początkujących, nauka od zera, ale jeśli ktoś ma już wprawę w przygotowywaniu słodkości, a ma ochotę wyczarować słodkości z Małą Cukierenką, to też oczywiście zapraszam. Uczestnicy przygotują sernik na zimno z truskawkami, waniliowy sernik jogurtowy z malinami, żel owocowy i marchewkowe kuleczki z bakaliami. Nauczymy się też doskonałego wykańczania naszych słodkich, ale zarazem lekkich przysmaków idealnych na lato. Serniki pięknie
Mała Cukierenkazgęstnieje, a owoce puszczą sok. Odstawiamy do ostudzenia. Miksujemy starannie blenderem ręcznym na gładki krem. Jeśli kasza manna będzie zbyt gęsta, dolewamy nieco mleka. Podajemy na ciepło lub na zimno. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzchu układamy mrożone gałązki porzeczek
Moja smaczna kuchniaSernik wiśniowy bez pieczenia to połączenie delikatnej masy powstałej na bazie serka, ubitej śmietanki i wiśni z czekoladowym kremem. Całość jest mało słodka, odpowiednio owocowa i
Smakołyki Berenikismaków i schłodzenia. Gazpacho podawać schłodzone z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,6 l chłodnika. Gazpacho to andaluzyjska zupa podawana na zimno. Tradycyjnie gazpacho blenduje się na gładki krem i jedynie dekoruje na wierzchu kawałeczkami warzyw. Ja nie blenduję całkowicie gazpacho, gdyż moja rodzina bardzo lubi te niewielkie kawałeczki warzyw pływające
Gospodyni MiejskaPlacek z kapustą i mięsem można podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdził się jako jedna z potraw na koleżeńskim spotkaniu . Wystarczy przełożyć go na deskę, pokroić w mniejsze lub większe kawałki, a każdy z uczestników biesiady sięgnie po niego jeśli będzie miał ochotę. Wykorzystałam ciasto drożdżowe takie jak do zapiekanki z cebulą, pissaladiere , którą już kiedyś
Smaczna Pyzaminut aż woda się wchłonie. Ugotowaną miksujemy z mlekiem jaglanym, konfiturą i płatkami róży. Nakładamy do miseczek/słoiczków i dekorujemy owocami oraz resztą dodatków. Smakuje świetnie na ciepło i zimno, smacznego :) Artykuł Różany budyń jaglany z owocami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogJest połowa lipca. Kalendarz nie kłamie (choć bardzo bym chciała). Niby nie jest zimno, niby słońce się czasem pokaże, ale... To jednak nie to. Pamiętam, że w lipcu owoce zawsze były słodkie i smakowały słońcem. Można się było wygrzewać w słonku do późnego popołudnia, a wieczorami wkładać sweter tylko dlatego, że komary cięły niemiłosiernie. Letnie burze przychodziły i odchodziły
Pożeraczka, czyli raz adobrzeStripsy ze schabu to pomysł na pyszny obiad lub imprezową przekąskę, stripsy smakują świetnie także na zimno. Polecam też przepis na kurczaaka à la KFC . Na blogu jest też przepis na pieczone kąski ze schabu . Stripsy to usmażone paski mięsa. Domowe, chrupiące stripsy ze schabu lub z kurczaka smakują znacznie lepiej niż te kupione w popularnej sieciówce KFC. Są wilgotne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięinteresująca nuta ale erytrytol pod tym względem jest intensywniejszy. Przyjemnie rozpuszcza się na języku, nie zostawiając osadu oraz nie posiada gorzkiego posmaku. Idealnie nadaje się do deserów „na zimno”: galaretek, puddingów czy po prostu posypany na sezonowych owocach sprawi, że nada orzeźwiającego i słodkiego smaku. Podsumowanie: Czy nam się spodobał? Oczywiście, że tak, ponieważ miałyśmy już okazje próbować erytytolu
Candy Pandaslodówce może stać dość długo. Warstwa czekoladowa: kasza jaglana, mleczko kokosowe, kakao, daktyle, syrop daktylowy. Warstwa sezamowa: kasza jęczmienna, jogurt sojowy, pasta sezamowa Samasem, syrop klonowy. Sezamki na zimno: biały sezam, miód naturalny (taki w stałej formie)- wymieszać, rozłożyć cienko na foli i schłodzić/podmrozić Ocena: 6 pand
Candy Pandasoctu, 1 szkl. cukru, 2 łyzki soli,1 łyżka gorczycy, 10 ziaren pieprzu, 10 ziaren ziela, 5 listków laurowych. Cały zestaw należy zagotować razem i używać na zimno lub na gorąco. Taką samą zalewą możemy potraktować małe ogórki, ale bez obierania. Polecam domowe zapasy na zimę :) Smacznego
chleba naszegobardzo mało je się mięsa, to w tym przypadku piekę przynajmniej półtorakilogramowe kawałki. Na mniejsze szkoda czasu. Tym bardziej, że taką pieczeń można wykorzystać na wiele sposobów, na zimno lub na ciepło. Przepis jest nieco czasochłonny, ale prosty i łatwy. Naprawdę wart przynajmniej wypróbowania. Składniki: ok. 2 kg łopatki wieprzowej sos barbecue - opcjonalnie przyprawy: 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka
Codzienna kuchnia niecodziennastron, następnie przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować wodę - kotlety są smaczne i na ciepło i na zimno........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszelkie okazje i na każdą porę roku, można go z powodzeniem podać latem, jak i na świąteczny stół w grudniu. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno, ale latem radzę go podawać schłodzony, będzie wtedy bardziej orzeźwiający. Cukry, czyli inaczej węglowodany są dla nas najważniejszym źródłem energii, dlatego cukier spożywany z umiarem, w odpowiednich okolicznościach i przy zdrowym
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDoskonała przekąska na imprezę, piknik czy wycieczkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło od razu po wyjęciu z piekarnika jak również na zimno z dodatkiem keczupu czy sosu czosnkowego. Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ciepłego mleka Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g startego
Smakołyki Asi