na zimno - 10906 przepisów (strona:128/728)

PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM 182

naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno są równie smaczne :) U mnie zniknęły w ekspresowym tempie. Do przygotowania nadzienia wykorzystałam  kaszę jęczmienną mazurską  od  Młyny Stoisław . Składniki na około 18-20 naleśników: * 2 szklanki

Zrób to smacznie
Sałatka z bobem, młodymi ziemniakami, suszonymi pomidorami i młodą cebulką 165

dzisiaj w sałatce. Taka sałatka z bobem, to doskonały i szybki sposób na obiad w upalny dzień. Możemy jeść ją z ciepłym bobem i ziemniakami lub już na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie do pracy, do zabrania w pudełku – lunchbox. Mąż po powrocie ze szkolenia usiadł z niepewną miną przed talerzem. Bo bób, bo ziemniaki, bo suszone pomidory

Mieszam w Garnku
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami 171

działce?”. Prosze bardzo :) Przygotowałam makaron z kremową ricottą, truskawkami i malinami, w wersji do zabrania na działkowy piknik. Takie danie świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno więc można je zabrać nawet na dłuższą wakacyjną wycieczkę :) 3 porcje: 150 g czekoladowego makaronu Lubella MINI świderki 250 g ricotty łyżka soku z cytrny skórka starta z połowy cytryny

Mienta blog
Placki z cukinii i łososia 191

porcja - 3 placki to 330 kcal)               1 średnia cukinia (300 g) 1 jajko 2 łyżki posiekanego koperku 25 g łososia wędzonego na zimno  (plus 50 g na placki) 5 łyżek mąki pełnoziarnistej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek jogurtu greckiego sól, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Cukinię myjemy i ścieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z żółtą cukinią, kolorowymi pomidorami i pastą z awokado, bazylii i mięty na letni obiad 150

kilka minut na oliwie z oliwek. Pomidory kroimy w plastry. Na pastę wykładamy krążki cukinii, a następnie pomidory. Ozdabiamy listkami bazylii i odrobiną pasty. Podajemy na ciepło lub na zimno. Bedzie pysznie! Smacznego letniego posiłku!         Artykuł Tarta z żółtą cukinią, kolorowymi pomidorami i pastą z awokado, bazylii i mięty na letni obiad pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Bułeczki cynamonowe "Cinnamon rolls" z sosem karmelowym (wegańskie) 178

szybko mieszamy. Jeśli chcemy żeby sos był rzadszy, wystarczy dodać odrobinę wody.  Kiedy cinnamon rolls lekko przestygną, ale wciąż pozostają ciepłe, podajemy je polane sosem karmelowym. Na zimno smakują równie dobrze :) Smacznego! Inspiracja

Emcia Pichci
Sernik na zimno oreo 258

SERNIK NA ZIMNO OREO Składniki: 1 paczka herbatników kakaowych 1 kostka masła 2 paczki ciastek oreo 1 kg sera do sernika 2 opakowania serka mascarpone 2 białe czekolady  żelatyna Wykonanie: Herbatniki rozkruszamy w blenderze i dodajemy do nich roztopione masło. Spód blaszki do ciasta smarujemy masłem i wykładamy na to nasze herbatniki.  Ser przekładamy do miski, miksujemy

Słodkie ciacho
Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia 172

kremowa, z pysznym ziołowym akcentem, dzięki pesto, które wmieszałam w serkową masę. Do tego soczyste pomidory i chrupiący, słony spód. Przepyszne połączenie smaków i kolorów lata w dodatku na zimno! To coś, co z pewnością w gorące dni uratuje przegrzane brzuchy i podniebienia nie raz. Spróbujcie koniecznie! Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia Potrzebujesz: Spód: 140g solonych krakersów 80g masła Nadzienie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babeczki z truskawkami 156

mąka pszenna - 40 dag margaryna- 20 dag cukier puder - 2 łyżki żółtka - 2 szt zimna woda - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki mleko - 1//2 litra budyń czekoladowy - 1 op cukier - 2 łyżeczki truskawki cukier perlisty Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły

Camilla w kuchni
Truskawki w kokilkach z kruszonką 192

truskawek. Choć deser wymaga od nas nieco pracy, to i tak warto go przygotować, wasi bliscy i znajomi zapamiętają go, będą go wspominać. Podany w kokilkach na ciepło, czy zimno robi wrażenie i przede wszystkim smakuje. Do dzieła! Polecam wam też mój koktajl z truskawek słodzony liczi . Film Składniki – Truskawki w kokilkach z kruszonką kilogram truskawek 200 g cukru

Kuchennyviral.pl
Leczo 127

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak zawsze przystało, sezonowe przysmaki królują w naszej kuchni. A bez takiego specjału?!? Never…na a! Smakuje nawet na zimno…czasami sądzimy, że nawet lepiej ;) Składniki 2 pętka kiełbasy śląskiej 1 cebula 2 łyżki oleju 150 g pieczarek 3 pomidory 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 łyżeczka mielonej papryki sól

R'n'G Kitchen
Grillowane roladki z kurczaka 271

grillu węglowym. Ułóż roladki na metalowej kratce i grilluj po kilka minut, odwracając co jakiś czas. Grillowane roladki z kurczaka świetnie pasują z focaccia , warzywną sałatką i sosem na zimno .   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą 215

wyśmienitym dodatkiem do młodych ziemniaków z koperkiem w duecie z jajkiem sadzonym. Do tego kubek chłodnej maślanki i błyskawicznie mamy obiad gotowy. Na letnie upały, na ciepło i na zimno – jako przekąska – gorąco polecam i życzę smacznego. Fasolkę szparagową z czosnkowo cytrynową nutą dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek - 23. czerwca 2017 r. Wydrukuj przepis The post Fasolka szparagowa

mojewypiekiinietylko
Lato 2017: Naleśniki z jagodami 145

złóż na pół i ponownie na pół. Tak przygotowane naleśniki z farszem jagodowym możesz ponownie obsmażyć na natłuszczonej patelni. Takie naleśniki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno (obsmażone pod zwinięciu lub nie obsmażone). Przed podaniem można je posypać cukrem pudrem, polać sosem jagodowym lub udekorować w inny dowolny sposób

blog.moje-pasje.info
Risotto z groszkiem i warzywami 194

Pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Bób wrzucam na osolony wrzątek, gotuję do miękkości-jeśli jest młodziutki wystarczy 5 minut jeśli starszy, trochę dłużej. Odcedzam, przelewam na sicie zimna wodą i obieram z łupinek. Paprykę myję, wydrążam z nasion, kroję w kostkę. Cebulę siekam drobno, tak samo obrany czosnek, wrzucam na głęboką patelnię lub do rondla, dodaję 2 łyżki

Wanilia i Kardamon