wypoczywacie ?? My w domu, dziś w Rzeszowie wieje, zimno, ale pojawia się słoneczko. Może w końcu zrobi się ciepło :-). U mnie dziś szybka propozycja na obiad/kolację. Ciasto francuskie zapieczone ze szparagami, czerwoną papryką, cukinią, kukurydzą i startą mozzarellą. Nam smakowało bardzo :-). Miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 szparagów 1 czerwona papryka 1/2 cukinii kukurydza starta
kruche babeczkismażymy na oleju z suszonych pomidorów. Dodajemy pomidory suszone pokrojone w kostkę. Chwilę smażymy. Dodajemy posiekaną pietruszkę. Mięso i kuskus umieszczamy w misce. Mieszamy. Podajemy na ciepło lub na zimno. Wspaniała propozycja na lunch do pracy. Artykuł Kuskus z kurczakiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plSzybki deser na zimno. Dzieci go uwielbiają. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa 1 puszka brzoskwiń 1 łyżka żelatyny 1 duży jogurt naturalny – 370 g 1 śmietana 30% – 200 ml 1 łyżka cukru pudru Galaretkę truskawkową i brzoskwiniową rozcieńczam w gorącej wodzie (oddzielnie każdą z nich) i wlewam do naczynia by stężała. Gdy galaretki
MojaQchnia.plmamy maj...Zazieleniło się wkoło pięknie, śliwki ukwieciły się pięknym kwieciem..Tylko pogoda coś nie ta. Za mało słonko i troszkę za zimno. Miejmy nadzieje że kolejne dni przyniosą zmianę, upragnione ciepło. A oczekiwanie niech nam umilą te rurki smażone w głębokim oleju. Składniki: 2 szklanki mąki - u mnie luksusowa pszenna MŁYNOMAG 4 łyżki cukru skórka z 1 cytryny
Z Majeczką w kuchnisezon grillowy za otwarty choć grillowałam na elektrycznym grill. Nie miałam nawet ochoty wyjść na balkon. Mimo słońca wieje zimny wiatr. Wydaje się, że jest ciepło, a tu wciąż zimno…Dlatego skusiłam się ugrillować szaszłyki z kurczaka w domu i ciepełku. Takie szaszłyki z kurczaka można z powodzeniem podać z perskim chlebkiem jeśli planujecie grilla w plenerze. Ja jednak
codojedzeniazamrożone plastry znacznie obniżą temperaturę wody) w tym czasie przygotuj dużą miskę wypełnioną zimną wodą ugotowane plastry natychmiast przekładaj do miski z wodą (woda w misce zawsze powinna być zimna, jeśli zagrzała się, po prostu ją zmień) gdy plastry ciasta będzie już chłodne, wyłóż je na deskę pokrytą ściereczką z materiału gdy plastry obeschną, są gotowe do użycia
Szybko Szybkowarłyżki soku -//- cukier do smaku Ciasto: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao jajko 2 łyżki masła 2 łyżki cukru szczypta soli zimna woda Oraz: łyżeczka masła wiórki kokosowe tortownica 26 cm Twaróg, pamiętamy aby wybrać ten dobrej jakości, tam gdzie jest mleko w proszku na liście, radzę sobie darować
Dieta moja pasjagotującej się wody, przykrywamy i wyłączamy palnik, zostawiamy tak na 20-30 min. Następnie wyjmujemy na kratkę i jak ocieknie chowamy do lodówki. Podajemy na ciepło, na zimno, z patelni lub z grila. Smacznego
chleba naszegonadzienie i doskonale sprawdzają się z odpowiednimi dodatkami na obiad, ale ja zdecydowanie wolę je jako przekąski, które łatwo się pakuje na wynos. Oczywiście taką przekąskę można zjeść na zimno albo podgrzać. W obu wersjach smakuje tak samo dobrze. Przepis pochodzi z zeszytu mamy właśnie w tej wersji z nadzieniem, które w głównej mierze składa się z pieczarek z dodatkiem
Milion Smakównajczęściej to ja walczę o wybór makaronu z karty Zupa sezonowa Tagliatelle Supermirafiori Polędwiczka Borowikowa Zupa sezonowa wpasowała się idealnie w porę roku za oknem, tego dnia było zimno i deszczowo, a zupa była mocno rozgrzewająca. W sumie tak nam smakowała, że nie zapytaliśmy co dokładnie było w środku Była to zupa krem i wydedukowaliśmy, że w jej skład musiała
Relaxtimegroszku z kukurydzą szklanka makaronu świderki 2 łyżki majonezu Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W drugim garnuszku w osolonej wodzie gotujemy al dente brokuła, ugotowanego przelewamy zimna wodą, aby zachował kolor. Piersi z kurczaka kroimy w małe kawałeczki, oprószamy przyprawą do kurczaka, smażymy, osączamy. Papryki, cebulkę , szczypiorek i natkę drobno kroimy. Wszystko mieszamy razem w salaterce, doprawiamy
Z Majeczką w kuchnischab na małym ogniu przez około półtorej godziny. Odparowane mleko uzupełniamy wodą, aby mięso przez cały czas gotowania było przykryte płynem. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno! Smacznego
W kuchni Katiednia! Ps.Może przyniosą mi szczęście w kolejnym losowaniu, kto wie?! :D A jakie smoothie jest Waszym ulubionym? PRZEPISY: ZIELONY: Szpinak + Jarmuż + Masło orzechowe + Mały banan + Sok z cytryny + Zimna, gazowana woda ŻÓŁTY: Mango + Banan + Mleko kokosowe + Sok z cytryny CZERWONY: Truskawki + Jabłko + Woda kokosowa + Miód wielokwiatowy POMARAŃCZOWY: Marchew + Pomarańcza + miód + Sok z cytryny + Woda + Kardamon + Imbir NIEBIESKI / FIOLETOWY: Borówki
Ostra na Słodkomoże tak chlebek pizza, dlaczego nie. Idealny do pracy, do szkoły, na piknik. można go jeść i na ciepło i na zimno. Można go podgrzać w mikrofali. Dodatki wedle uznania, co kto lubi i co w lodówce mamy. ciasto: 400 g mąki pszennej do pizzy 00 1 szklanka wody letniej około 2 dkg drożdży 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
wesoła kuchniasmaku, można pominąć Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy płatki owsiane i kawę rozpuszczalną. Zagotowujemy i mieszamy. Czekamy, aż zgęstnieje. Dodajemy cukier do smaku. Podajemy na ciepło lub na zimno z np. filecikami z pomarańczy
Moja smaczna kuchnia