Marcepanowe Trufle bez marcepanu - Kartofelki 203gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając aż cukier się roztopi. Odstawiamy masę do wystygnięcia, cały czas mieszając żeby nie powstała nam na górze tzw. skorupa. Gdy masa będzie zimna i gotowa do formowania, robimy małe kuleczki. Obtaczamy je w gorzkim kakao. Wstawiamy na około 2 godziny do lodówki aby stwardniały i gotowe :) Muszę dodać ,że mogą w lodówce bardzo
W Moim Magicznym Domu
Hooy- buty na każdą okazję 175przeszły test wody (deszcz), błota- świetnie się je czyści, więc w śniegu też na pewno dadzą radę. Do spodni "świątecznych" są idealne. Podeszwa bardzo dobrze izoluje od zimna, jest bardzo elastyczna, absorbuje wszelkie nierówności. Brąz i biel wspaniale współgrają wizualnie <3 Gorąco polecamy, bo to świetny zakup za przyzwoitą cenę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchen
Klasyczny jabłecznik 155które się nie do końca starły. Później trochę czekania i można jeść pyszne gorące ciasto albo cierpliwie dotrwać aż wystygnie i straci z czasem nieco na kruchości. Zarówno na zimno jak i na ciepło smakuje doskonale. Można je podać po prostu posypane cukrem pudrem albo postarać się bardziej i dodać bitą śmietanę czy lody waniliowe
Milion Smaków
Kompot z suszonych owoców 145Przygotowanie: Owoce na sitku zalewamy wrzącą wodą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i posypujemy cukrem, dodajemy goździki, gotujemy, aż owoce zmiękną, a kompot zgęstnieje. Podajemy na ciepło lub na zimno
Moja smaczna kuchnia
12. Odbiła mi palma na punkcie kokosa: czyli jaglanka ze smażonymi jabłkami ★ 187mijającymi latami. Teraz oddałabym wszystko za gałkę wegańskich lodów kokosowych , które jadłam latem na Chorwacji. Zalety oleju kokosowego: WAŻNE: najlepszy olej kokosowy to ten nierafinowany i tłoczony na zimno! Jest to tłuszcz roślinny, więc nie przyczynia się do tworzenia się złogów cholesterolu Zawiera kwas laurynowy, a więc: wspomaga metabolizm hamuje apetyt na słodycze usuwa pasożyty z organizmu, ma działanie
Pland based fille
Serowe Cappuccino 230Waszym stole pojawia się jedno niestandardowe ciasto (w moim przypadku jest to przeważnie eksperyment), to być może spodoba się Wam serowe cappuccino, które smakiem nieco przypomina sernik na zimno z nutą kawową, a jednocześnie kusi mlecznym smakiem. Ciacho sprawdzi się świetnie nie tylko na świątecznym stole, ale i na inne rodzinne okazje. W dodatku jest proste i szybkie
Fabryka pomysłów
Ryba po japońsku 208tworzymy około po trzy warstwy każdego składnika w słoiku. Odstawiamy na około 12-24 godziny. Moja rybka natomiast zaczeka do Wigilii w lodówce. Oczywiście zostanie podana na zimno. Źródło przepisu: Zacisze kuchenne +modyfikacje
Kuchnia co dnia
Schab z ziołami. 143już lada chwila pora poza Wigilią pomyśleć o całej reszcie!Postanowiłam zrobić pyszny aromatyczny schab - super przekąska i bardzo dobry dodatek do kanapek!Pamiętacie mam nadzieję mój schab na zimno, trochę go zmodyfikowałam, bardziej zapachniał ziołami i smak zadziwia! Nadszedł świąteczny czas... SKŁADNIKI: 1kg. schabu 1/4 szkl. soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku roztartego w dłoniach
Kuchnia Beaty
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 191Pyszne, lekkie, delikatne, pachnące czarnuszką paszteciki z nadzieniem pieczarkowym. Idealne na gorąco do czerwonego barszczyku, a na zimno - to świetna przekąska. Doskonale się mrożą, także można zrobić zapas i wyjmować po kilka w razie potrzeby. Nie podaję ilości pasztecików, bo zależy to od ich wielkości, ale z tej porcji mąki jest to całkiem spora ilość. Podana ilość pieczarek jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1344Pierożki te polecam nie tylko jako wigilijne danie, ale również jako fajną przystawkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Są również świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Składniki: ciasto: 500 g mąki 150 g masła 3 łyżki śmietany 18% 2 żółtka sól pieprz farsz: 50 - 60 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 duża
Mama Gotuje
Pasztet z kury/koguta 273www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tym razem postawiłam na prostotę - bez żadnych udziwnień. Pasztet smakuje rewelacyjnie - jest zwarty i doskonale się kroi. Idealny na zimno - jak i na gorąco. Może również posłużyć jako farsz np. do pyz czy naleśników. Pasztet najlepiej doprawić według własnego smaku. (2 małe keksówki) 1 kura/kogut 1-2 marchewki 1 pietruszka
Di gotuje
Chrupiąca kaczka z żurawiną! Świąteczny obiad! 328Pozostanie sama esencja i smak, to co potrzebujemy. Kaczkę wykładamy na talerz i ukośnie kroimy, polewamy sosem. Podajemy z konfiturą z żurawiny. Kaczkę możemy jeść na gorąco i na zimno! Smacznego! Dajcie znać co sądzicie o takiej propozycji? Buziaki! Pięknego dnia
SMYKWKUCHNI
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 188studencką. Na koniec dodaj figi pocięte na paski i dosmacz wszystko listkami mięty! Danie gotowe, na prawdę szybko. Wszystko przygotujesz zanim makaron się ugotuje. Dobre na ciepło, ale na zimno genialne! Biała czekolada to strzał w dziesiątkę. Idealnie dobrane bakalie i suszone owoce współgrają z całością. To będą lekkie i smaczne Święta ! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchni
Ryba po grecku 193Potrawa ta z Grecją ma niewiele wspólnego, ale nie ma to większego znaczenia. Jest to pozycja obowiązkowa na naszym świątecznym stole. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sama dziwię się, że nie ma jej jeszcze na blogu, ale może to i lepiej, bo przepis który dziś prezentuję dopracowałam i wzbogaciłam o kilka przypraw, których dotąd nie używałam
Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak w sosie śmietanowo serowym z selerem naciowym i brokułem 204śmietanę, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu żeby smaki się przegryzły. Ja brokuła gotuje na parze przez około 3-4 min od zagotowania się wody (wrzucam do garnka z zimna wodą a czas liczę od momentu jak woda zacznie wrzeć). Równie dobrze można normalnie ugotować w wodzie ale podobnież zdrowszy jest gotowany na parze, jak zresztą każde warzywa przygotowane
Piekielna Kuchnia Pati