Idealny do kawy, herbaty, czystka czy melisy, zachęcam do spróbowania. Zrobiłam specjalnie w różnych pojemniczkach aby każdy zjadł tyle ile uważa. Przepis rozpropagowany przez Andrzeja Polana. Serniczki marchewkowe na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieuniwersalnej Dietta od e-condimenta . Takie kotleciki bardzo dobrze smakują z Mixem kasz z dynią od e-condimenta , który dodatkowo wzmocniłam smakiem tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni. Ja kaszy w ogóle nie soliłam, zazwyczaj tak po prostu robię, ponieważ mi tak smakuje, powoli odzwyczajam się od soli i muszę przyznać, że bez niej
MamaOskarkaKucharska przedstawia dzisiaj przepis na wspaniałe RACUSZKI ZE ŚMIETANĄ. Racuszki z tego przepisu są bardzo 'puchate', w środku miękkie, a na zewnątrz chrupiące. Świetnie smakują na ciepło i na zimno, dlatego śmiało możecie zabrać te racuszki na piknik. Racuszki podajemy posypane cukrem pudrem, oprócz tego na każdym placuszku możemy położyć po łyżce dżemu np. jagodowego, hmmm...naprawdę pycha :) Takie właśnie
Moja Książka Kucharskaryżem basmati lub hawajskim ryżem jaśminowym. Polecam! Serowe steki z sałatką będą także idealnie pasowały do mięs z grilla. Możemy je również zabrać na piknik ponieważ na zimno są tak samo dobre - koniecznie z sałatką, która orzeźwia całe danie :) -------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 40 minut -------------------------------------------- SKŁADNIKI : 250g sera feta 50dag pomidorów (mogą być koktajlowe) 1 ogórek wężowy
Moja Książka KucharskaZnakomity przepis na PIECZEŃ RZYMSKĄ. Pieczeń jest świetna zarówno jako dodatek do obiadu ( z ziemniakami i surówką) lub po prostu do kanapek. Nawet na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam dla całej rodziny np. na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu 2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki
Moja Książka Kucharskamało skomplikowana. Jada się t am dużo mięsa, warzyw i nabiału. W turcji, podobnie jak w pozostałych krajach bałkańskich , bardzo popularny i świetnie nam znany jest cacik - podawany na zimno sos, któr y składa się z jogurtu wymieszanego z siekanym świe żym ogórkiem i czosnkiem. No i oczywiście kebab , czyli "kęs mięsa", który zdobył popularność na całym świecie
Moja Książka Kucharskaroztoczańskich kresów. Niezależnie jednak od regionu wypieka się go zawsze z tych samych składników: ziemniaków, kaszy gryczanej, białego sera, skwarek, ale stosuje się różne proporcje. Danie smakuje zarówno na zimno jak i gorąco,podsmażone na masełku, polane śmietaną lub z barszczem czerwonym czy mlekiem. Uwierzcie mi, przepyszne :) Moją uwagę zwrócił jednak tradycyjny pieróg gryczany przygotowywany w okolicach
Moja Książka Kucharskasosem tzatziki. Jak się okazało, grzanki są świetne np. jako zakąska do piwa - więc polecam na przyjęcie, ale nie tylko - na kolację, na obiad. Ponieważ świetnie smakują także na zimno, można je również zabrać ze sobą np. na piknik . Polecam orientalne grzanki, korzystajcie z przepisu. Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 opakowania kremowego serka Apetina (naturalny
Moja Książka Kucharskabyło już tylko lepiej :) Pierożki można podać jako przekąskę na przyjęciu, świetne na piknik lub na obiad z zieloną sałatą i np. ryżem - i na ciepło i na zimno są super :) Jak tak na nie patrzę, to wyglądają jak krokiety ;) Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu, ulepszajcie :) K.K. SKŁADNIKI: 1 opakowanie chleba tostowego (pszennego lub wieloziarnistego) woda do namaczania
Moja Książka Kucharskarobimy majonez-domowy-w-10-s Wkładamy do miski.... ...dodajemy majonez... ...po wymieszaniu przekładamy do misek... ...ozdabiamy na wierzchu ... ...chowamy do lodówki i już :) Potem podajemy na zimno :) Smacznego
chleba naszegośmietanę, mieszamy opcjonalnie jeszcze doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem napełniamy skorupki. Wierzch posypujemy bułką tartą i smażymy do zrumienienia na maśle (farszem do dołu). Podajemy na ciepło (na zimno również dobrze smakują). Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natka pietruszki
Domowy Smak Jedzeniapatelnię wylewam olej rzepakowy, rozgrzewam. Kładę kotlety. Smażę na rumiano z obu stron. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podaję na ciepło albo na zimno np. do kanapek
Gotowanie Patkicukier trzcinowy, mieszam całość.Dodaję tymianek i rozmaryn oraz wegetę. Na koniec dodaję ocet. Mieszam i smażę całość aż wszystko będzie gęste. Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno
Gotowanie Patkisię do marynowania, kiszenia, gotowania, grillowania, smażenia, duszenia, przygotowywania sałatek, surówek… i nie tylko. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym . Składniki: - 1 rzodkiew japońska/daikon - łosoś wędzony na zimno - czarny sezam - awokado - sok z limonki (lub cytryny) - olej (sezamowy, kokosowy…) Dodatkowo: - kilka rzodkiewek (do dekoracji) - kostki lodu - roszponka (do dekoracji) - wykałaczki Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do miski
mojewypiekiinietylkorodzaju mięsem z sosem – np gulaszem. Mniejsze podajemy z sosem pieczarkowym, posypane cukrem, z dodatkiem śmietany czy dżemu. Same też bez problemu się obronią. Pyszne na ciepło i zimno. A Wy z czym lubicie jeść placki ziemniaczane? Drukuj Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze Składniki 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 średnia cebula sól, pieprz, czosnek, chili opcjonalnie 3 łyżki mąki
Mieszam w Garnku