minut na średnim ogniu na koniec wsypać majeranek i wymieszać, na talerzu do smaku posypać solą i pieprzem - wątróbka smakuje i na ciepło z ziemniakami i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięimprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym przekonaniem;) około 500 g filetów z kurczaka
Smaki Na TalerzuBardzo pożywna. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna z dodatkiem soli morskiej z ziołami. Składniki (1 porcja) -1/2 średniej cebuli -2 łyżeczki oleju -1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami -300ml wody -szczypta soli Przygotowanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą
Zielona KuchniaDodać podprażone orzeszki i oliwki, na koniec wmieszać grubo posiekane/porwane listki bazylii. Smacznego! Zamiast pęczaku można użyć również komosy ryżowej, kaszy jaglanej czy makaronu. Danie można spożywać również na zimno, np. jako lunch do pracy czy szkoły
Even Better Foodostatecznie okazało się, że zamiast malinowej mam w domu wiśniową, nikt nie zauważył różnicy ) – 450 ml wrzątku We wrzątku rozpuszczamy galaretkę mieszając od czasu do czasu. Gdy jest zimna ale nadal płynna przelewamy ją do miski z malinami i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy na biszkopt dopiero kiedy zauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy
Relaxtimemin.pod przykryciem, jeśli trzeba dodać wodę Po tym czasie dodać groszek, zamieszać i gotowac ostatnie 2 min. Gorącą czakalakę podawać z ryżem lub kaszą. A można zabrać na zimno do pracy jako lunch
Proste Potrawysłoiki wstawić do garnka wyścielonego papierowym ręcznikiem i zalać gorącą wodą. Pasteryzować w temperaturze bliskiej wrzenia 20 minut. Gdy pasteryzację odłożysz na następny dzień, pamietaj by zimne słoiki zalać zimna wodą i postepować jw. słoiki wyjąć, ewentalnie dokręcić wieczka do oporu i przechowywać w chłodnym miejscu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut lub do czasu aż będą miękkie. Na 15-20 minut przed końcem pieczenia papryki posypać mielonymi migdałami i skropić oliwą. Podawać na ciepło lub na zimno, przybrane natką pietruszki. ------------ * W ten sposób można także nafaszerować pomidory ** Jeżeli nie możecie kupić mielonych migdałów, użyjcie migdałów w całości (bez skorki), można je posiekać lub zmielić samodzielnie. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki: śmietana 36% 500 ml, sól 2 szczypty, woda zimna - ile potrzeba śmietanę 36% mocno zimną (do zamrażalnika przed ubijaniem włożyłam na 30 minut) wlać do misy robota, kartonik rozciąć i łyżeczką wszystko wybrać wsypać dwie szczypty soli i w robocie ubijać śmietanę na dużych obrotach, misę przykryć bo będzie pryskać maślanką, są widoczne etapy: śmietana będzie ubita, potem zacznie
W Mojej Kuchni LubięDosmaczyć solą, pieprzem, oregano. Dołożyć szynki ,cebulę, czosnek, posypać serem. Piec w piekarniku do momentu ,kiedy ciasto nam ładnie podrośnie i zezłoci się. Podawać na ciepło lub nawet na zimno. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub listkami bazylii...i zajadać na zdrowie ! Na Sycylii pizzę rustykalną robi się tak, by została na drugi dzień i można ją było zabrać
Z Kuchni Do Kuchnikurek. Wymieszać dokładnie. Wylać tak przygotowaną masę do podpieczonych tart. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec tarty kolejne 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Kuchnia Pokoleńjest pożywne i sycące, a jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu – przy odpowiedniej organizacji zajmuje to 20-30 minut. Dobrze smakuje także na zimno, więc bez problemu możesz zapakować je do lunchboxa i zabrać ze sobą. Właśnie takie jedzenie lubię: proste kombinacje, szybkie w przygotowaniu. Jestem pewien
Vegan Tasteplackach i naleśnikach mogłabym się rozpisywać w nieskończoność! Mają same zalety: można je jeść na słodko i na słono, na ciepło i na zimno, zrolować, złożyć, podsmażyć. To jeden z pewników na naszym stole, dzieci zawsze zjadają je ze smakiem. Tym razem klasyczne naleśniki pszenne przygotowałam z dodatkiem młodego szpinaku. Mają absurdalny wręcz, wściekle zielony kolor, ale nie smakują szpinakiem
Kulinarne Inspiracjeukładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Fajnie smakują także z filiżanką czerwonego barszczu
Kuchnia w czekoladzieNiby lato jeszcze , a jesień już stuka do okien .W domu już robi się zimno , to i organizm domaga się gorącego , treściwego posiłku.Dziś przepis na pyszną , kremową zupę z czerwonej fasoli, która nasyci niejeden żołądek i rozgrzeje duszę .Polecam. 2 puszki czerwonej fasoli Bulion kurzy 2 łyżki masła 1 cebula czerwona 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozrobionej z odrobiną
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki