na zimno - 10906 przepisów (strona:318/728)

Ciasto jaglane z jabłkami i twarogiem, zdrowo i bezglutenowo 123

wymieszana z dżemem - jedno jabłko + ksylitol i cynamon - ser biały - dwa jabłka + ksylitol i cynamon Czas pieczenia ok 45 minut w 175 C. Podajemy na ciepło lub na zimno z łyżką jogurtu naturalnego

Apetyczna babeczka
Serowe poduszeczki z nadzieniem 1221

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Ciasteczka są przepyszne - kruche i mocno seeerowe. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno też szybko znikają. Istnieje możliwość podgrzania ich w kuchence mikrofalowej. Są bardzo syte i swobodnie mogą zostać alternatywą dla zwykłej kanapki - b ardziej kaloryczną... Nadzienie można modyfikować wg własnych upodobań. (około 15 sztuk; robiłam bardzo duże, więc

Di gotuje
Kasza jaglana na słodko w 3 smakach. Jaglanka jako bezglutenowe i wegańskie śniadanie. 215

dzień wcześniej. Rano musimy tylko podgrzać kaszę jaglaną, zmiksować truskawki i połączyć składniki co zajmuje ok  10 minut. Świetnie smakuje też na zimno.... Pycha! Składniki  ( 2-3 porcje) : 100 g kaszy jaglanej 400 g mleka kokosowego 15-20 truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki syropu z agawy /klonowego / innego słodzika 1 płaska

Pora na pora i pomidora
Ośmiornica duszona we własnym sosie z winem i koniakiem 224

które puści pod wpływem temperatury z dodatkiem sporej ilości oliwy, koniaku, wina i pomidora. Powstanie w ten sposób wyjątkowy i wyrafinowany sos, który można podać na ciepło, jednak na zimno jest chyba jeszcze lepsza. Maczana w sosie bułka lub chleb i delikatne mięso ośmiornicy będzie ucztą dla podniebienia. Do tego lampka wina i nic nam więcej do szczęścia nie trzeba

Sztuka gotowania w/g Samiry
Gulasz wieprzowy z dynią 127

się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym orzechowym smakiem i zapachem. Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Jak widać ma on wiele zastosować więc również i w naszym przepisie się idealnie sprawdzi zdrowy składnik zawierający nienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega3 i omega6. Oprócz wymienionych kwasów olej

Kuchenne Wariacje
Naleśniki bananowe (paleo, z mąką kokosową) 213

powyżej jeden z naleśników przypomina pieska i używając kakao albo wiórków kokosowych można na nim narysować oczy, nos i buzię. Naleśniki bananowe z mąką kokosową są także pyszne na zimno i świetnie się nadają jako jedzenie dla dziecka na wynos, czy to do szkoły lub przedszkola, czy na całodzienną wycieczkę z rodzicami. Zobacz też : mąki w kuchni paleo . Bardzo dojrzałe

PaleoSMAK
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 210

niskowęglowodanowy ), jajka na twardo, omlety, naleśniki paleo, majonez paleo, warzywa, sosy do sałatek albo mięsa, a nawet makaron z warzyw. Pesto możesz używać jako sos do warzyw na zimno pokrojonych w słupki (dobre na imprezy), ale dobrze też doprawia warzywa na ciepło, np. gotowane na parze . Pesto z oliwek i suszonych pomidorów , przepis: szklanka oliwek bez pestek – zielone, czarne

PaleoSMAK
Quiche gryczany z brokułem 162

rodzaju quiche (czyli wytrawne wersje tart) między innymi za to że można je zrobić dosłownie z wszystkiego oraz za to że sa pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 150 ml oleju roślinnego płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka gałki muszkatołowej masa: 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (waga suchej

greenscarf
Ciasto balowe 3992

żółtka 8 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią 1 łyżka kopiasta mąki pszennej 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 250 g masła Bita śmietana: 500 ml kremówki 30% zimna 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl ciepłej wody Dodatkowo: masa kajmakowa 500 g herbatniki około 20 szt krakersy około 20 szt czekolada mleczna Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem

Ala piecze i gotuje
Muffiny z żółtym serem 143

blogu: Moje Wypieki. Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie, serowe bułeczki.  Podczas pieczenia tak cudownie pachną, że trudno im się oprzeć. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (7-8 sztuk) 75g żółtego sera 50g marchewki (*) 110 ml mleka 35-40 ml oleju

Di gotuje
Zupa ziemniaczano-porowa z łososiem 118

ziemniaków 1 por (duży, biała część) 1 łyżka masła ghee 600 ml bulionu drobiowego 1 liść kaffiru 50 ml śmietany kremowej 100 g plastrów łososia wędzonego na zimno szczypiorek gałka muszkatołowa pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, kroimy na grube plasterki, por w piórka. Na rozgrzane masło wrzucamy warzyw, podsmażamy przez kilka

R'n'G Kitchen
Hummus 139

powstał mój pierwszy hummus. Składniki: 400 g suchej ciecierzycy 2 ząbki czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól do smaku ostra papryka - użyłam mielonych płatków chili Ciecierzycę zalać zimna wodą i odstawić na noc do namoczenia. Namoczona wypłukać, zalać świeżą woda i gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Trwa to 60-90 minut. Ciecierzyca powinna być bardzo miękka. Ugotowaną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem bez wyrabiania 5812

pszennej pełnoziarnistej - 100g mąki żytniej typu 720 SYMBIO - 400ml ciepłej wody (ok. 37 stopni - sprawdzamy tak jak mleczko dla dzieci, na przedramieniu, nie może być za ciepła, ani za zimna!) - 1 szklanka słonecznika (3/4 do ciasta, 1/4 do posypania) - 7g drożdży instant - 1 łyżeczka soli - 0,5 łyżeczki cukru Mąki przesiewamy do miski, dodajemy 3/4 szklanki słonecznika, drożdże, sól

Be Fit Be Strong
Chlebek bananowo-figowy czyli Slodki Czwartek odc.93 165

Jest idealną przekąską do kawy w pracy ale i idealnie nadaje się jako element śniadaniówki czy deser. Chlebek bananowo-figowy 200 g suszonych fig 75 ml oleju tłoczonego na zimno 125 ml jogurtu noaturalnego kilka kropli ekstarktu waniliowego 4 dojrzałe banany 2 duże jajka 150 g mąki razowej pszennej ( u mnie orkiszowa) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mielonych

Dzieje kuchennej Wiewióry
Len zwyczajny - właściwości i zastosowanie 123

które uwalniają się tylko z rozdrobnionych i namoczonych nasion, dając wolny cyjanowodór. Surowiec zawiera także około 20% białka. Zastosowanie : - osłona przewodu pokarmowego - wodne wyciągi z nierozdrobnionych nasion, sporządzone na zimno, drogą maceracji, lub korzystniej na gorąco, w postaci odwaru, i podane doustnie powlekają cienką warstwą błony śluzowe przełyku, żołądka i częściowo dwunastnicy, osłaniając je przed substancjami szkodliwymi, - olej lniany obniża

Kuchenne innowacje

Proponowane wyszukiwania