otować jeszcze 3-5 minut. Mąkę rozrabić w 3/4 szkl. wody i dodać do sosu. Gotować , mieszając, aż sos zgęstnieje, czyli jakieś 3 minuty. Podajemy na ciepło lub zimno.- do wieprzowiny i,drobiu , deserów, ciast.Obłędny zapach unosi sie po całym domu i ten smak
w mojej kuchniokoło 20 minut. Mój deser troszkę się przypiekł, ale przyznam, że te przypalone owocki i sok były najlepsze z całego crumble :) Można jeść na ciepło i na zimno, samo, z jogurtem, miodem, świeżymi owocami
Cakes By KejtSchab – 30 dag Papryka słodka Przyprawa do gyrosa Sól Zioła prowansalskie Jogurt naturalny –100 ml Majonez – 1 łyżka Czosnek – 2 ząbki Normal 0 21 Makaron ugotować, przelać zimna woda , odcedzić. Wsypać do miski dodać groszek, kukurydzę, cebulkę i ogórek pokrojony w półplasterki. Schab opłukać, pokroić w plastry ok. 1 cm, posypać delikatnie solą, pieprzem, papryką i przyprawą
Camilla w kuchniwyrzucam białek tylko daje do woreczka i mrożę,i potem wykorzystuję np. do tarty cytrynowej którą uwielbiam i również polecam -przepis na nią znajdziecie kliknij tutaj SERNIK NA ZIMNO SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty 2 galaretki truskawkowe(lub inne
Swojskie jedzonkomożemy na ciasto dać ser i dopiero zawijać ale nie koniecznie-jak kto lubi, pieczemy do zrumienienia,ok.10 min obie przekąski są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno,wziąć można je zabrać również w plener,np na piknik smacznego
Swojskie jedzonkoczosnkowego,ser żółty i salami,posypać ziołami i zapiec w piekarniku od rozpuszczenia sera-ja piekłam w 200 stopniach ok 10 min smacznego!!! pychotka i na gorąco i na zimno
Swojskie jedzonkopyszne-szkoda zbędnych słów ,proste do zrobienia,bułeczki z pysznym nadzieniem z serków ziołowych,czosnku,i masła-mięciutkie,na wierzchu przyrumieniony żółty ser,super i na zimno i na ciepło-polecam!!!! Składniki na 16 niewielkich bułeczek: na ciasto: 225ml letniego mleka 15g świeżych drożdży 2 łyżeczki drobnego cukru 2 łyżeczki soli 450g mąki
Swojskie jedzonkowidziałam co z tego wyjdzie, wyobrażałam sobie sądząc po nazwie coś bardziej suchego, kruchego, kokosowego. Zrobiłam też w ten sam dzień jeszcze drugie ciasto - sernik z nutellą na zimno (z brzoskwiniami).... Ale byłam wściekła kiedy po upieczeniu okazało się, że to ciasto smakuje jak dobry pieczony sernik. Zostaliśmy więc na Święta z dwoma brzoskwiniowymi sernikami :) Ciasto jest fajną alternatywą
Poezja Smaków - blog kulinarnyJuż nie mam siły komentować tego, co dzieje się za oknem. Znów mam się powtarzać, jak jest zimno, szaro i nieprzyjemnie? Oczywiście, że nie. Nawet nie chce mi się tym przejmować! Teraz żyję dzisiejszą wizytą u dietetyka, zbliżającymi się urodzinami, nowym kierunkiem i nadchodzącym, nowym rokiem akademickim. Nie mogę doczekać się planu zajęć na AWFie i pierwszych zajęć na GUMedzie
Be Fit Be Strongkwestii jego zbioru. Cukinie zaliczyły stop przy upałach, teraz znów wzięły się do roboty- są kwiatki, są wielkie owoce. Tytuł porażki roku otrzymuje fasola. Na początku było zbyt zimno w nocy, żeby zaczęła rosnąc. Potem od razu zrobiło się gorąco i sucho. I oto mamy takie smętne suszki. Co ciekawe upały i susza zupełnie nie ruszyły naszych funkii
les mirabellesmój M., który jest raczej zwolennikiem kanapki z serem i pomidorem, stwierdził że to naprawdę znakomity deser ;) Mnie bardziej pasowała na ciepło, ale już moja mama wolała ją na zimno, także można ją jeść zarówno od razu, jak i zachomikować w pudełku na drugie śniadanie. Gorąco polecam, szczególnie w królewską niedzielą z kubkiem kawy! Pieczona owsianka sernikowa (porcja dla mamy
Przepysznik - BLW i nie tylkopeperonata nakładaj na plastry pecorino, które musi być krojone wyjątkowo cieniutko.I składaj na pół. Szybko na talerze. Złocista polenta i przystawka gotowa. Ja polecam, gdyż te smaki są niesamowite. Zimna pepernata zawinięta w jeden z najaromatyczniejszych owczych serów dojrzewających, w towarzystwie chrupiącej polenty i szklaneczką dobrego wina otworzonego pół godziny przed podaniem i w temperaturze 18 stopni...to czysta rozkosz
Z Kuchni Do Kuchninaszych znajomych. Bardzo przyjemna imprezka, super ludzie, a moja kumpela zrobiła wyśmienite jedzenie! Z tego miejsca, chciałabym podziękować im za miło spędzony wieczór. A dziś, znów pogoda pod psem, zimno, wieje i pada.. Bez sensu. Mam nadzieję, że chociaż w dniu moich urodzin zaświeci dla mnie słoneczko. Przecież to chyba nic wielkiego? Już jutro idę do mojej dietetyk
Be Fit Be Strongznów szaro, zimno i niemiło.. W dodatku chwilę temu zaczęło padać. Powoli nadchodzi smutna, jesienna rzeczywistość. Szkoda, że ciepłe i słoneczne dni tak szybko nam zlatują, zaś zima, chłód i mrozy trwają prawie wieczność. Zauważyłam, że bardzo często robię tarty, tak więc, dziś nie będzie inaczej - na umilenie dnia postanowiłam, że wrzucę dziś tartę, pyszną i niecodzienną
Be Fit Be StrongMamy sezon na papryczkę więc dzisiaj pyszna zupka z tym warzywkiem w roli głównej. Zupa dobrze smakuje na ciepło ale pyszna jest też na zimno jako chłodnik. składniki: 4 czerwone papryki 3 pomidory u mnie malinowe 3 ząbki czosnku 750 ml bulionu 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej Paprykę i pomidory przekroić na pół. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem
Monia miesza i gotuje