dziś na naleśniki z masłem orzechowym i bananami. Masło orzechowe z powodzeniem można zastąpić nutellą i jest równie smacznie… może odrobinę bardziej słodko. Takie naleśniki fajnie smakują na zimno. Przygotowując je na obiad, można zrobić ich więcej, wstawić do lodówki i na następny dzień zabrać np do szkoły czy do pracy. naleśniki (np z tego przepisu) masło orzechowe dojrzałe
Smaki Na Talerzuwtedy mamy czas, aby wyszykować się do wyjścia- 20 min. i śniadanie gotowe. Można ja zjeść na ciepło, zaraz po wykonaniu lub wziąć na wynos bo na zimno jest równie pyszna 😋 Składniki: 1 jajko 1 banan 1 szklanka mleka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki wiórek kokosowych kilka malin 4 kostki gorzkiej czekolady Wykonanie: Banana obieramy ze skórki, kroimy
Kuchnia MagdaLenyliście to zawijamy gołąbki. Potem możemy podsmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku. Zapiekamy w 200 st. 15-20 min. Podajemy na gorąco albo na drugi dzień na zimno. Smacznego
chleba naszegoponczujemy, na dnie układamy banany, następnie smarujemy je sokiem z cytryny by nie ściemniały. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szkl gorącej wody.Mieszamy i studzimy, musi być płynna,ale zimna. śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy posiekaną lub startą na drobno czekoladę. Dodajemy żelatynę, miksujemy. Wykładamy na ciasto, tak by uformował się kopiec. Obsypujemy go okruszkami. Wstawiamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubotwiną i farszem tatarskim. Tarta wiosenna z ogórkami małosolnymi które uwielbiam i sosami tatarskim i ziołowym Winiary . Jest syta, aromatyczna i bardzo dobra. Smakuje na ciepło i zimna. Można ją zabrać na piknik. ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła zimnego 3 żółtka 2 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka farsz z botwinki 200 g jogurtu
wesoła kuchniałatwa do zrobienia rolada serowa. Zrobiłam ją na komunię syna i była hitem. Wszystkim bardzo smakowała i najszybciej znikała z talerza. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać ją z ulubionym sosem i surówką. Może i Wy skusicie się na taką roladę? Składniki 400 g sera żółtego 5 jajek 3 łyżki majonezu Jajka wbić
O kuchni z uczuciemWitam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pieczony udziec z indyka w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany udziec jest bardzo smaczny, możemy go podawać na ciepło jak i na zimno. Idealnie również nadaje się do przygotowania z nim kanapek. Polecam wypróbować przepis Do przygotowania udźca z indyka będziemy potrzebować: udziec z indyka bez kości - około 2 kg na marynatę: 3 łyżki
Uwaga Babcia GotujeKoniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20-22 cm ) SPÓD: *orzechy ( włoskie , laskowe , ziemne ) – 250 g * suszone daktyle – 100 g * kakao – 1 łyżka * olej kokosowy – 80 g * zimna woda – 2 łyżki MASA: * mleko kokosowe – 400 ml * kasza jaglana ( sucha ) – 150 g * woda – 150 ml * wiórki kokosowe – 2 łyżki * do posłodzenia: cukier, cukier brązowy
Ostra na SłodkoUdekorować malinami i jagodami.Galaretkę (pół porcji z opakowania) rozpuścić w 250ml wody, przestudzoną ostrożnie polać torcik.Schłodzić do całkowitego stężenia. /inspiracja blog SmakołykiBereniki/ Artykuł Torcik jagodowo-czekoladowy na zimno pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaskórką), a na sam koniec kaszankę. Mieszać delikatnie, aby nie naruszyć struktury ziemniaków. Smażyć kilka minut, do uzyskania przez ziemniaki złotego koloru. Sałatkę można podawać na ciepło oraz na zimno. /inspiracja Rachel Khoo, Mała paryska kuchnia/ Artykuł Sałatka z ziemniaków, jabłek, kaszanki i rozmarynu pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaZaskoczcie swoich bliskich w te święta! W ten bożonarodzeniowy czas deser na zimno rzadko komu przychodzi na myśl. Ale w zasadzie dlaczego nie? Lekki, puszysty, śmietankowy ze świąteczną, zimową nutą cynamonu i anyżu. Warto się pokusić. Oj, warto! Składniki (na 5 małych kokilek) 300ml mleka 3,2% 200ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 150g serka śmietankowego 3 łyżki żelatyny
Raj dla Podniebieniabył czymś więcej niż mi się pierwotnie wydawało. Mam ogromny sentyment do tych podkarpackich stron, dlatego, jeśli tylko mam okazję, wsiadam w samochód i jadę tam. Ostatnia niedziela października. Zimno i wietrznie. Wszyscy kulą się od chłodu w wysoko postawionych kołnierzach ciepłych płaszczy i kurtek. Ale to nic! Nic mnie nie zraża. Przeciwnie, jestem przeszczęśliwa, mogąc odwiedzić znajome kąty. Idę
Raj dla Podniebieniamało kto wydał książkę tylko z przepisami na serniki. Dlaczego więc nie mam to być ja? Na potrzeby książki upiekłam przeróżne rodzaje serników. Słodkie i słone. Pieczone i na zimno. W różnorodnych smakach, z oryginalnymi dodatkami. Wymyślałam, piekłam, próbowałam, testowałam na innych, którzy wyrażali swoje zdanie, modyfikowałam i ulepszałam. Najprzyjemniejszą stroną pracy było fotografowanie serników. Tworzenie delikatnej scenerii, wybieranie kwiatów
Raj dla PodniebieniaWaszych zdjęciach widziałam wytwór Waszych rąk według mojego przepisu… To niesamowite, uwierzcie na słowo! Moja Patronka Kasia upiekła kilka rodzajów, jednak najbardziej do gustu przypadła jej wersja na zimno w wysokich pucharkach. W czasie świąt piekliście serniki w różnych wariantach. Pani Marlena przysłała mi zdjęcie sernika, który należy do tych bardziej pracochłonnych. Wyszedł jej przepięknie! Pani Dominika przysłała
Raj dla PodniebieniaKurczak, jak już wielokrotnie wspominałam często gości na naszym stole. Podaję go w wersji na ciepło i na zimno np.jako domową wędlinkę. Z patelni, grilla czy jak w tym przypadku jako składnik do sosu, na obiad. Kurczak, to łatwe do obróbki mięso i poradzą sobie z nim świetnie nawet osoby mało przebywające w kuchni. Składniki: 2 filety
Gosia gotuje