie karnawałowe, który będzie zawierał w swoim składzie sos Kikkoman lub TABASCO ® . Może to być przekąska na zimno lub na ciepło albo danie główne... Wszystko zależy od Waszej pomysłowości. Do przepisu dołączcie zdjęcie Waszej potrawy. Nie bójcie się odważnych i zaskakujących połączeń smaku. Zaskoczcie mnie swoimi
Kulinarne przygody Gatitypieczenia. Włożyć do piekarnika rozgrzanego na 230 C góra-dół i piec około 15-20 min do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu lekko przestudzić. Podajemy na ciepło ale na zimno też są pyszne
Ala piecze i gotujeprzeszły test wody (deszcz), błota- świetnie się je czyści, więc w śniegu też na pewno dadzą radę. Do spodni "świątecznych" są idealne. Podeszwa bardzo dobrze izoluje od zimna, jest bardzo elastyczna, absorbuje wszelkie nierówności. Brąz i biel wspaniale współgrają wizualnie <3 Gorąco polecamy, bo to świetny zakup za przyzwoitą cenę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchenserkiem – Wykonanie: Tortillę posmarować serkiem, na jednym brzegu ułożyć łososia i zawinąć całość w roladkę. Pokroić na paski o szerokości ok. 1,5-2cm. Podawać na zimno. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. a na imprezowe sałatki tutaj: Sałatki na Sylwestra – przepisy The post Tortilla z łososiem
Kulinarne Przebojeserkiem – Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem. Następnie na całej powierzchni nałożyć szynkę. Zwinąć w rulon. Pokroić tortille w paski o szerokości ok. 1,5-2 cm. Podawać na zimno z sosem lub bez. Polecam zwłaszcza sos czosnkowy (zobacz przepis na sos czosnkowy ) The post Tortilla z szynką i serkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemięsa na różne sposoby nie ma u nas w domu Świąt Bożego Narodzenia. Rolowana karkówka pieczona ma tę zaletę że można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z różnymi dodatkami które lubimy, np. z konfiturą z czerwonych borówek , ćwikłą z chrzanem, czy konfiturą z czerwonej cebuli , które doskonale komponują się z tak pieczonym mięsem. Trochę potrzeba jednak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębłyskawiczne sałatki. Moja jest śledziowa, idealna na Sylwestra Składniki filety śledziowe w oleju czerwona cebula grzyby marynowane olej np.rzepakowy tłoczony na zimno Pokrój śledzia w paski, cebulkę posiekaj drobno, grzyby również. Wszystkie składniki włóż do salaterki, przemieszaj, dodaj oleju ,dosmacz solą i gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnirodzaj tłuszczu. Rozwałkowany placek za pomocą wałka kładziemy - wykładamy na blachę równomierną warstwą. Pamiętaj aby wylepić ciastem boki. Nakłuwamy widelcem ciasto następnie rozkładamy zimną masę jabłkową (musi być zimna ) i pieczemy je przez 20-25 minut Do białek dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy białka na sztywno. Zaleca się ubicie białek ręczną trzepaczką. Można również ubić białka mikserem na najniższych obrotach
W Moim Magicznym DomuCzas na pyszny kompot z jabłek, który można pić na ciepło jak i na zimno :) Na ogrodzie zalega mi duża ilość jabłek, więc poza pieczeniem kolejnych jabłeczników czas na coś do picia, zwłaszcza, że dni robią się coraz to zimniejsze. Kompot z jabłek cieszy się w moim domu bardzo dużym powodzeniem ponieważ jest szybki do zrobienia no i oczywiście smacznie
W Moim Magicznym Domugotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając aż cukier się roztopi. Odstawiamy masę do wystygnięcia, cały czas mieszając żeby nie powstała nam na górze tzw. skorupa. Gdy masa będzie zimna i gotowa do formowania, robimy małe kuleczki. Obtaczamy je w gorzkim kakao. Wstawiamy na około 2 godziny do lodówki aby stwardniały i gotowe :) Muszę dodać ,że mogą w lodówce bardzo
W Moim Magicznym Domuprzeszły test wody (deszcz), błota- świetnie się je czyści, więc w śniegu też na pewno dadzą radę. Do spodni "świątecznych" są idealne. Podeszwa bardzo dobrze izoluje od zimna, jest bardzo elastyczna, absorbuje wszelkie nierówności. Brąz i biel wspaniale współgrają wizualnie <3 Gorąco polecamy, bo to świetny zakup za przyzwoitą cenę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchen