słodkich batatów, z chrupiącymi orzechami, słodko-kwaśną bazą pomidorową i odrobiną mozzarelli jest przepyszne (weganie mogą pominąć mozzarellę i dać więcej nerkowców). Pizza znika na ciepło, jak również na zimno nie potrafi dotrwać do drugiego dnia :) Ponieważ spód do pizzy jest z mąki orkiszowej, pizza jest jest bardzo sycąca. Z poniższego przepisu na spód wychodzą 3 duże pizze. Ja często
Moja DelicjaKuchnia meksykańska udanie ok. 2 dekady temu przyjęła się w polskich domach. Mało tego, sądzę że jest tam jej coraz więcej. Stąd postanowiłem zaproponować wam danie na zimno. Trudno mi ocenić jego, a w zasadzie jej pochodzenie, ale myślę, że sałatka meksykańska przypadnie wam do gustu. Jest świetna na każdą imprezę. Do roboty. Możecie też spróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film
Kuchennyviral.plbiszkopty, dodać łyżkę malin, dodać też trochę syropu. Wyłożyć część ciepłego budyniu, na koniec dodać jeszcze łyżeczkę malin i 1 okrągłego biszkopta. 3. Deser smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego
Kuchnia domowa Anipieprzu i ostrzejszy aromat. Smak golonki podkreślać mają pieczone ziemniaki i kiszona kapusta, zdarza się, że podawana jest z frytkami. Upieczoną golonkę można pozostawić aż do wystudzenia, pokrojoną na zimno podaje się jako wędlinę do chleba
KUCHNIA POLSKAsmarujemy nią dynię solimy i oprószamy ziołami do piekarnika zmniejszamy temperaturę do ok 180 stopni i spokojnie czekamy aż się upiecze – ok 20 minut. Pałaszujemy ze smakiem. Dobra na zimno i na ciepło. Jak zostanie jej więcej można ją zmielić z dodatkiem kaszy jaglanej, ugotowanej fasoli i przypraw – wyjdzie super pasta na chleb lub masa na … kotleciki:) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszanaczynia do zapiekania wsypać ryż. . Cebule i marchewki obrać i pokroić w plastry. Pokrojone warzywa ułożyć na ryżu. Na warzywach ułożyć kawałki kurczaka. Wszystko zalać zalewą, zalewa może być zimna lub letnia. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 90 min.. Naczynia nie przykrywamy :). Podajemy np. z ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaZapiekanki upiekłam z ziołami oraz ketchupem i serem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, można je upiec na śniadanie lub kolację. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, możemy je zabrać ze sobą do pracy, polecam. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniej wody 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 łyżka
Bajeczna KuchniaSmacznie wyszło, mój młody zadowolony, nawet nic nie marudził :-). Masło Primavika to masło z dobrym składem, bo tylko 100% prażone orzeszki arachidowe :-). Miłego dzionka Wam życzę, mimo tego zimna brrrrr :-). Składniki na 3 porcje: około 500 g fileta z indyka 1 brokuł 4-5 łyżek masła orzechowego crunchy u mnie Primavika kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona
kruche babeczkizupy-kremy, które uchodzą za potrawy eleganckie i bogate w walory smakowe. Kuszą one intensywnym kolorem i delikatną konsystencją. Świetnie rozgrzewają w czasie chłodnych dni, a podane na zimno orzeźwią w środku gorącego lata. Są bardzo dobrym źródłem błonnika rozpuszczalnego w wodzie, który zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Stanowią doskonałe źródło cennych witamin, minerałów i makroskładników a przy tym zawierają mało
Tradycyjna Kuchniaciasto żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka. 5. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół i piec 20 min. 6. Podawać na ciepło lub na zimno. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Szparagi 64 320 7.04 0.38 12.42 Ciasto francuskie
Atlas SmakówWyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno, domowy napój pomarańczowy, który z powodzeniem wygrywa ze sklepowymi super "sokami". Potrzebujemy kilka pomarańczy, mogą być również mandarynki i jakaś cytryna, trochę cukru, wodę gorącą i wodę zimną, 2 galaretki pomarańczowe, 2 goździki, wyciskarkę do soku. Galaretki rozpuszczamy w 2 litrach gorącej wody i studzimy. Owoce wyciskamy i sok wlewamy
chleba naszegooraz cukier z prawdziwą wanilią. Starannie mieszamy. Masę wylewamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy cukrem kokosowym. Pieczemy przez kwadrans w temp. 180 st. C. Idealne na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchnia