na zimno - 10906 przepisów (strona:128/728)

Babeczki z truskawkami 174

mąka pszenna - 40 dag margaryna- 20 dag cukier puder - 2 łyżki żółtka - 2 szt zimna woda - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki mleko - 1//2 litra budyń czekoladowy - 1 op cukier - 2 łyżeczki truskawki cukier perlisty Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły

Camilla w kuchni
Truskawki w kokilkach z kruszonką 210

truskawek. Choć deser wymaga od nas nieco pracy, to i tak warto go przygotować, wasi bliscy i znajomi zapamiętają go, będą go wspominać. Podany w kokilkach na ciepło, czy zimno robi wrażenie i przede wszystkim smakuje. Do dzieła! Polecam wam też mój koktajl z truskawek słodzony liczi . Film Składniki – Truskawki w kokilkach z kruszonką kilogram truskawek 200 g cukru

Kuchennyviral.pl
Leczo 145

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak zawsze przystało, sezonowe przysmaki królują w naszej kuchni. A bez takiego specjału?!? Never…na a! Smakuje nawet na zimno…czasami sądzimy, że nawet lepiej ;) Składniki 2 pętka kiełbasy śląskiej 1 cebula 2 łyżki oleju 150 g pieczarek 3 pomidory 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 łyżeczka mielonej papryki sól

R'n'G Kitchen
Grillowane roladki z kurczaka 307

grillu węglowym. Ułóż roladki na metalowej kratce i grilluj po kilka minut, odwracając co jakiś czas. Grillowane roladki z kurczaka świetnie pasują z focaccia , warzywną sałatką i sosem na zimno .   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą 236

wyśmienitym dodatkiem do młodych ziemniaków z koperkiem w duecie z jajkiem sadzonym. Do tego kubek chłodnej maślanki i błyskawicznie mamy obiad gotowy. Na letnie upały, na ciepło i na zimno – jako przekąska – gorąco polecam i życzę smacznego. Fasolkę szparagową z czosnkowo cytrynową nutą dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek - 23. czerwca 2017 r. Wydrukuj przepis The post Fasolka szparagowa

mojewypiekiinietylko
Lato 2017: Naleśniki z jagodami 156

złóż na pół i ponownie na pół. Tak przygotowane naleśniki z farszem jagodowym możesz ponownie obsmażyć na natłuszczonej patelni. Takie naleśniki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno (obsmażone pod zwinięciu lub nie obsmażone). Przed podaniem można je posypać cukrem pudrem, polać sosem jagodowym lub udekorować w inny dowolny sposób

blog.moje-pasje.info
Risotto z groszkiem i warzywami 208

Pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Bób wrzucam na osolony wrzątek, gotuję do miękkości-jeśli jest młodziutki wystarczy 5 minut jeśli starszy, trochę dłużej. Odcedzam, przelewam na sicie zimna wodą i obieram z łupinek. Paprykę myję, wydrążam z nasion, kroję w kostkę. Cebulę siekam drobno, tak samo obrany czosnek, wrzucam na głęboką patelnię lub do rondla, dodaję 2 łyżki

Wanilia i Kardamon
Jagielnik truskawkowy (bez pieczenia) 218

Kasza jaglana często pojawia się na moim stole pod przeróżnymi postaciami. Co pewien czas wymyślam z niej odpowiedniki serników na zimno, zwane jagielnikami. Zaczarowana smakiem tegorocznych truskawek postanowiłam zrobić jagielnik, którego bazą są właśnie te owoce. W przepisie podaję swoje proporcje cukru, które zależą od słodyczy truskawek i oczywiście są kwestią gustu. Ilość cukru można dowolnie zmieniać podczas przyrządzania tego

Weekendy w domu i ogrodzie
SAŁATKA Z KASZY BULGUR Z SUSZONYMI POMIDORAMI 309

TARGROCH odkryłam suszone koktajlowe pomidory – mistrzostwo świata! Idealna zarówno na lekki, letni obiad, jak i np. zdrową przekąskę w ciągu dnia. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjna! Powiem Wam, że to chyba moja ulubiona salatka! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza Bulgur ( do kupienia TU ) – 1 szkl * bulion warzywny – 500 ml * suszone pomidory w oliwie

Ostra na Słodko
Chłodnik z zielonego groszku 186

Chłodnik z zielonego groszku, to odpowiednia zupa na ciepłe i upalne dni. Zimna, z dodatkiem mięty i doskonale chłodząca. Gęsta zupa ma przyjemny groszkowy kolor dodatkowo podkreślony zielenią szpinaku

Przepisy Kulinarne
Placki warzywne 1509

mąki, aby masa stała się na tyle gęsta by móc formować formować z niej placki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać na ciepło, choć na zimno również są bardzo smaczne

Simply Food
Mielone pieczone w piekarniku. 202

tartej.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem, następnie układamy kotlety. Pieczemy w temperaturze 180/190 stopni na złoty kolor, moje piekły się 35 minut.Takie kotlety wyśmienicie smakują na zimno np: z bułką i sałatą. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Pizzerinki ze szparagami 192

każdej sztuce. Dokładamy po odrobinie kabanosów, pomidorków koktajlowych oraz botwinki. Posypujemy tartą mozzarellą. Pieczemy w temp 190⁰C przez ok 17 minut. Podajemy na ciepło lub zimno

Kuchnia w czekoladzie
Kompot z rabarbaru 206

dodatek do obiadu oraz fajny napój na upalne dni, bo nie jest zbyt słodki, a schłodzony smakuje doskonale. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie orzeźwiające, podane na zimno kompoty z sezonowych produktów 🙂   Przepis pierwotnie został opublikowany w letnim numerze naszego Magazynu Aromat. Serdecznie zachęcam do jego lektury!     Składniki: Czytaj dalej... Artykuł Kompot z rabarbaru pochodzi

Pasja Smaku
Socca. Placek z cieciorki. 231

wstawić patelnię z powrotem do piekarnika i piec około 10 - 15 minut. Przełożyć pod grill (jeżeli powierzchnia placka wyschła - posmarować oliwą) i doprowadzić do zrumienienia. Podawać na ciepło lub zimno

zadanie-gotowanie