na zimno - 10906 przepisów (strona:290/728)

Zielona sałata z rzodkiewką 158

Bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do drugiego dania. Trochę wiosny na talerzu bo za oknem jeszcze zimno i ponuro. główka zielonej sałaty pęczek rzodkiewek pęczek koperku mały jogurt naturalny lub śmietana sól Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem. Podawać

Smakołyki Asi
Pieczona łopatka 162

Przepyszna łopatka pieczona w piekarniku z mieszanką przypraw.  Możemy podawać ją na zimno jak i na ciepło                                                                          Pieczona łopatka

Kuchnia Danusi
Schab ze śliwką z szynkowaru 146

troszkę nad mięsem, jeśli będzie wody mniej to mięso z góry nie będzie właściwie "uparzone". Po dwóch godzinach wyjąć szynkowar i schłodzić go w zlewie lub w garnku z zimna wodą, a potem schować do lodówki, najlepiej na całą noc. Po upływie nocy, czyli kolejnego dnia wyjąć szynkowar z lodówki, otworzyć, wyjąć schab z woreczka, pokroić i delektować się swojską

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieczeń 157

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy

Maminek kulinarny
Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej z kaszą bulgur z vermicelli. 193

Witajcie :) Na dworze dzisiaj  zimno więc na obiad przygotowałam coś rozgrzewającego :) Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej Roleski oraz przyprawą Skworcu . Gulasz podałam z kaszą bulgur z vermicelli .Vermiceli to taki cieniutki makaronik, powiem Wam że kasza w połączeniu z tym makaronikiem i sosem smakuje wybornie :) Obiad podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g kaszy Bulgur

Sama słodycz i szczypta chili
BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku 343

Zeszklić. Dodać pokrojone w cienkie plasterki marchewki. Mieszać 3 min. Dodać koncentrat i fasolę. Wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż marchewki zmiękną. Można podawać na ciepło lub na zimno. Udekorować pietruszką. Artykuł BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
KABAK TATLISI, czyli deser z dyni 185

cukier i przykryć. Odstawić na noc. Następnego dnia na średnim ogniu gotować około 30-40 min., aż dynia zmięknie. Udekorować orzechami włoskimi i kokosem. Podawać na ciepło lub na zimno. Artykuł KABAK TATLISI, czyli deser z dyni pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem 102

plasterki i posmarować oliwą. Upiec w piekarniku do miękkości w temperaturze 180 °C. Zmieszać resztę składników w misce. Rozsmarować farsz na każdym plasterku cukinii i uformować rulon. Podawać na zimno. Artykuł PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
KESTANE ŞEKERİ, czyli turecki deser z kasztanów 117

cukier i zagotować. Dodać kasztany i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godz. Odstawić na bok. Następnego dnia wsypać cukier waniliowy i gotować pół godziny. Podawać na ciepło lub zimno. Artykuł KESTANE ŞEKERİ, czyli turecki deser z kasztanów pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
ZEYTİNYAĞLI SARMA, czyli faszerowane liście winogron 153

czynność jeszcze raz. Wyłączyć ogień i odstawić na bok. Na patelni rozgrzać oliwę. Odczekać, aż wystygnie, potem wlać sok z połowy cytryny. Polać roladki. Podawać na ciepło lub na zimno. Można udekorować pokrojoną cytryną. Artykuł ZEYTİNYAĞLI SARMA, czyli faszerowane liście winogron pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
ZEYTİNYAĞLI PIRASA, czyli pory w sosie 127

koncentrat, wymieszać i wrzucić pory. Podsmażyć trochę i wlać wrzącą wodę. Gotować, aż warzywa zmiękną. Na końcu dodać cukier i sól. Polać sokiem z cytryny. Udekorować natką. Podawać na zimno lub na ciepło. Artykuł ZEYTİNYAĞLI PIRASA, czyli pory w sosie pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
ŞEKERPARE, czyli ciasteczka z syropem cytrynowym 176

czasie wlać wodę do garnka, dodać cukier i sok z cytryny. Mieszać chwilę. Zagotować. Wyjąć blachę z pieca i polać ciasteczka gorącym sosem, kiedy jeszcze są ciepłe. Podawać na zimno. Artykuł ŞEKERPARE, czyli ciasteczka z syropem cytrynowym pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
BÖRÜLCE, czyli nasiona wspięgi wężowatej 150

kawałki. Dodać koncentrat i pomidor do garnka. Przykryć i smażyć przez 2 min. Dodać fasolę i wodę. Gotować ok. 15-20 min. Posolić i podawać na ciepło lub zimno. Artykuł BÖRÜLCE, czyli nasiona wspięgi wężowatej pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Placki szpinakowe z gotowanego ryżu 133

Masę doprawić do smaku. Smażyć (tak jak placki ziemniaczane) na rumiano - z obu stron.  Placki osączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym) i podawać z ulubionym sosem. Na zimno również są pyszne

Di gotuje
Grzanki z serem camembert i konfiturą z czerwonej cebuli 205

piekarnika i piekę przez kilka minut w opcji grill - aż do zarumienienia bagietki i płynnego sera. Na cieple grzanki nakładam konfiturę z cebuli - najlepiej smakują na ciepło. Wersji na zimno nie sprawdziłam, bagietka zniknęła szybciej niż myślałam

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania