zalać wrzącą wodą i gotować przez 10 minut (aż kasza pochłonie całą wodę). Poczekać aż ostygnie. Dodać pomidorki, szparagi, bazylię. Doprawić do smaku. Posypać poszatkowanymi migdałami. Podawać na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie. Beata A ja zapraszam Was na mój Instagram , gdzie regularnie staram się podrzucać inspiracje sałatkowe. Salatka ze szparagami konserwowi. #healthy #healthylifestyle #followall
MODA NA BIOCzasami mamy ochotę zjeść coś lekkiego, wiosennego pomimo zimowej aury, fajnym pomysłem są sajgonki na zimno, nie są co prawda chrupiące ale nie ociekają tłuszczem i są pełne surowych warzyw. Składniki: - kilka płatów papieru ryżowego (u mnie 6), - 1/2 czerwonej papryki, - 2 pałki selera naciowego, - 2-3 liście sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej, - 1 mała cebula, - kiełki rzodkiewki, - 1 mała
Co na wege obiad?taką akurat miałem lecz uważam że bez zalewy będzie też ok wystarczy delikatnie ją posolić -następnie mięso mielimy dwa-trzy razy przez sitko 2 mm -teraz przyprawy i zimna woda i mieszamy,wody dawałem na wyczucie -dodajemy słoninę posypaną papryką do mięsa i mieszamy aby słoninka w miarę równo się nam rozłożyła po całości mięsa -nabijamy osłonki termo kurczliwe
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Zima, na dworze pochmurno, szaro i zimno rzecz jasna. W takie dni mam ochotę na rozgrzewające i sycące posiłki oraz ciepłe napoje. Świetnie wtedy sprawdzają się zupy - krem, a tym razem padło na selerową. Wyszła idealnie :) Składniki: 150 g selera korzeniowego 2 średnie białe cebule 1 mały por 400 g ziemniaków 1 marchewka 4 bulionu 2 łyżki sosu sojowego
Symfonia smakowapomidorków koktajlowych - garść orzechów włoskich Sos musztardowo - koperkowy: - 1 łyżeczka ostrej musztardy - pół łyżeczki sosu sojowego - 1 gałązka świeżego koperku - 1 łyżeczka oliwy z oliwek / oleju tłoczonego na zimno - sól, pieprz - woda Jeśli mamy w domu ugotowane mięso, na przykład z poprzedniego dnia to wykonanie naszej sałatki zajmuje dosłownie chwilkę, w przeciwnym wypadku wiadomo, czas przygotowania nieco się wydłuża. Jeśli
Kulinarne zapędy Kokosaprzygotowane półmiski. Na wierzch każdej miseczki układamy po 3-4 plasterki jabłka i posypujemy wierzch płatkami migdałowymi. Tak przygotowaną kokosową kaszę jaglaną z cynamonem możemy jeść na ciepło lub zimno, w zależności od upodobań. Smacznego
Słodkie okruszkitypu parmezan do posypania Pęczak łączymy z pokrojonymi pomidorami, słonecznikiem, listkami bazylii. Solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwa i octem. Mieszamy. Nakładamy i posypujemy grubo startym serem. Podajemy na zimno lub na ciepło. talerz sprzed kilku
Dzieje kuchennej Wiewiórypokruszyć. W rondelku zagotować śmietankę. Dodać ser i rozpuszczać na wolnym ogniu, aż sos stanie się gładki. Doprawić do smaku pieprzem. Sos podawać do szaszłyków, na ciepło lub jako zimna przekąska. Smacznego
kolorowotorcikowoWegańska wersja sernika na zimno... Brzoskwiniowy tofucznik na spodzie jaglano-sezamowym - jednym słowem pychota. Ostatnio zakochałam się we wszelkiego rodzaju tofucznikach, dlatego też staram się wymyślać ich różne wersje. SKŁADNIKI : 100 g tofu naturalnego brzoskwinia szklanka mleka roślinnego 2 łyżki sezamu 3 łyżki kaszy jaglanej 2 łyżki ksyitolu łyżeczka cynamonu WYKONANIE: kaszę jaglaną gotujemy w mleku roślinnym z cynamonem
healthy dreamsbardzo dobrym nastroju, bo od pysznego, typowo jesiennego śniadania. Obudziłam się ze świadomością, że w piekarniku czekają na mnie upieczone wczoraj wieczorem knedle. Mimo że, jadłam je na zimno i tak były pyszne i zdecydowanie muszę je powtórzyć (może tym razem na ciepło?) Duża ilość cynamonu znajdującego się w cieście, świetnie współgrała z jabłkiem, które stanowiło nadzienie. Prosta i standardowa
healthy dreamsSzybki torcik na zimno, dolna warstwa ma zwartą konsystencje górna jest delikatna co daje idealne połączenie. Przepis znalazłam w gazecie gdy córeczka robiła porządki w gazetach z przepisami. Składniki: - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 650 ml mleka - 2 galaretki truskawkowe - 200 g masła - 330 ml mleka skondensowanego - 500 ml wody - 2 galaretki cytrynowe
Kulinarne życiezrobię je na obiadek. U mnie mówią w domku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam, a jeżeli już robiliście to właśnie Wam przypominam o tym przepisie. Składniki 6 jajek ugotowanych 500 g mięsa
O kuchni z uczuciembądź pokrojony drobno.Teraz odkrywamy bez przykrycia dusimy aż większość płynów nam odparuje.Konsystencja ma być średnia nie za rzadka ani gęsta. I KONIEC SMACZNEGO:) Znakomite żarełko na gorąco i na zimno na kanapkę.Zapach obłędny a smak nie da się opisać. POLECAM
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach.Odparzam,moczę i płuczę w zimnie wodzie i tak trzy razy.Nerki i ozorki kroje w kawałki płucka miele na sitku nr 3 lub 2.resztę mięsa zalewam wodą równo z mięsem dodaje kilka liści laurowych i ziele angielskie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach.Odparzam,moczę i płuczę w zimnie wodzie i tak trzy razy.Nerki i ozorki kroje w kawałki płucka miele na sitku nr 3 lub 2.resztę mięsa zalewam wodą równo z mięsem dodaje kilka liści laurowych i ziele angielskie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.